Avast WEBforum

Other => General Topics => Topic started by: spg SCOTT on October 08, 2009, 08:05:13 PM

Title: Test your line quality...
Post by: spg SCOTT on October 08, 2009, 08:05:13 PM
How good is your line?
From the makers of speedtest.net, currently in beta

www.pingtest.net

Quote
What is Pingtest.net?

Use Pingtest.net to determine the quality of your broadband Internet connection. Streaming media, voice, video communications, and online gaming require more than just raw speed. Test your connection now to get your Pingtest.net rating and share the result with others!

(http://www.pingtest.net/result/485615.png) (http://www.pingtest.net)
Pretty good test I think.


(The packet loss error was because I don't have JAVA installed on my system...)
Title: Re: Test your line quality...
Post by: nmb on October 08, 2009, 08:17:50 PM
Bharti Airtel.

(http://www.pingtest.net/result/487001.png)


(http://www.speedtest.net/result/586671740.png)
Title: Re: Test your line quality...
Post by: Pondus on October 08, 2009, 08:23:34 PM
(http://www.pingtest.net/result/486688.png) (http://www.pingtest.net)

(http://www.speedtest.net/result/334535584.png) (http://www.speedtest.net)
Title: Re: Test your line quality...
Post by: DavidR on October 08, 2009, 08:32:39 PM
Ping tests are a bit of a waste of time for us lucky sods (NOT) on dial-up. Even worse at the moment as my dial-up connection is pants today, connected at 32Kbps at the moment and lots of dropped connections, just died again whilst composing this. Back on at 26.4Kbps, really pants tonight, connection dropped again, back in at 50,6Kbps...
Title: Re: Test your line quality...
Post by: nmb on October 08, 2009, 08:34:00 PM
sir DavidR,

why do you use dial-up? may I ask?

nmb
Title: Re: Test your line quality...
Post by: DavidR on October 08, 2009, 08:38:05 PM
Because I'm a sadist :P
Title: Re: Test your line quality...
Post by: Pondus on October 08, 2009, 08:40:43 PM
try lubricating the cable David, so the bits and bytes will glide smotly   ;D
Title: Re: Test your line quality...
Post by: YoKenny on October 08, 2009, 08:54:55 PM
(http://www.pingtest.net/result/489966.png) (http://www.pingtest.net)
(http://www.speedtest.net/result/586695336.png) (http://www.speedtest.net)

I'm getting what I pay for.
Title: Re: Test your line quality...
Post by: spg SCOTT on October 08, 2009, 09:00:38 PM
We actually get what we paid for, after some cable replacements (not anyones fault really) and sometimes a little bit more than what is paid for:

(http://www.speedtest.net/result/586697873.png) (http://www.speedtest.net)

We pay for 8Mb/s as far as I know...and that's after a 10M ethernet cable... ;D

DavidR, I still can't fathom how, in this day and age there are still some unfortunate people such as yourself who are still limited by unavailable broadband where you live...terrible really...
BTW: We found Virgin Media to be fairly poor in terms of service...One such example: I was told on the phone by one that they didn't really know about computers ??? ::)
Title: Re: Test your line quality...
Post by: Pondus on October 08, 2009, 09:04:10 PM
Just discovered something, Malwarebytes IP protection is sloving down the speed

I  pay for 20000/4000

Malwarebytes IP protection OF
(http://www.speedtest.net/result/586698626.png) (http://www.speedtest.net)


Malwarebytes IP protection ON
(http://www.speedtest.net/result/586700817.png) (http://www.speedtest.net)


Malwarebytes IP protection OF
(http://www.pingtest.net/result/491032.png) (http://www.pingtest.net)


Malware Bytes IP protection ON
(http://www.pingtest.net/result/491186.png) (http://www.pingtest.net)
Title: Re: Test your line quality...
Post by: DavidR on October 08, 2009, 09:10:58 PM
<snip>
DavidR, I still can't fathom how, in this day and age there are still some unfortunate people such as yourself who are still limited by unavailable broadband where you live...terrible really...
BTW: We found Virgin Media to be fairly poor in terms of service...One such example: I was told on the phone by one that they didn't really know about computers ??? ::)

Just economics, BT don't want to pay (replace the copper wire) for those a long way from the exchange.

Hence the Government's bright idea to charge every one with a telephone line £6 a year (monthly breakdown) to pay for upgrading the infrastructure.

Whilst Virgin Media provides the backbone, Tesco is my dial-up ISP, I have never had to call customer services in all the time I have used an ISP. As you say the person ringing often has more experience than the call centre support staff ;D
Title: Re: Test your line quality...
Post by: YoKenny on October 08, 2009, 09:14:50 PM
MBAM IP Protection off
(http://www.pingtest.net/result/491682.png) (http://www.pingtest.net)

Its not slowing down my Internet connection much
(http://www.speedtest.net/result/586713455.png) (http://www.speedtest.net)

I would rather have MBAM IP protection than not.  
Title: Re: Test your line quality...
Post by: logos on October 08, 2009, 09:32:26 PM
can be deleted, thanks  ;)

Title: Re: Test your line quality...
Post by: bob3160 on October 09, 2009, 03:27:25 AM
(http://www.pingtest.net/result/516780.png) (http://www.pingtest.net)
This is from my laptop using  WIFI
Title: Re: Test your line quality...
Post by: YoKenny on October 09, 2009, 04:10:25 AM
Just discovered something, Malwarebytes IP protection is sloving down the speed

I  pay for 20000/4000

You are in good hands I see:
http://www.malwarebytes.org/forums/index.php?showtopic=27171

Its strange as I notice very little difference with MBAM IP checking on or off on both my systems and I would expect the XP Pro system to be affected the most.

Edit: I see you are still running Vista and maybe Windows 7 will fix the performance problem as it is known to do.
Title: Re: Test your line quality...
Post by: mathboyx215 on October 09, 2009, 04:43:46 AM
(http://www.pingtest.net/result/520511.png) (http://www.pingtest.net)

I guess thats not a bad speed for a free service
(http://www.speedtest.net/result/586989865.png) (http://www.speedtest.net)
Title: Re: Test your line quality...
Post by: bob3160 on October 09, 2009, 05:14:50 AM
(http://www.pingtest.net/result/520511.png) (http://www.pingtest.net)

I guess thats not a bad speed for a free service
(http://www.speedtest.net/result/586989865.png) (http://www.speedtest.net)
Strange that your upload speed is faster than the download speed.

Since when is Comcast Cable FREE ???
Title: Re: Test your line quality...
Post by: mathboyx215 on October 09, 2009, 06:33:00 AM

Since when is Comcast Cable FREE ???
I'm actually connecting to my neighbors cable connection through wifi so I am actually getting "free" internet.
Title: Re: Test your line quality...
Post by: scythe944 on October 09, 2009, 06:38:54 AM
(http://www.pingtest.net/result/526051.png) (http://www.pingtest.net)

(http://www.speedtest.net/result/587042218.png) (http://www.speedtest.net)

I got such a bad grade because of all the people accessing my personal forum  ;D

That's funny.
Title: Re: Test your line quality...
Post by: YoKenny on October 09, 2009, 08:48:24 AM

Since when is Comcast Cable FREE ???
I'm actually connecting to my neighbors cable connection through wifi so I am actually getting "free" internet.
I hope they know and approve.
Title: Re: Test your line quality...
Post by: pete319 on October 09, 2009, 08:57:08 AM
(http://www.pingtest.net/result/531711.png) (http://www.pingtest.net)
Here's mine
Title: Re: Test your line quality...
Post by: +AdDicT+ on October 09, 2009, 11:38:40 AM
Mine is utterly bad...

(http://www.pingtest.net/result/538705.png) (http://www.pingtest.net)

-AnimeLover^^
Title: Re: Test your line quality...
Post by: Pondus on October 09, 2009, 11:55:03 AM
Quote
Edit: I see you are still running Vista and maybe Windows 7 will fix the performance problem as it is known to do.
I am waiting for the official norwegian win 7 release Kenny, then i vill reinstall my 2 vista computers
Acer L5100 and HP dv4-1080e