Author Topic: Avast! 2014 "blocks" Google's websites  (Read 4426 times)

Offline Wernigerode

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • Personal Message (Offline)
Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« on: October 23, 2013, 04:45:59 AM »
Hello,

Yesterday I updated to the new 2014 version and after that I encountered a problem. If I try to access any Google's websites with the Webshield module on, I get the "The connection to the server was reset while the page was loading" error in Mozilla Firefox. I get the similar error from IE too. Is there any other way to bypass this than by turning off the module or adding every single google domain possible to the exception list? Seems like a lot of work.

Is anyone else having this problem?

Offline mchain

  • avast! Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2174
  • Gender: Male
  • Spartan Warriors
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #1 on: October 23, 2013, 05:04:54 AM »
Hello,

Yesterday I updated to the new 2014 version and after that I encountered a problem. If I try to access any Google's websites with the Webshield module on, I get the "The connection to the server was reset while the page was loading" error in Mozilla Firefox. I get the similar error from IE too. Is there any other way to bypass this than by turning off the module or adding every single google domain possible to the exception list? Seems like a lot of work.

Is anyone else having this problem?
Sounds like a browser setting issue, malcode in both browsers at work?  avast! generally does not block sites from loading unless something is amiss.

Please attach a screenshot of any toaster pop-up that may appear when your browser page is reset.  Is avast! alerting as well? 
XP Pro SP3 P4 3.2 HT 2GB RAM AIS v 2014.9.0.2011 Secunia PSI version 2.0.0.3003 TREND Micro RUBotted Beta Javacool SpywareBlaster version 5.0 Sandboxie v. 4.09 32-bit WOT (Web Of Trust) Browser reputation-based add-on http://www.mywot.com/   New: avast! listing of vendor uninstall tools:  http://www.avast.com/faq.php?article=AVKB11#artTitle
W7 Home Premium 64-bit SP1, 2.8 Pentium D, 3 GB RAM AIS v 2014.9.0.2016 (running same programs as above) Sandboxie 4.09 64-bit

Offline julianmuller

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #2 on: October 23, 2013, 06:57:23 AM »
TODAY I had installed Avast 2014 free in 3 PC: (after installing OS)
2 PC where with OS XP
and 1 PC was with Windows 7 x64
all 3 PC were formatted and installed today

In 3 PC Google Chrome didnt navigate to any web sites with Avast Web Shield ON
It was not the case with Internet explorer. IE worked OK

Another thing was that I could navigate to sites with https. If i removed https, the pages didnt load
Something curious was that I could navigate to recent sites having Web Shield ON (pages that they where first loaded with Web Shield was OFF)

I dont know what you did with WEB SHIELD... but. I have to desactivate in all 3 PC

Offline Wernigerode

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #3 on: October 24, 2013, 02:24:05 PM »
Here is some more information.

All sites were working fine before the 2014 update, no problems at all. The problems started to occur right after the update. So I am hesitated to believe that there is malcode in BOTH of my browsers. I am not sure what happened yesterday, everything was suddenly working fine  even with webshield on.
Today when I tried to use internet, the errors came back. I was not able to use YouTube, Google Translate etc... + also I got the same error when trying to access Avast! forums :D
This feels kind of messy. After trying different google domains, I started to see the pattern that all the normal HTTP domains seem to fail loading. HTTPS domains worked without a problem.

Example of the error in Mozilla Firefox:


Example of the IE error:


Any ideas?

Offline dgbrad

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #4 on: October 24, 2013, 03:33:41 PM »
Firewall issue   ;)

Offline essexboy

  • avast! √úberevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 28970
  • Gender: Male
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #5 on: October 24, 2013, 05:39:14 PM »
That would be a more likely cause if you are using a third party firewall like ZA as all the Avast files have changed, so if webshield is blocked then no net connection

Offline Wernigerode

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #6 on: October 24, 2013, 09:27:54 PM »
I'm using the normal Windows XP firewall, so there was no effect if it was turned on/off.

Offline essexboy

  • avast! √úberevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 28970
  • Gender: Male
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #7 on: October 25, 2013, 11:56:43 AM »
Run a repair of Avast on one system to see if that cures it

Offline Wernigerode

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #8 on: October 26, 2013, 11:34:45 AM »
I ran the Avast repair and at first I thought it cured it, but the problem came back, so that did not solve the problem.
Some Google domains and Avast! Forums still don't work with the WebShield module on.

Offline LarsJensen

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #9 on: November 05, 2013, 09:30:42 AM »
Hi

I have the same problems. Some websites work, anothers do not. I need to turn off avast to visit this forum. It's pretty annoying.. I use chrome, but it's the same problem on IE. I can't figure out where the problem lies in avast..

Offline Wernigerode

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #10 on: November 09, 2013, 01:13:54 PM »
Piece of status info: The newest Avast! update did not solve the problem. Dang it!

Offline bikemanAMD

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 339
  • Gender: Male
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #11 on: November 09, 2013, 02:05:09 PM »
Having Same Problem in Windows 8.1 Pro x64

Symptoms are

Avast 2014 Installed with Protection

Disabled or off in IE 32bit mode doesn't make a difference

in 64bit mode with Enhanced Protection mode on it works fine with Google docs, and other google sites, with Ehanced Protection mode off, I can't do nothing on anything Google related without it freezing, or stopping to respond.   

Works fine in Modern UI Internet Explorer 11

Firewall: Windows 8.1 built in Firewall
at&t dsl

Any other info needed to confirm that this is a real problem?

P.S. Works Fine when tested with Microsoft Windows Defender


« Last Edit: November 09, 2013, 02:18:53 PM by bikemanAMD »
Windows 8.1 Pro with Media Center- AMD A6-3620 APU/Radeon 6530D, 8gb DDR3 ram, 1tb hard drive-Avast 9.0.2016  Windows 8.1  Pro 64bit, Windows 8 Firewall
Secondary Laptop: XP 32bit, 60gb hard drive-Avast 9.0.2016
Acer Netop W7 (32bit) 320gb hard drive, Avast 9.0.2016

Offline BiffPocoroba

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #12 on: November 23, 2013, 04:35:50 AM »
I'm having the same issue, except with yahoo, google and Xfinity sites. No malware, no add-ons, RKill is clean, no drive errors.ADWcleaner is good. Restored Windows back to when I installed Avast and reinstalled. Still problems. I've shut down Avast and turned to another firewall/antivirus temporarily. If I have no problems, Avast will be the culprit.

Offline Cast

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 233
  • Gender: Male
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #13 on: November 23, 2013, 04:58:56 AM »
Could potentially be the Avast Online Security plugin with the latest version.
HP G60-243CL W7 Pro 32 3GB ram
Avast Free 9.0.2016 MBAM SaS Pro (autoupdate only) Winpatrol Plus
Comdo Dragon (With ABP, AOS and Poper Blocker)

Offline BiffPocoroba

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • Personal Message (Offline)
Re: Avast! 2014 "blocks" Google's websites
« Reply #14 on: November 23, 2013, 05:47:59 AM »
I just turned on and off some items. Looks like it might be Avast's firewall.

 

Google Chrome

AVAST recommends using the FREE Google Chrome™ browser.

Download Google Chrome Now