Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Free Antivirus / Premium Security (legacy Pro Antivirus, Internet Security, Premier) => Topic started by: dclarkbillericay2 on December 19, 2019, 02:42:02 PM

Title: Thunderbid 68.3.1 and Avast
Post by: dclarkbillericay2 on December 19, 2019, 02:42:02 PM
Thunderbird now times out with message 'connection to server pop.googlemail.com was reset'.
however if I disable Avast everything is fine.
Title: Re: Thunderbid 68.3.1 and Avast
Post by: r@vast on December 19, 2019, 02:54:17 PM
Hi,

Try to turn off IPv6 in Thunderbird and see if it helps.

Options/Advanced/General/Config Editor

Enter IPv6 in the search bar.

Toggle the setting to:  TRUE

network.dns.disableIPv6 modified boolean true
Title: Re: Thunderbid 68.3.1 and Avast
Post by: dclarkbillericay2 on December 19, 2019, 03:11:07 PM
Bingo, setting ipv6 to true cured the problem, thanks for your help.
Title: Re: Thunderbid 68.3.1 and Avast
Post by: r@vast on December 20, 2019, 08:10:44 AM
Thank you for confirming. It helps others having the same issues.
Title: Re: Thunderbid 68.3.1 and Avast
Post by: texlyon on June 03, 2022, 07:54:39 PM
I am having the same problem with Windows 10 & 11, Thunderbird 91.10.0, and Avast One Essential (free). 
Thunderbird updates with Avast disabled, does not with Avast enabled.  Worked with previous a/v.  Does not update with Thunderbird as an "Allowed App" (only Ransomware Shield is offered to be allowed).
Title: Re: Thunderbid 68.3.1 and Avast
Post by: DavidR on June 03, 2022, 08:20:18 PM
I am having the same problem with Windows 10 & 11, Thunderbird 91.10.0, and Avast One Essential (free). 
Thunderbird updates with Avast disabled, does not with Avast enabled.  Worked with previous a/v.  Does not update with Thunderbird as an "Allowed App" (only Ransomware Shield is offered to be allowed).

Whilst it isn't advised to post in an old topic two and a half years old, much will have changed, Thunderbird is now on 91.10.0 and avast on 22.5.xxxx.

Did you try the suggestion in Reply #1 by r@vast (Avast Team) about ivp6 settings ?