Author Topic: AvastUI.exe-Application Error  (Read 17618 times)

Offline aj71

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • Personal Message (Offline)
AvastUI.exe-Application Error
« on: February 26, 2012, 02:26:57 PM »
Hello everyone, I updated to new version and when it rebooted I keep getting this: "Msg:AvastUI.exe-Application Error The exception unknown software exception(0xe06d7363) occurred in the application at location 0x768ab727" and when I click ok it just keeps popping up. I am running windows 7. Everything was fine till update. Nothing was changed or messed with. Thats if my wife ain't telling me something :-X and I do have a license for pro. I have tried uninstall and reinstall in safe mode with the uninstaller, and all other fixes with no luck. Any ideas would be a great help I just purchased pro like two months ago but if I'm out of luck oh well. :-\


Well I guess I'm S.O.O.L went ahead and uninstalled avast! so sad it had to end this way it was really good program till update 2-25-12  :P
« Last Edit: February 26, 2012, 05:46:35 PM by aj71 »

Offline jdog6973

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • Personal Message (Offline)
Re: AvastUI.exe-Application Error
« Reply #1 on: February 27, 2012, 12:32:38 PM »
Yep I upgraded my system from windows vista 64 to windows 7 64 and I have the same error message.  I too removed avast, ran registry mechanic, ran cleanup, restarted the system, then installed avast with the same results!!!

Offline codata

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • Personal Message (Offline)
Re: AvastUI.exe-Application Error
« Reply #2 on: February 27, 2012, 01:36:06 PM »
There is apparently a problem with Avast 7 and Windows 7 Home 64 bit systems.
I have a new Dell.  Downloaded & installed Avast 7 and get application error after application error.
I had to uninstall and re-install the Avast 6 version for it to work.
Avast - If you're monitoring these boards - Your new version has a HUGE bug.... Please fix asap

Offline igor

  • avast! team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11329
  • Gender: Male
    • AVAST Software
    • Personal Message (Offline)
Re: AvastUI.exe-Application Error
« Reply #3 on: February 27, 2012, 01:46:02 PM »
Anybody having the problem, can you please check if you have any recent unpXXXXXX.mdmp files in C:\ProgramData\AVAST Software\Avast\log ?
(I suppose the files were removed during reinstallation of v6, so they won't be there in that case.)

Offline Trevbob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • Personal Message (Offline)
Re: AvastUI.exe-Application Error
« Reply #4 on: February 27, 2012, 03:18:44 PM »

Offline ~SKY~

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1084
    • Personal Message (Offline)
Re: AvastUI.exe-Application Error
« Reply #5 on: February 27, 2012, 04:22:17 PM »
I don't get the application-error-message, but I have a problem with AvastUI.exe, too, because I can't open the programm on my Windows 2000 machine after installing V7!

I don't know, if there's a relationship between these errors, but perhaps it's possible:

~SKY~, I have seen Avast 7.0.1407 in action on Win2K.
Did you try a clean install?

Vlk

@Vlk

Definitively V7 doesn't work here with Windows 2000,

- NOT after an Update over the UI and

- NOT after a clean install.

In both cases and after Restart the PC:

> There's no avast!-Icon (ball) in the taskbar next to the clock

> I can't open the programm over the Desktop-Icon. Nothing happens when using AvastUI.exe!!!

I was going back to V6 with my Acronis-backup!
« Last Edit: February 27, 2012, 04:24:50 PM by ~SKY~ »
W2k Pro SP4 & UR1 @ avast! Free Antivirus 8.0.1497 | MBAM Free | Firefox Portable & Opera Portable @ HDD | NO Desktop-FW |

Offline Trevbob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • Personal Message (Offline)
Re: AvastUI.exe-Application Error
« Reply #6 on: March 03, 2012, 02:27:53 PM »
As of avast! R2 beta candidate build 7.0.1414, this problem has been fixed. Download here:

http://forum.avast.com/index.php?topic=94790.0

Offline ~SKY~

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1084
    • Personal Message (Offline)
Re: AvastUI.exe-Application Error
« Reply #7 on: March 04, 2012, 09:50:18 AM »
I don't know, if there's a relationship between these errors, but perhaps it's possible:

@avast team
Could it be, that there's a relationship between these errors or isn't it realistic to think that? :(
W2k Pro SP4 & UR1 @ avast! Free Antivirus 8.0.1497 | MBAM Free | Firefox Portable & Opera Portable @ HDD | NO Desktop-FW |

 

Google Chrome

AVAST recommends using the FREE Google Chrome™ browser.

Download Google Chrome Now