Author Topic: web pages not loading properly  (Read 21835 times)

Offline essexboy

  • avast! Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 28987
  • Gender: Male
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
    • Personal Message (Offline)
web pages not loading properly
« on: February 20, 2005, 08:51:34 PM »
I have a problem with webshield in that it stops some web pages loading after the initial header.    Details are:

On the popup webshield just displays the main web address but  then ceases to load the remainder of the page.  For example when I go to www.betanews.com the popup shows scanning www.betanews. com and the fails to download anything else.

This problem only appears on a few web pages some of the others are pcpitstop.com, download.com,  yet there is no problem with grc.com, gateworld.net  or majorgeeks.com the popup shows elements loading, although according to firefox the page does not completly load 'cos the little whirly thing at the top of the page continues to rotate although the page appears complete.

Thanks for your help in this problem it's greatly appreciated. 

WinXPsp2   Zonealarm Pro   Spywareblaster Spyware Guard  IE6  and Firefox.  All up to date.  DSL connection no proxy.

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11566
  • Gender: Male
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #1 on: February 20, 2005, 08:56:32 PM »
Interesting, this seems to be the same problem as discussed here: http://forum.avast.com/index.php?topic=11336.0

essexboy, could you try IE and confirm that the web pages in question display correctly in this browser (as BigMur reported)?

Thanks
Vlk
« Last Edit: February 20, 2005, 09:02:32 PM by Vlk »
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline DavidR

  • avast! Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 69213
  • Gender: Male
  • No support PMs thanks
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #2 on: February 20, 2005, 09:01:44 PM »
Displaying fine with XP Pro SP2, firefox and outpost pro
Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ WinXP ProSP3/ avast! free 2014 9.0.2018/ Outpost Firewall Pro9.1/ Firefox 28.0, NoScript, RequestPolicy/ MailWasher Pro/ DropMyRights/ MalwareBytes AntiMalware Premium 2.0.1/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security

Offline essexboy

  • avast! Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 28987
  • Gender: Male
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #3 on: February 20, 2005, 09:12:00 PM »
Have just tried on IE and BTYahoo browser.   IE gave a server not found page, however BTYahoo had no problems at all yet I use the same settings for all browsers.....

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11566
  • Gender: Male
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #4 on: February 20, 2005, 09:14:40 PM »
Server not found? Wasn't the message red? That would be a WebShield's message then. Could you quote it precisely?

Thanks Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline essexboy

  • avast! Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 28987
  • Gender: Male
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #5 on: February 20, 2005, 09:17:17 PM »
No it was the standard IE page


Please try the following:

Click the  Refresh button, or try again later.

If you typed the page address in the Address bar, make sure that it is spelled correctly.

To check your connection settings, click the Tools menu, and then click Internet Options. On the Connections tab, click Settings. The settings should match those provided by your local area network (LAN) administrator or Internet service provider (ISP).
See if your Internet connection settings are being detected. You can set Microsoft Windows to examine your network and automatically discover network connection settings (if your network administrator has enabled this setting).
Click the Tools menu, and then click Internet Options.
On the Connections tab, click LAN Settings.
Select Automatically detect settings, and then click OK.
Some sites require 128-bit connection security. Click the Help menu and then click About Internet Explorer to determine what strength security you have installed.
If you are trying to reach a secure site, make sure your Security settings can support it. Click the Tools menu, and then click Internet Options. On the Advanced tab, scroll to the Security section and check settings for SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0, PCT 1.0.
Click the  Back button to try another link.



Cannot find server or DNS Error
Internet Explorer
« Last Edit: February 20, 2005, 09:57:05 PM by Vlk »

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11566
  • Gender: Male
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #6 on: February 20, 2005, 09:19:59 PM »
So IE cannot even query DNS for this host? Interesting... Are you using a software firewall? If so, which one? Can it be that it's blocking some of your traffic?

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline essexboy

  • avast! Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 28987
  • Gender: Male
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #7 on: February 20, 2005, 09:21:59 PM »
Yes Zone alarm Pro. No I don't think so 'cos if I turn off webshield it loads no problem..

Offline essexboy

  • avast! Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 28987
  • Gender: Male
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #8 on: February 20, 2005, 09:29:37 PM »
Little PS I just tried the pages BigMur is having problems with Guess what so am I

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11566
  • Gender: Male
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #9 on: February 20, 2005, 09:32:01 PM »
And both of you are using ZA... :-\
What exact version of ZA do you have?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline essexboy

  • avast! Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 28987
  • Gender: Male
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #10 on: February 20, 2005, 09:36:09 PM »
5.5.062.011  the latest version

Webscanner has full access  and server rights

EDIT same as BigMur
« Last Edit: February 20, 2005, 09:39:25 PM by essexboy »

Offline Vlk

  • Global Moderator
  • Serious Graphoman
  • **
  • Posts: 11566
  • Gender: Male
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #11 on: February 20, 2005, 09:46:57 PM »
We'll retest in our lab and will let you guys know.
I'm sure we have tested with ZA but probably not this version (it was released 10 days ago).

thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline essexboy

  • avast! Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 28987
  • Gender: Male
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #12 on: February 20, 2005, 09:51:01 PM »
Ta Vlk thanks for your help.. ;D

Offline beebot

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Gender: Male
  • poo!
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #13 on: February 20, 2005, 10:08:41 PM »
i have a similar problem..

winXP pro SP2, Firefox 1.0 , thunderbird 1.0 ,  DSL connection through a router.. no proxy

everything updated.. once i updated avast last night i noticed that the webshield and webmail shield block me from browsing ANY pages in IE or firefox and i can't check my mail unless i switch off webshield and internet mail...

are there alot of people with this problem?

example of IE error text;


"HTTP 504 - Gateway timeout


avast! Web Proxy


--------------------------------------------------------------------------------
When the server, while acting as a gateway or proxy, contacted the upstream content server, it did not receive a timely response.

GET http://www.google.co.uk/
"

and firefox is much the same.

confusing hm ?

Offline MikeBCda

  • avast! Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2142
  • Gender: Male
    • Personal Message (Offline)
Re: web pages not loading properly
« Reply #14 on: February 20, 2005, 11:28:52 PM »
That "Gateway timeout" was exactly the same error I got before I found that ZA hadn't given the Web shield access rights.  Probably because its request to do so got buried under something else on-screen.

Check the Programs-permissions page in ZA, you can change the permission status manually there (click on the "X" or whatever and then choose to permit it).
Intel Atom D2700, 2 gig RAM, Win 7 x64 SP1 & IE-11, Firefox 28.0 (default). 320 gig HD, 6Mb DSL, Win firewall, Avast 2014.9.0.2018 free, SpywareBlaster, MBAM Pro

 

Google Chrome

AVAST recommends using the FREE Google Chrome™ browser.

Download Google Chrome Now