Avast WEBforum

Business Products => Avast Business => On-Premise Management Console & Clients => Topic started by: Lukas Mizoch on December 19, 2019, 10:24:23 AM

Title: Agent version
Post by: Lukas Mizoch on December 19, 2019, 10:24:23 AM
Hi, I noticed on some computers old agent version. Should I do something about that or it will update itself? Because it's version from September it's weird it did not update yet.
Title: Re: Agent version
Post by: Infratech Solutions on December 19, 2019, 10:34:52 AM
Same here.  :-\
Title: Re: Agent version
Post by: mschedler1 on December 26, 2019, 08:48:55 PM
Here also... and in red with exclamation point... like it's something needing urgent attention.
I spent an hour or so searching for any documentation or issue that would give me some idea about what to do. It appears that this version number matches the client installer (see Avast Business in Windows Programs and Features panel)... but that doesn't provide a solution other then uninstall every client and re-install... which would suck.
If it can be ignored or if its not important, then it shouldn't be red with an exclamation point.
Title: Re: Agent version
Post by: mickey.b on January 08, 2020, 10:55:10 PM
Hi, I noticed on some computers old agent version. Should I do something about that or it will update itself? Because it's version from September it's weird it did not update yet.

Avast is supposed to update automatically, unless you disabled automatic program updates in the General Settings. Have you tried scheduling an Program Update Task for these devices? Have they been restarted recently?
Title: Re: Agent version
Post by: Lukas Mizoch on January 08, 2020, 10:56:22 PM
Agent version has nothing common with program version.
Title: Re: Agent version
Post by: Randy16randy on January 15, 2020, 11:34:17 PM
I am seeing this as well where the console (v7.16.751) shows for a client Agent Version 4.10.80 and "new version is available: 4.16.233 from 9 Sep 2019".   On one machine it also had disabled Mail shield and could not get it to enable.   I reinstalled the client but no change.   Finally in the console I moved the device to an Unmanaged group, it updated the agent to 4.18.349, then I added back to the group it should be in.  All looks good on it now other than definitions are from yesterday even though auto update is on.  Weird.
Title: Re: Agent version
Post by: mickey.b on February 10, 2020, 09:20:38 PM
I am seeing this as well where the console (v7.16.751) shows for a client Agent Version 4.10.80 and "new version is available: 4.16.233 from 9 Sep 2019".   On one machine it also had disabled Mail shield and could not get it to enable.   I reinstalled the client but no change.   Finally in the console I moved the device to an Unmanaged group, it updated the agent to 4.18.349, then I added back to the group it should be in.  All looks good on it now other than definitions are from yesterday even though auto update is on.  Weird.

Did changing the group fix both issues, or just the agent version? I ask because the disabled Mail Shield could be a known bug issue (bug ticket# AV-21285). To verify, copy/paste the C:\ProgramData\Avast Software\Avast\log\AvastSvc.log file to the Desktop folder and open it with a text editor such as Notepad. If you see an error similar to what's listed below, then it's probably related to the known bug issue:

[error  ] [aavm       ] [ 1416: 1620] AavmProviderUpdateConfiguration Prov: EmailShield
Exception: provider is not running
Code: 0x80046102 (-2147196670)
Title: Re: Agent version
Post by: PUOLEPARG on March 27, 2020, 09:53:02 AM
Hello

I have past the last version 20.1 on exchange server 2010
Sur Exchange 2010, With Avast business Pro, after update engine On march 2020, the transport service and exchange are crashed (dependancy service,...) and even if uninstall + avastclear + reinstall the problem is same!!!it's very bad this update
Title: Re: Agent version
Post by: Lukas Mizoch on March 27, 2020, 11:13:33 AM
Hello

I have past the last version 20.1 on exchange server 2010
Sur Exchange 2010, With Avast business Pro, after update engine On march 2020, the transport service and exchange are crashed (dependancy service,...) and even if uninstall + avastclear + reinstall the problem is same!!!it's very bad this update

How is this related to agent version?
Title: Re: Agent version
Post by: PUOLEPARG on March 27, 2020, 11:37:40 AM
Hello

20.1 is the version of avast agent in business pro products
IS used Avast management console ONPREMISE for deploy Exchange avast module
with or without Exchange Transport module
THe problem is the same

I have more problems and send and received emails on exchange since this new version
avast 20.1.2581
Title: Re: Agent version
Post by: Lukas Mizoch on March 27, 2020, 11:43:18 AM
No, latest agent version is 4.19.360. You are talking about program version.
Title: Re: Agent version
Post by: PUOLEPARG on March 28, 2020, 04:32:25 PM
20.1.2581 (version 20.1.5069.562)200327-016,380,6611.0.457
Title: Re: Agent version
Post by: jjunc on April 24, 2020, 04:22:01 PM
My workstations Agent version is 4.10.80  With the warning messageL  New Version is available: 4.19.360 from 13 Feb 2010

They are not updating.  I tried moving a workstation to the default group and left it sitting there for a couple of days, but it did not update.  How do I get these workstations to update?

Program version 20.2 (2584)  - this program update is causing workstations to have an application crash every 5 minutes.  I have already opened a help ticket on that problem on 4/22/20.

Virus Definitions are up to date.

I still have the one workstation in the installed default group which has all the default shields/components active.  (all enabled except real site)

subscription products Antivirus Pro
console version 7.16.751

Title: Re: Agent version
Post by: jjunc on April 28, 2020, 04:03:27 PM
Some of my workstations have updated the Agent when I checked today.  The only thing that has changed was I installed the newest Java SE version 8u251 on the server this Sunday due to a security vulnerability.  Hopefully all of them will eventually update.
Title: Re: Agent version
Post by: Infratech Solutions on April 28, 2020, 04:38:28 PM
From Avast (other post: https://forum.avast.com/index.php?topic=233738.0):

Hello, I can confirm the issue happening with some outdated Agent version (namely 4.16 and older) where Agent were continuously requesting an update to 4.19.

Yesterday we released fix so the update process will work again for both Cloud and On-Premise. We will work on mitigating the issue so it won't happen again in the future.

Can you confirm that your active Agents are now on version 4.19 (and newer) ?
Title: Re: Agent version
Post by: mschedler1 on June 23, 2020, 09:22:36 PM
I have a Windows 2016 server stuck on 4.14.145. Shows "New version is availiable: 4.20.85" agent in ON Premise Console (7.16.751). Automatic updates are on... it updated application ver to 20.4 automatically last week... rebooted... agent version unchanged. This device has also been reinstalled once and "repaired" once some time ago. All of my devices were stuck back when Avast Client was still ver 19.7... I think it's the only device left that hasn't updated the Agent Version and it has been quite a while since the others finished.
Title: Re: Agent version
Post by: mschedler1 on July 29, 2020, 05:59:38 PM
I ran the 20.4 installation (the version that was already installed)... it did a quick install of just the Agent and finished. This seemed to fix it, but now (after console upgrade), it no longer shows the agent version in the Console for that device... WEIRD! I'm not sure I trust this to be fixed just yet.