Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Free Antivirus / Premium Security (legacy Pro Antivirus, Internet Security, Premier) => Topic started by: colincr on July 15, 2004, 02:44:59 PM

Title: Avast starup on network
Post by: colincr on July 15, 2004, 02:44:59 PM
I have avast 4.1 home on my home computer and decided to network my computer with one of my flatmates.  When i startup my computer avast icon in the system tray has a red circle and takes a little while to carry out any actions or to run normally.  When i take the computer off the network avast runs instantly and no red circle appears.  Is there a reason for this?  
I run Windows XP, 2800+ AMD Athlon XP, 512MB Ram
Cheers
Title: Re:Avast starup on network
Post by: Lisandro on July 15, 2004, 04:02:48 PM
The red circle appears while avast providers are being loaded...
Do you run too much programs at startup? This could delay because the system will be stressed...  ;)
Title: Re:Avast starup on network
Post by: CharleyO on July 16, 2004, 10:48:13 AM


As Technical suggested, perhaps the addition of the network is stressing your computer resources on start-up.    ???  


Title: Re:Avast starup on network
Post by: igor on July 16, 2004, 11:35:26 AM
I rather think that something is trying to connect to network, and this call is blocking the other operations of the operating system... but it's just a guess.
Title: Re:Avast starup on network
Post by: Lisandro on July 16, 2004, 02:19:05 PM
I rather think that something is trying to connect to network, and this call is blocking the other operations of the operating system... but it's just a guess.

This is almost what I mean.
Maybe colincr could post a list of your startup programs and services...  ;)