Author Topic: Avast Installation Error 0 (00000000) Last performed operation was: spawning  (Read 32384 times)

Offline av8915

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • Personal Message (Offline)
Hi, please help me.

I'm trying to install Avast 5.0 Free Version but every time I open the avsetup.exe, it eventually comes up with a message that says 'An Error 0 (00000000) has occured. Last performed operation was: spawning'.

I'm trying to install it on a win 7 64-bit hp dv7 model laptop, and I'm sure it has enough ram and memory, because it's a pretty new laptop and I haven't used it much.

Thanks

Offline Gargamel360

  • avast! Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2357
  • Gender: Male
  • Memento Mori
    • Personal Message (Offline)
That could be just a bad download. You could try re-downloading it again.

Also, are you installing this from admin acct.?,
and... are you installing this over the top of 4.8, or have 4.8 previosly?



Signature?  But I gots no pen....

Offline av8915

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • Personal Message (Offline)
I've never installed avast before, and i've tried 3 times already.

Offline av8915

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • Personal Message (Offline)
I think the problem might be that I was using Opera, and in Opera, when you download the same file again, it actually just restarts the download and doesn't replace the previous one. Because, the first time I downloaded, I accidentally clicked open before it finished downloading, and it gave me with the error. I will try downloading it again and Thanks a lot.

Offline RealityTech

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • Personal Message (Offline)
Something new is out there I think

I have two pcs (Vista HP and Win7 HP) Both throw this error on install. Both have had AntivirusGT removed and something is still lurking, just about to tuck into the regisry and processexplorer to find out what.

AVG and Bullguard wont even run (my two backup choices)

I have another with AntivirusGT on it on the rack, I'll post back if that does the same.

Offline av8915

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • Personal Message (Offline)
IT WORKS NOW!!!

Thanks everyone!

Avast is Awesome

Offline SafeSurf

  • avast! Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 4926
    • Personal Message (Offline)
@ RealityTech,

AVG and Bullguard wont even run (my two backup choices)

I have another with AntivirusGT on it on the rack. <snip>
Running two or more AV's on the same computer can create all kind of mysterious windows errors and false detections.

Clash Of The Antivirus Apps:
http://www.smartcomputing.com/editorial/article.asp?article=articles/2003/s1407/38s07/38s07.asp

Why you should never run more than one AV (see reply from quietman7):
http://www.bleepingcomputer.com/forums/index.php?s=49db784baecf17e7b189c833aafb624d&showtopic=260844&view=findpost&p=1441638

However, Windows Defender and MS Malware Removal Tool are not AV.

I suggest that you uninstall the other AV's via the vendor's uninstaller removal tools to ensure that all remnants are removed:
http://uninstallers.blogspot.com/
http://www.askvg.com/ultimate-collection-of-uninstallers-removal-tools-for-all-popular-anti-virus-software/

Then you can uninstall Avast and do a clean install.  When uninstalling Avast, use the Avast uninstall Utility Tool http://www.avast.com/uninstall-utility and uninstall in Safe Mode, but install in normal mode.

Please let me know if you have any questions.  Thank you. :)


iMac (Mavericks)/Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Prem)/ Avast Mobile Security with MBAM Pro/ iPad 4th gen.

Offline Ineedhelp183

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • Personal Message (Offline)
i have recntly had trouble with my wifi spot not being found in my laptop but not any of eny of my other computers, not this specific laptop is a G62   series laptop from Hp a media comp. 64 bit windows 7 however  i have a new  upgrade advertisement that will not minimise or  close out .
the messege is becouse im useing free but was recently planing to upgrade for a buisness ... like this i dont know, and i saw your last  posts about  error   0 (0000000) and i couldnt really see enyone actually saying enything helpfull here is my full scenario ok i have had free for internet for months on end now. the computer was resotred today and only back by two months  i have tried to uninstall and reinstall the current software it wil not do so it says is ither already unistalled or is missing and i cannot upgrade says it is already running  however i currently have no internet safty. not green bars and my computer keeps warning me to get internet protection. i have tried to  download a older copy and the newest and even apply for the upgraded service but nothing is working and i have done a thuro  check with three anti virus programs and there is no signs of a virus
eny idea what is left to do that im forgetting
??

Offline craigb

  • avast! √úberevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 8068
  • Gender: Male
    • Personal Message (Offline)
i have recntly had trouble with my wifi spot not being found in my laptop but not any of eny of my other computers, not this specific laptop is a G62   series laptop from Hp a media comp. 64 bit windows 7 however  i have a new  upgrade advertisement that will not minimise or  close out .
the messege is becouse im useing free but was recently planing to upgrade for a buisness ... like this i dont know, and i saw your last  posts about  error   0 (0000000) and i couldnt really see enyone actually saying enything helpfull here is my full scenario ok i have had free for internet for months on end now. the computer was resotred today and only back by two months  i have tried to uninstall and reinstall the current software it wil not do so it says is ither already unistalled or is missing and i cannot upgrade says it is already running  however i currently have no internet safty. not green bars and my computer keeps warning me to get internet protection. i have tried to  download a older copy and the newest and even apply for the upgraded service but nothing is working and i have done a thuro  check with three anti virus programs and there is no signs of a virus
eny idea what is left to do that im forgetting
??
Please read and follow the instructions here http://www.avast.com/uninstall-utility for a clean install, reboot when completed and reinstall the latest avast 7.0.1426

Please note that next time it would be better to start a new topic for yourself rather than posting in this outdated thread.

Also if you have had other AV's installed on this system in the past it would be wise to run removal tools to delet remnants, even for preinstalled AV's that came with the system when purchased http://singularlabs.com/uninstallers/security-software/
« Last Edit: April 02, 2012, 05:15:03 PM by craigb »
Windows 8.1 Pro X64/ IE 11/ Avast 9.0.2018/ MBAM Premium 2

 

Google Chrome

AVAST recommends using the FREE Google Chrome™ browser.

Download Google Chrome Now