Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Free Antivirus / Premium Security (legacy Pro Antivirus, Internet Security, Premier) => Topic started by: tommytinkroom on December 23, 2013, 10:10:42 AM

Title: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 23, 2013, 10:10:42 AM
Hi, Using Avast IS latest version,and i've been doing my online banking
with safezone via tools/safezone/favourite website for quite a while with no problems.
But today i went to go online to my bank  and all i can get is a pale blue page which
says untitled.Thanks for any help with this problem.
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 23, 2013, 06:53:00 PM
Anyone? :'(
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 24, 2013, 12:41:24 PM
Just did a clean reinstall,and it still did'nt fix it.
A reply from someone would'nt go amiss!
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: AdrianH on December 24, 2013, 01:15:08 PM
Works fine for me on both Win7 and Win8.1.

You are not the only person having issues though.

Maybe try running "repair" to see if it does anything.
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 24, 2013, 01:31:35 PM
Thanks for your reply.So far i've tried clean reinstall/repair/disabled and enabled safezone componant/
reset safezone parimeters.
Can't think of anything else to try.
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 25, 2013, 09:42:35 AM
Why do no mods/evangelists/or admins give any tech advice when it comes to
anything to do with sorting out a problem with the safezone.
I've reverted to sending a support ticket,and as everyone one knows you could
lose the will to live waiting for reply. >:( >:( >:( >:( >:(
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 25, 2013, 01:10:41 PM
I shall bump this thread every time it gets to page 2.
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 27, 2013, 01:53:11 AM
Bump!
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: Alikhan on December 27, 2013, 01:54:50 AM
Have you tried using the online installer and using both removal tools? Have you checked in device manager for any yellow triangle drivers?

1. Download Avastclear, Rejzors uninstall tool and the appropriate Avast program edition

Note: You need to be ONLINE during this install

http://files.avast.com/iavs9x/avast_free_antivirus_setup_online.exe
http://files.avast.com/iavs9x/avast_pro_antivirus_setup_online.exe
http://files.avast.com/iavs9x/avast_internet_security_setup_online.exe
http://files.avast.com/iavs9x/avast_premier_antivirus_setup_online.exe

Avastclear : http://files.avast.com/iavs9x/avastclear.exe
Rejzors Uninstall tool: http://rejzor.wordpress.com/avast-cleanup-tool/

2. Uninstall Avast by control panel  [If you don't have Avast in control Panel go to #4]
3. Uninstall in safe mode using Avastclear.
4. Run Rejzors Uninstall Utility in Normal Mode (removes traces avastclear doesn't) - reboot.
Check : Once uninstalled check in device manager>view>show hidden devices if there is anything related to avast with a yellow triangle.. if so, uninstall it and reboot.
5. Install the version you downloaded.
6. Reboot.
ReplyQuoteNotify
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 27, 2013, 11:18:10 AM
Have you tried using the online installer and using both removal tools? Have you checked in device manager for any yellow triangle drivers?

1. Download Avastclear, Rejzors uninstall tool and the appropriate Avast program edition

Note: You need to be ONLINE during this install

http://files.avast.com/iavs9x/avast_free_antivirus_setup_online.exe
http://files.avast.com/iavs9x/avast_pro_antivirus_setup_online.exe
http://files.avast.com/iavs9x/avast_internet_security_setup_online.exe
http://files.avast.com/iavs9x/avast_premier_antivirus_setup_online.exe

Avastclear : http://files.avast.com/iavs9x/avastclear.exe
Rejzors Uninstall tool: http://rejzor.wordpress.com/avast-cleanup-tool/

2. Uninstall Avast by control panel  [If you don't have Avast in control Panel go to #4]
3. Uninstall in safe mode using Avastclear.
4. Run Rejzors Uninstall Utility in Normal Mode (removes traces avastclear doesn't) - reboot.
Check : Once uninstalled check in device manager>view>show hidden devices if there is anything related to avast with a yellow triangle.. if so, uninstall it and reboot.
5. Install the version you downloaded.
6. Reboot.
ReplyQuoteNotify

Thanks for your reply.I had tried all the above before apart from running the Reizors tool,
so i followed your above instructions to the letter,but it has made no difference.
Safezone will not connect to the browser just shows a pale blue page with untitled in the
top left hand corner.
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 28, 2013, 11:05:42 PM
This is what it looks like.

(http://[URL=http://s170.photobucket.com/user/billyboy_036/media/P1000535.jpg.html][IMG]http://i170.photobucket.com/albums/u262/billyboy_036/P1000535.jpg)[/URL][/img]

Sorry ignore this post.
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: Alikhan on December 28, 2013, 11:09:10 PM
Why didn't you run the Rejzor tool... it removes remnants that avast! doesn't.

Could you try resetting the Safezone contents? Should be done through avast UI > Settings> Active Protection> Sandbox or Safezone (if i remember correctly)
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 28, 2013, 11:24:30 PM
Why didn't you run the Rejzor tool... it removes remnants that avast! doesn't.

Could you try resetting the Safezone contents? Should be done through avast UI > Settings> Active Protection> Sandbox or Safezone (if i remember correctly)

I did use the Rejzor tool,and reset it.This is what it looks like.

(http://i170.photobucket.com/albums/u262/billyboy_036/P1000535.jpg)
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: Alikhan on December 28, 2013, 11:29:29 PM
Why didn't you run the Rejzor tool... it removes remnants that avast! doesn't.

Could you try resetting the Safezone contents? Should be done through avast UI > Settings> Active Protection> Sandbox or Safezone (if i remember correctly)

I did use the Rejzor tool,and reset it.This is what it looks like.

(http://i170.photobucket.com/albums/u262/billyboy_036/P1000535.jpg)

Ah, I misread it...

Do you use a proxy server? Does the issue only occur on one site?

Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 28, 2013, 11:40:32 PM
Why didn't you run the Rejzor tool... it removes remnants that avast! doesn't.

Could you try resetting the Safezone contents? Should be done through avast UI > Settings> Active Protection> Sandbox or Safezone (if i remember correctly)

I did use the Rejzor tool,and reset it.This is what it looks like.

(http://i170.photobucket.com/albums/u262/billyboy_036/P1000535.jpg)

Ah, I misread it...

Do you use a proxy server? Does the issue only occur on one site?

My fault,i should have worded it better.No i'm not using a proxy server and it occurs on any thing,it doesn't
detect a browser or go online.

Title: Re: Safezone browser not working
Post by: Alikhan on December 28, 2013, 11:46:38 PM
Can you access the internet without Safezone and do you have MVPS host files?
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 29, 2013, 12:00:48 AM
Yes internet working fine in Firefox(default) and IE11.
Fibre optic ethernet connection dl 75mbps ul18 mbps aprox.
Not sure what MVPS files are,and i'm not aware of having any.
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: Alikhan on December 29, 2013, 12:03:30 AM
Yes internet working fine in Firefox(default) and IE11.
Fibre optic ethernet connection dl 75mbps ul18 mbps aprox.
Not sure what MVPS files are,and i'm not aware of having any.

In settings>Troubleshooting

Could you change using Chrome as default browser in safezone (saying it from back of my head, might not be accurate)
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: Rixter on December 29, 2013, 12:14:36 AM
Something is not working for me either. I cannot access at least 2 particular sites, one financial and one our regional public library.

At the site mysunlife.ca I cannot login. As soon as I turn off avast Online Security, it works. The library site is https://nvdpl.bibliocommons.com/user/login. I cannot put any item on hold. Again with Online Security off, all is well. I ever tried adding both sites to IE's Trusted sites list, but no joy. Is there a trusted list for Online Security?
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: Alikhan on December 29, 2013, 12:16:24 AM
The Avast Online Security plugin (AOS) has issues at this moment of time. I'd recommend disabling it for the affected sites or removing it permanently until the next program update.

It has issues with IE and FF.
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 29, 2013, 12:17:25 AM
Yes internet working fine in Firefox(default) and IE11.
Fibre optic ethernet connection dl 75mbps ul18 mbps aprox.
Not sure what MVPS files are,and i'm not aware of having any.

In settings>Troubleshooting

Could you change using Chrome as default browser in safezone (saying it from back of my head, might not be accurate)

In settings>Troubleshooting the only chrome option is to check a box to disable under
the title of "Do not use Chrome as Avast! default browser"which i have got unticked.
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: Alikhan on December 29, 2013, 12:21:18 AM
Yes internet working fine in Firefox(default) and IE11.
Fibre optic ethernet connection dl 75mbps ul18 mbps aprox.
Not sure what MVPS files are,and i'm not aware of having any.

In settings>Troubleshooting

Could you change using Chrome as default browser in safezone (saying it from back of my head, might not be accurate)

In settings>Troubleshooting the only chrome option is to check a box to disable under
the title of "Do not use Chrome as Avast! default browser"which i have got unticked.

If that didn't fix it for you, I can't seem to think what the problem could be...
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: tommytinkroom on December 29, 2013, 12:30:22 AM
Ok thanks for trying to help,it's much appreciated,i shall carry on banging my head against the wall :'(
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: N@URINE on June 21, 2014, 02:02:09 PM
I have the same problem, too
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: David1008 on June 21, 2014, 04:48:31 PM
 :'( You're not the only one who's having this problem still avast aren't fixing this problem we hope that this freaking problem shall be fix in the next release/update of the program. Theirs no way to fix this problem unless you format the hdd/ssd the location where you install windows and where did you place avast sandbox but that solution is damn time consuming because you have to backup all of your data to another storage time. So let's hope that this damn problem fix in next program update. :'(
Title: Re: Safezone browser not working
Post by: David1008 on June 21, 2014, 05:17:01 PM
Yes internet working fine in Firefox(default) and IE11.
Fibre optic ethernet connection dl 75mbps ul18 mbps aprox.
Not sure what MVPS files are,and i'm not aware of having any.

In settings>Troubleshooting

Could you change using Chrome as default browser in safezone (saying it from back of my head, might not be accurate)

In settings>Troubleshooting the only chrome option is to check a box to disable under
the title of "Do not use Chrome as Avast! default browser"which i have got unticked.

If that didn't fix it for you, I can't seem to think what the problem could be...

I think in my personal investigation of avast the problem is the avast storage problem and also avast cannot write in it's own sandbox i have thoroughly search from the registry,system files,avast logs seems to be true. I really think it's permissions problem in the system,administrator & users so avast can't really write,modified and altered it's own sandbox folder. Even if you use all kinds of clean uninstall or reinstall and any other antivirus cleaning tool such as avastclear,rejzor uninstall tool,etc are all useless i had try it all but all of them didn't work. This problem occurred to my netbook when i updated to avast 9.0.2018 now avast safezone and avast sandbox aren't working btw i am using avast premier. This issue didn't occur on my father desktop even he updated to latest version without using clean uninstall. The only way to fix the problem is to format the hdd/ssd where you install windows and where did you place avast folder and it's sandbox folder but that solution is so time consuming from backing up the data to another hdd/ssd.