Avast WEBforum

Avast Products => Avast SecureLine VPN => Topic started by: ozhanozgun on November 29, 2018, 11:37:06 PM

Title: secureLine blocked in Turkey?
Post by: ozhanozgun on November 29, 2018, 11:37:06 PM
does anyone know, is the SecureLine VPN blocked in Turkey?
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Mnemonic on November 30, 2018, 02:02:18 PM
https://forum.avast.com/index.php?topic=223566.0

I already have a thread about this.

Delete all avast programs and install only stand alone secureline and try it again.  I haven't tried secureline yet, but my other vpn started working again once I deleted avast virus protection and avast clean up. Virus protection is likely the culprit. I've heard terrible rumors about it, but lets brush them aside for now and wait for an official response.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: XCrypte on November 30, 2018, 07:58:35 PM
unfortunately I have uninstalled and reinstalled the software, but the problem persists, the VPN is connecting but no traffic. my Location Ankara - TURKEY
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: izbandut on November 30, 2018, 11:12:05 PM
I am having the same issues for the last couple of days. Reinstall didnt work either. Any solutions?
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Asyn on December 01, 2018, 06:46:25 AM
Hi, I forwarded it.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Mnemonic on December 01, 2018, 02:06:46 PM
Can we get information regarding how to set up a manual ikev2 type vpn connection to secureline servers ? Like server adresses etc ?
I used another vpn service to connect that way.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Asyn on December 01, 2018, 04:26:15 PM
Dev-Info: Seems to be global vpn problem in Turkey. (Not only Avast is affected)
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Mnemonic on December 01, 2018, 07:55:09 PM
Yes, nordvpn wasn't working as well.

I created a custom vpn on windows. They have pretty good guidelines about how to make one and I was able to get nordvpn to work.
Ikev2 seems to be a workaround the VPN problem in Turkey. So would be great if you gave us the server adress and which credentials we have to use to use to log in.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Asyn on December 01, 2018, 10:47:07 PM
Wait for one of the devs and/or submit a ticket: https://support.avast.com/contact
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Mnemonic on December 02, 2018, 06:38:07 PM
Wait for one of the devs and/or submit a ticket: https://support.avast.com/contact

They don't answer tickets or answer way too late. I have a ticket open and still waiting for someone to respond properly.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: XCrypte on December 03, 2018, 11:43:53 AM
Wait for one of the devs and/or submit a ticket: https://support.avast.com/contact

Your ticket system is very bad, i can't see my opened tickets on my avast dashboard, also yet no answer my ticket.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: TClal on December 03, 2018, 05:32:11 PM
I also have the same problem. Secureline vpn connects but blocks internet connection. Some other  vpn works ( like Windscribe)
Seems nobody replies from support.
I had renewing , but now I canceled .
I was using it for 5.5 years.
Nobody is giving the reason to what happened to Secureline VPN in Turkey.
Does Avast made an agreement with Turkish government?
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Tuna2 on December 03, 2018, 08:20:15 PM
Beyler türk telekomda sıkıntı var, türknette deneyin öyle bi problem yok. Adamlara log dosyasını yolladım cevap bekliyorum. muhtemelen bişey yapamayacaklar, süresi dolan varsa türknete geçebilir :D tek çözüm bu şuan için, lisans yandı sayın.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: TClal on December 04, 2018, 06:56:04 PM
Beyler türk telekomda sıkıntı var, türknette deneyin öyle bi problem yok. Adamlara log dosyasını yolladım cevap bekliyorum. muhtemelen bişey yapamayacaklar, süresi dolan varsa türknete geçebilir :D tek çözüm bu şuan için, lisans yandı sayın.
Türktelekomdan başka şansım yok maalesef. 5 yıldır kullandığım S.VPN yandı hakikaten.
Ancak , örneğin 10 gb kota veren free windscribe çalışıyor. Ona sarıldım şimdilik.Yeni vpn satın almak riskli, ya çalışmazsa?
Bizde diğer serverlarda avast çalışıyorsa, o halde türktelekomun zoru ne?
Yeni yıl ile tabanda çalışma yapıyorlar. akn kısıtlaması kalkıyor ya. Birşeyler çeviriyorlar.
Yanlışlıkla olduğunu veya çözmeye çalışacaklarını hiç sanmıyorum.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Tuna2 on December 04, 2018, 07:06:30 PM
Diğerleri aynı alt yapıyı kullanan farklı şirketler oldukları için onlara daha gelmemiştir. Sonuçta sistemleri farklı. Ama onlarada gelecektir. fakat tahmini 1-6 ayı bulabilir. Domain olsaydı çoktan gelirdide, ip farklı bişey
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Mnemonic on December 05, 2018, 01:03:39 PM
Beyler türk telekomda sıkıntı var, türknette deneyin öyle bi problem yok. Adamlara log dosyasını yolladım cevap bekliyorum. muhtemelen bişey yapamayacaklar, süresi dolan varsa türknete geçebilir :D tek çözüm bu şuan için, lisans yandı sayın.
Türktelekomdan başka şansım yok maalesef. 5 yıldır kullandığım S.VPN yandı hakikaten.
Ancak , örneğin 10 gb kota veren free windscribe çalışıyor. Ona sarıldım şimdilik.Yeni vpn satın almak riskli, ya çalışmazsa?
Bizde diğer serverlarda avast çalışıyorsa, o halde türktelekomun zoru ne?
Yeni yıl ile tabanda çalışma yapıyorlar. akn kısıtlaması kalkıyor ya. Birşeyler çeviriyorlar.
Yanlışlıkla olduğunu veya çözmeye çalışacaklarını hiç sanmıyorum.
Nordvpn'de aynı şekilde bloklu. Denemek için 1 aylık aldım baktım çalışmıyor, teknik desteğine ulaştım hemen cevap verip yazdılar. O konuda çok iyiler. Bir takım uğraşlar sonucu NordVPn'i çalıştırmanın bir yolunu bulduk. Windows 10'un kendi VPN hizmetiyle bağlanınca çalışıyor. Yani eğer avast iKEv2 bilgilerine bize verirse, server adresi ve log in bilgileri, o şekilde bağlanabiliriz. 1 aydan sonra yeniletmeyi pek düşünmüyorum çünkü Nordvpn baya pahalı. aylık alırsan 11 dolar. 3 yıllık indirimli alırsan aylık 3 dolar, yine avasttan pahalıya geliyor.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: BoCanis on December 05, 2018, 04:41:52 PM
Arkadaşlar para yanması diye bir şey söz konusu olamaz. Opera'nın free VPN browserı çalışıyor ancak para ödediğim VPN henüz 200 küsür günü varken çalışmıyor. Böyle bir şey olamaz. Ya sorunu çözerler ya geri ödeme yaparlar. 2 hafta oldu merdiven altı bir yerden ürün almışız gibi ortada kaldık. Paranızı geri isteyin.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: TClal on December 05, 2018, 07:26:04 PM
Arkadaşlar para yanması diye bir şey söz konusu olamaz. Opera'nın free VPN browserı çalışıyor ancak para ödediğim VPN henüz 200 küsür günü varken çalışmıyor. Böyle bir şey olamaz. Ya sorunu çözerler ya geri ödeme yaparlar. 2 hafta oldu merdiven altı bir yerden ürün almışız gibi ortada kaldık. Paranızı geri isteyin.
Ne bunca yazdığımızı okuyan var, ne çözüm bulan var Avast'tan.
Paramızı kimden geri isteyeceğiz?
Supporttan ses yok. Buradan yok. Eeeee?
Win. 10 a bağlama yolunu bulursak ne ala. Öyle bile olsa bu ilgisizlik beni geri döndürmez.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Tuna2 on December 05, 2018, 07:30:16 PM
Arkadaşlar para yanması diye bir şey söz konusu olamaz. Opera'nın free VPN browserı çalışıyor ancak para ödediğim VPN henüz 200 küsür günü varken çalışmıyor. Böyle bir şey olamaz. Ya sorunu çözerler ya geri ödeme yaparlar. 2 hafta oldu merdiven altı bir yerden ürün almışız gibi ortada kaldık. Paranızı geri isteyin.
Ne bunca yazdığımızı okuyan var, ne çözüm bulan var Avast'tan.
Paramızı kimden geri isteyeceğiz?
Supporttan ses yok. Buradan yok. Eeeee?
Win. 10 a bağlama yolunu bulursak ne ala. Öyle bile olsa bu ilgisizlik beni geri döndürmez.

Doğru diyorsun. Adamlara log yolladım vpn_engine.log dosyasını istemişlerdi. 2 gündür ses soluk yok. Yani bu kadar kötü kadroyla böyle bir şirket olmaları imkansız. Bu ne rezillik anlamadım. 1 Tane türkçe bilende yok kadrodaki okusun buraları yavşak.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: TClal on December 05, 2018, 08:42:08 PM
Arkadaşlar az önce support a yazdım ve 10 dk sonra yanıt geldi.
Sebebi önceki mesajımdakinin aynısı.
Bloklanmışlar. Malum mesele yani. Siz anladınız.
Anlaşma sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz demişler ve kardeş şirketin linkini verip yardım alabilirsiniz demişler.
vpn aldığınız e mailde müşteri numaranız var. Supporta ad soyadı, e mail ve bu numara ile derdinizi yazınca anında yanıtlıyorlar.
Ve de belli ki üzülmüşler.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Tuna2 on December 06, 2018, 09:42:11 PM
Madem hemen cevap atıyolar sana, hocam öğren son durum neymiş. Gerçekten gümrükten mal kaçırmışızda dönmüyolar sanki
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: TClal on December 07, 2018, 08:20:46 PM
Madem hemen cevap atıyolar sana, hocam öğren son durum neymiş. Gerçekten gümrükten mal kaçırmışızda dönmüyolar sanki
Dedim ya. Anlamadınız mı arkadaşım.
Malum vaziyetteyiz ve malum sistem yasaklamış.
Hani bir ara twitter, youtube gibi. Wikipedi hala yasak ya.
Anlaşmaya çalışıyoruz diye yazmışlar.
vpn yassak artık

Thank you for contacting Avast Customer Care.

Please note that even though providing censorship-free access to the Internet to our customers based in Turkey has been an important goal for us, due to necessary changes in our infrastructure and efforts by the Turkish government to block us, connecting to our service from Turkey is tricky at best. For the time being, although we are working hard on a solution, we do not have any workaround or suggestion that can overcome this change and make a stable connection from Turkey possible.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Tuna2 on December 07, 2018, 10:35:54 PM
Şuan kullanıyorum ama bununla ilgili geri dönüş bile yapmadılar. EĞER OKUYOLARSA HEPSİNE SESLENİYORUM. LİSANS YANSIN YANMASIN AMA EN ADİ ŞEREFSİZDİR TÜM AVAST YETKİLİLERİ
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: TClal on December 16, 2018, 12:13:26 PM
Arkadaşlar belli ki Avast halletmiş.
Secureline vpn açıldı. Çalışıyor.
Kafa tutmak ve küfürle yol alınmıyor .
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Mnemonic on December 17, 2018, 02:31:06 PM
Arkadaşlar belli ki Avast halletmiş.
Secureline vpn açıldı. Çalışıyor.
Kafa tutmak ve küfürle yol alınmıyor .

Daha denemedim, ama Nordvpn açıldı. Genel bir VPN engeli vardı sanırsam. En kısa zamanda deneyeceğim.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: mcy1234 on December 18, 2018, 11:49:24 AM
beyler bunun ne ile olduğunu bilmiyorum ama şuan telefonumdan çalışıyor. Türk telekom kullanıyorum. Ama bağlantı çok yavaş. hem mac os tan hem de windows tan denedim çalışmıyor.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: TClal on December 20, 2018, 07:01:06 PM
Evet çalışıyor. Enteresan birşey keşfettim. Hiç teknikle alakası yok. Tesadüf keşif. Diyelim ki vpn bağlandı ama web çalışmıyor. Modemi kapatıp açıyorum ve tık herşey bağlanıyor. Aklınızda olsun. IP değişiyor herhalde, belki de kısıtlanan bandın dışına çıkıyoruz. Kimbilir?
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: BABA7 on February 20, 2019, 09:20:02 PM
 20 şubat 2019 saat 23.00 Avast bildirim atıp duruyor bilgileriniz görülebilir dedim ki artık şu VPN premium satın alayım gittim satın aldım yarım saat önce 2 yıllık sözleşme. Ama Vpn etkin görünüyor kendisi ortada yok sonra ne oluyor derken bu forum sayfasına geldim bir de ne göreyim VPN yasaklanmış.  Avast anlayacağınız bize kazık attı. Madem Ülkemde yasaklandığını biliyorsun halen daha neden satın almam için bildirim yollayıp duruyorsun. Avast captchana soksunlar göremiyorum amk.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: Mnemonic on March 27, 2019, 12:59:23 AM
Tekrar yasaklandı sanırım.
Uzun zamandır kullanmıyordum, bir kaç hafta önce denedim çalışıyordu. Bugün tekrar denedim çalışmıyor.
Title: Re: secureLine blocked in Turkey?
Post by: TClal on April 03, 2019, 06:50:18 PM
Evet tekrar yasaklanmış. 10 gün önce seyahate çıktım. Eve döndüm çalışmıyor.
Daha dün eve dönüş öncesi superonline fiber ile vpn çok güzel çalıştı.
Ancak evim Türktelekomdan int. alıyor ve bunda çalışmıyor.
Sorun Türk telekomda. Belli ki yine birşeyler yapıyorlar.
Aklıma herşey geliyor.