Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Online Security (browser extension) => Topic started by: lukarski7 on October 01, 2020, 08:55:45 PM

Title: AOS stopped showing if link is safe
Post by: lukarski7 on October 01, 2020, 08:55:45 PM
AOS  used to show green, or yellow Shield icon next to every search result in google. Suddenly it stopped working, im using google chrome, reinstalled AOS and still it doesnt show any info next to search results in gogole is the link safe or not. Please help.
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: bob3160 on October 01, 2020, 10:40:28 PM
AOS  used to show green, or yellow Shield icon next to every search result in google. Suddenly it stopped working, im using google chrome, reinstalled AOS and still it doesnt show any info next to search results in gogole is the link safe or not. Please help.
I agree with you. It's getting to be less useful.
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: rocksteady on October 02, 2020, 10:37:45 AM
Works fine with DDG search on FF browser here.
I see what you mean if you change search from DDG to Google. No AOS shields displayed at all.
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: lukarski7 on October 02, 2020, 07:31:13 PM
I've tried completely removing google chrome with all its add-ons,removed all cookie,  installed latest version of chrome and AOS and still it wont show in google search if the link is safe. Only when i already enter the site in right top corner i can see that the site is safe, but it used to show it next to every link in google search before entering site.
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: NON on October 03, 2020, 09:29:25 AM
Same report on the Japanese forum. I also confirm the issue.

As it works fine on Bing or other engines, something has been changed on Google side?
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: Asyn on October 03, 2020, 11:27:06 AM
As it works fine on Bing or other engines, something has been changed on Google side?
My best guess is Google blocks it somehow lately.
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: chrismrogers2 on October 03, 2020, 11:40:42 AM
AOS  used to show green, or yellow Shield icon next to every search result in google. Suddenly it stopped working, im using google chrome, reinstalled AOS and still it doesnt show any info next to search results in gogole is the link safe or not. Please help.

Me too, just happened overnight and it's scaring me. Had it before but cleared it by just unticking AOS, reticking and restarting chrome - done all that, even restarted laptop, no good. Have also tried removing the extension and readding. AOS now only seems to show 'this site is safe' and green tick on Google search page itself, not the results of the search as shown on that page. Tried various settings within chrome and avast - I'm not an expert and find it confusing - and they all seem ticked and working. I never change settings and am unaware of any updates overnight to chrome or AOS.

Can anyone help??
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: Asyn on October 03, 2020, 12:48:55 PM
I forwarded it, let's see...
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: jeprono on October 04, 2020, 11:25:14 AM
Hello.
Same problem with me after installing 20.2.2429 version : green icon doesn't show in browser results.
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: jeprono on October 04, 2020, 03:54:17 PM
Hello,

Google blocks the Avast check marks !
If you try another search engine such as Yahoo! or Duckduckgo, the marks will appear again.
This is definitely not an Avast! bug.

Hope it can help.
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: bob3160 on October 04, 2020, 04:10:07 PM
Hello,

Google blocks the Avast check marks !
If you try another search engine such as Yahoo! or Duckduckgo, the marks will appear again.
This is definitely not an Avast! bug.

Hope it can help.
Totally Correct.
I just used it in Avast Secure Browser which uses Yahoo as it's default search.
(https://d1ka0itfguscri.cloudfront.net/Lh/2020/10/04/14/06/cY6f21KbJs/preview.jpg)
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: MartinZ on October 05, 2020, 10:16:46 AM
Thank you, looking onto it.
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: Asyn on October 05, 2020, 11:33:37 AM
Dev-Info: Fix is released but might take up to 24h for clients to download the update.
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: chrismrogers2 on October 05, 2020, 05:26:45 PM
Just goolging something on Chrome and happened to see the green shield is back!! Checked this thread to find the above. Good stuff whoever flagged/reported/posted. Phew. :D
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: EpicCGeezer on October 05, 2020, 05:31:16 PM
Same here, however, I did have to remove and re add AOS Chrome extension.

Thanks, AVAST!
Title: Re: AOS stopped showing if link is safe
Post by: bob3160 on October 05, 2020, 08:17:44 PM
Same here, however, I did have to remove and re add AOS Chrome extension.

Thanks, AVAST!
You just needed to restart your browser after the Update from Avast was installed.
It's not necessary to re-install AOS.
(https://d1ka0itfguscri.cloudfront.net/Lh/2020/10/05/18/15/cY6hFoKTrQ/preview.jpg)