Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Free Antivirus / Premium Security (legacy Pro Antivirus, Internet Security, Premier) => Topic started by: Snate686 on March 17, 2016, 09:32:46 PM

Title: Windows 10 will Not Connect to Internet with Avast Free Antivirus Installed
Post by: Snate686 on March 17, 2016, 09:32:46 PM
I have a brand new computer with Windows 10 and I tried to use the current version of Avast Antivirus Free on it but I could not connect to the Internet with it installed.
All Internet access is affected, not just browsing the web using Firefox or other browsers.
I have no other Internet security products installed other than what is built in to Windows 10.
I have found some old references online that going to Settings - Troubleshooting and checking a box marked "Load avast! Services only after loading other services" might fix the issue but I don't know if that applies to the current version.
I currently have Avast uninstalled and don't want to reinstall it until I can get this resolved.
I want to use Avast Antivirus but I can't if it is going to disable my Internet access.
Any help would be greatly appreciated.
Thanks
Title: Re: Windows 10 will Not Connect to Internet with Avast Free Antivirus Installed
Post by: Eddy on March 17, 2016, 11:18:28 PM
If the system came with a pre-installed av, remove it completely.
Then perform a repair of avast and see if the problem is solved.
If the system (unlikely) didn't came with a pre-installed av, perform a repair of avast and see if it solves the problem.
Title: Re: Windows 10 will Not Connect to Internet with Avast Free Antivirus Installed
Post by: bob3160 on March 19, 2016, 11:04:31 AM
If the system came with a pre-installed av, remove it completely.
Then perform a repair of avast and see if the problem is solved.
If the system (unlikely) didn't came with a pre-installed av, perform a repair of avast and see if it solves the problem.

Repair Avast:
Control Panel> Program and Features (Add/remove program)>Select Avast> Select Repair. Reboot when completed
https://www.avast.com/faq.php?article=AVKB204
If Repair doesn't fix the problem, try the following:
Clean Install of Avast:
https://goo.gl/4Ptzkf