Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Free Antivirus / Premium Security (legacy Pro Antivirus, Internet Security, Premier) => Topic started by: Jenny7568 on September 01, 2004, 12:41:41 AM

Title: internet
Post by: Jenny7568 on September 01, 2004, 12:41:41 AM
Before I installed avast I had no problems getting on the internet, now I can't.  Is there something in the program blocking internet explorer? Any help would be appreciated! Thanks!
Title: Re:internet
Post by: inthewildteam on September 01, 2004, 12:46:25 AM
Welcome to the forums, but we need a little more information to help you.

I don't use I.E. myself but I wouldn't think there is anything in Avast that would disable your connection.

If you can provide more details about your operating system, Avast version, any error messages etc;  that would help us to resolve the problem  Are you using a differnt pc to post or have you uninstalled Avast now?
Title: Re:internet
Post by: Jenny7568 on September 01, 2004, 12:49:47 AM
I have the avast 4 home edition, the free one.  I'm using windows XP pro and as soon as I open IE it says there is an error
Title: Re:internet
Post by: Jenny7568 on September 01, 2004, 12:50:10 AM
and yes, I'm using a different pc
Title: Re:internet
Post by: inthewildteam on September 01, 2004, 12:55:14 AM
Can you post the error please?

Hasten to add I'm no guru, but I'll help all I can.  And knowing these forums, it won't be long before the problem is resolved.
Title: Re:internet
Post by: Jenny7568 on September 01, 2004, 12:59:46 AM
IE has encountered a problem and needs to close.  We are sorry for the inconvenience.
Title: Re:internet
Post by: whocares on September 01, 2004, 01:04:47 AM
IE has encountered a problem and needs to close.  We are sorry for the inconvenience.

This doesn't really sound like an IE-message.. did you post the exact message.. ?

1) Did avast detect/remove/delete any virus when you ran it first.. ?
If so which, and were was it found.. ?

2) Please read the link "VirusRemoval" below in my sig and
- post a hijackthis-Log
- try a scan with avast in SafeMode (F8-Boot) and/or a boot-time scan and report the results here.. (don't delete anything yet..)

 ;)
Title: Re:internet
Post by: Jenny7568 on September 01, 2004, 01:06:58 AM
it didn't do anything... ???
Title: Re:internet
Post by: Jenny7568 on September 01, 2004, 01:09:33 AM
it says there is no virus
Title: Re:internet
Post by: inthewildteam on September 01, 2004, 01:15:55 AM
Can you go to control panel, administrative tools, event viewer, and look for problems listed there under applications and also anti-virus?
Title: Re:internet
Post by: Jenny7568 on September 01, 2004, 01:26:18 AM
Application Error
Description:

Faulting application iexplore.exe, version 6.0.2800.1106x faulting module ahascr.dll, version 4.1.4150.0, fault address 0x00004aa1.

and anti-virus it just says system updated
Title: Re:internet
Post by: inthewildteam on September 01, 2004, 01:46:43 AM
No problems listed with anti-virus?

I'm guessing here, can you uninstall Avast and re-install it with the pc not connected to the net.  reboot betwen the uninstall and re-install.

If your system logs aren't showing a problem with Avast but with I.E. then your problem might lie there.  Have you run any spyware/adware programmes on the machine?
Title: Re:internet
Post by: Jenny7568 on September 01, 2004, 02:10:21 AM
ok, I deleted the program, and then was able to get onto IE, so the problem was not there, it is now performing a system scan, so we'll see if it works in a bit....hopefully it will :-\
Title: Re:internet
Post by: Jenny7568 on September 01, 2004, 02:19:31 AM
Alright! It worked, thanks a ton for your help...even though it was just as simple as reinstalling it.  Thankyou!!:-D
Title: Re:internet
Post by: inthewildteam on September 01, 2004, 02:20:12 AM
I'm having great difficulty following you, I'm guessing you uninstalled Avast then reinstalled it and you have internet access, and it's now working and scanning?

I quote

ok, I deleted the program, and then was able to get onto IE, so the problem was not there, it is now performing a system scan, so we'll see if it works in a bit....hopefully it will
Title: Re:internet
Post by: inthewildteam on September 01, 2004, 02:22:08 AM
You beat me to the post!

Thanks for letting everyone know, it might help others also!