Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Free Antivirus / Premium Security (legacy Pro Antivirus, Internet Security, Premier) => Topic started by: Riley7 on December 24, 2014, 05:50:25 AM

Title: Streaming definition updates not working
Post by: Riley7 on December 24, 2014, 05:50:25 AM
The streaming definition updates seem to be not working, since updating to Avast 2015, a few days ago. Is the server down, or a program bug? I don't generally look for update popups.
The Avast update panel shows me this:

Virus definitions
Current version:  141223-1
Release date:     12/23/2014  12:08:31 PM
Connection:       Connection established
Last update received: 12/23/2014  5:41:09 AM

Current local time is 12/23/2014  8:45 PM

Clicking the update button changes nothing. Someone please explain

I just looked where I think the streaming updates should be on Win 7 and there was no streaming folder  C:\Program Files\AVAST Software\Avast\defs
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: pompste on December 24, 2014, 06:36:18 AM
I`ve noticed the same thing.
Last update I received was 12/23 at 3:47 pm.Nothing since.
Manual update just states it`s up to date.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: lucD on December 24, 2014, 07:42:54 AM
Nothing here since I switched on my pc at 1738 GMT on the 23rd, looks like the streaming updates aren't being generated at Avast's end.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: Staticguy on December 24, 2014, 12:35:53 PM
Mine one is working ok. Last streaming updates I have received was on 25/12/2014 @ 12:14:06pm. Looks like it's working now. Sometimes avast server goes down but the VPS updates gets updated even though no pop-up message appears in Avast 2015.

Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: Eddy on December 24, 2014, 12:50:17 PM
Staticguy 25/12? It is 24/12 today  ;D
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: -midnight on December 24, 2014, 12:52:10 PM
I've received on 9 streaming updates withing the past 24 hours.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: Gopher John on December 24, 2014, 03:18:49 PM
I've received no streaming updates in the past 24 hours.  The VPS has updated normally.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: Gandalf1369 on December 24, 2014, 04:07:16 PM
Just checked myself - no streaming updates today (December 24th) at all.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: DavidR on December 24, 2014, 04:09:59 PM
Staticguy 25/12? It is 24/12 today  ;D

Not in Eastern time zone locations Australia, New Zealand, etc. already 25th in some locations.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: -midnight on December 24, 2014, 04:10:58 PM
Now it's showing 0 streaming updates within the past 24 hours.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: abruptum on December 24, 2014, 04:17:00 PM
Now it's showing 0 streaming updates within the past 24 hours.
Same here.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: Gopher John on December 24, 2014, 04:37:42 PM
I think the streaming servers aren't being updated.  AvastSvc.exe has r-063-041-234-077.ff.avast.com established contact, but no updates.  AvastSvc.exe is locked on this server for a considerable time.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: DavidR on December 24, 2014, 05:29:19 PM
Now it's showing 0 streaming updates within the past 24 hours.

Of course it will time marches on, if no streaming updates have been released in the period the number in 24hrs will reduce - this figure will always be fluid. There is also no way you can easily compare as it will also be dependant on your time zone in relation to avast's.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: Gandalf1369 on December 24, 2014, 07:17:52 PM
Looks like they are working again.  Just looked and have gotten 12 updates.  Not a lot but certainly better than 0!!
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: DavidR on December 24, 2014, 07:40:07 PM
Yes, streaming updates coming in now - only one VPS 141224-0 so far.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: bob3160 on December 27, 2014, 05:19:11 PM
(http://www.screencast-o-matic.com/screenshots/u/Lh/1419697148515-33806.png)
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: Gopher John on December 27, 2014, 05:46:08 PM
Streaming updates returned to normal evening of December 24, US EST.

And, I have no Outdated programs. ;D
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: Staticguy on December 27, 2014, 09:15:30 PM
Staticguy 25/12? It is 24/12 today  ;D

Pretty sure I got that right lol. Am in New Zealand Eddy  :D. Read DavidR's comment reply#8.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: Xanadu on December 27, 2014, 11:18:47 PM
DavidR - where do you see the VPS number in 2015?  I used to see that on the popup which we don't get anymore.  I see the streaming updates, but not the VPS.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: DavidR on December 27, 2014, 11:53:25 PM
Right click on the avast tray icon, select about avast. Or you can do it long hand by opening the avastUI > Settings > Update - different screen same information, slightly different layout.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: Riley7 on December 28, 2014, 03:19:28 AM
My streaming updates resumed in the afternoon or evening of December 24, US PST.

Thanks to those that replied.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: Xanadu on December 28, 2014, 03:29:34 AM
Thank you DavidR!  I never thought to look under About Avast.  I appreciate it!
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: DavidR on December 28, 2014, 03:47:03 PM
Thank you DavidR!  I never thought to look under About Avast.  I appreciate it!

You're welcome.
Title: Re: Streaming definition updates not working
Post by: sandhill on January 08, 2015, 02:40:21 PM
I see I am not the only one whose streaming updates did not work on Dec 24.

I also note the coincidence that day that my server says I uploaded 0.36GB that day, which is a lot more than usual up to 0.04.

Anyone else notice anything like that?

I'm in New Zealand.