Avast WEBforum

Avast Products => Avast Free Antivirus / Premium Security (legacy Pro Antivirus, Internet Security, Premier) => Topic started by: Avalanche on July 07, 2003, 03:02:58 AM

Title: Internet Mail
Post by: Avalanche on July 07, 2003, 03:02:58 AM
Hi, I just installed AVAST 4, and I'm trying to set it up just the way I like it, and I'm having trouble getting the settings right for the On-Access Scanner settings.  I use Outlook for all my email access, and I have no use for the Internet Mail Provider at all.  But even when I set it that way in the Mail Protection Wizard, AVAST continues to load the Internet Mail Provider every time the computer reboots.  I can stop the service manually, but again, when I reboot, the Interent Mail Provider is running again.

My question is, how do I set up AVAST so that only the Outlook/Exchange Provider and the Standard Shield Provider are running, since I have no use for the Internet Mail Provider.
Title: Re:Internet Mail
Post by: Vlk on July 07, 2003, 06:41:58 AM
Hi, kindly check http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=385;start=0 .

Thanks
Vlk
Title: Re:Internet Mail
Post by: Avalanche on July 07, 2003, 07:11:21 AM
Thanks.  I edited the xml file like Roman Svihalek outlined in that post, it was a bit of a guessing game however, because his instructions disable the Outlook/Exchange Provider, and not the Internet Mail Provider.

I guessed that the correct string would actually be <ResidentProviders>STANDARD;OUTLOOK</ResidentProviders> instead of <ResidentProviders>STANDARD;MAIL</ResidentProviders>

I was right, and now the correct providers are running, which is great. 8)

So now my question is, will I have to redo this edit every time I apply an update to the program?


PS.  Thanks very much for such an awesome piece of software and providing me with free support at the same time!  :D