Avast WEBforum

Avast Products => Non-english zone => Nederlands => Topic started by: rnuis on April 19, 2011, 10:37:31 AM

Title: Probleem met SafeZone
Post by: rnuis on April 19, 2011, 10:37:31 AM
Wanneer ik SafeZone opstart wordt mijn scherm in 1 keer een stuk donkerder dan anders en als ik SafeZone verlaat blijft dit ook zo , ik moet eerst de computer afmelden en aanmelden en dan is het weer normaal. Waar kan dit aan liggen? ???

Groet,

rnuis
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: Rednose on April 19, 2011, 03:18:09 PM
Dat is een bekend probleem en Petr Kurtin ( de Sandbox Developer ) is op de hoogte. En voor zover ik begrepen had zou het gefixt worden. Maar volgens jou is dat dus niet het geval ? Ik kan het zelf nu niet testen ( morgen pas ) maar ik zal Petr alvast een mailtje sturen :)

Groetjes, Red.
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: pk on April 19, 2011, 03:38:32 PM
interesting discussion, let me jump in... ;)
this should be fixed in 1091 build... do you use that version? thx
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: rnuis on April 19, 2011, 07:00:47 PM
interesting discussion, let me jump in... ;)
this should be fixed in 1091 build... do you use that version? thx

Yes i do use that version and updated true the GUI. And i still have this problem.
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: rnuis on April 19, 2011, 08:04:10 PM
I did a clean install now of the 091 version and still have the problem with Avast and SafeZone!
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: pk on April 19, 2011, 10:50:25 PM
I don't want to believe you ;D

sigh... for how many switches from SafeZone, does your display keep dimmed? 50%? I'll retest it tomorrow on your OS.
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: rnuis on April 20, 2011, 07:34:40 AM
I don't want to believe you ;D

sigh... for how many switches from SafeZone, does your display keep dimmed? 50%? I'll retest it tomorrow on your OS.

Everytime i use Safeze it keeps dimmed in Safezone and when i leave SafeZone.
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: pk on April 20, 2011, 12:31:43 PM
ok, one more test: just after restart, please execute http://public.avast.com/~kurtin/Brightness.exe, and what number do you see? (128?)
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: rnuis on April 20, 2011, 02:09:32 PM
ok, one more test: just after restart, please execute http://public.avast.com/~kurtin/Brightness.exe, and what number do you see? (128?)

How do i do this PK?
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: pk on April 20, 2011, 02:12:24 PM
1) restart your computer
2) download & run: http://public.avast.com/~kurtin/Brightness.exe
3) you'll see a white control under clocks (on the right bottom side) and there'll be a number (e.g. 128)
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: rnuis on April 20, 2011, 02:22:12 PM
1) restart your computer
2) download & run: http://public.avast.com/~kurtin/Brightness.exe
3) you'll see a white control under clocks (on the right bottom side) and there'll be a number (e.g. 128)

I did the test and the number is 128.

Greats,

rnuis
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: pk on April 20, 2011, 02:23:39 PM
and if you return from SafeZone and run this tool again?
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: rnuis on April 20, 2011, 02:26:44 PM
and if you return from SafeZone and run this tool again?

Then it is at "0".
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: rnuis on April 20, 2011, 08:45:55 PM
PK are you still alivee??? ;D ;D
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: rnuis on April 21, 2011, 09:53:14 AM
PK,

Do you know anything more about this problem?

Greats,

rnuis
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: Rednose on April 21, 2011, 07:25:26 PM
Als ik de test goed interpeteer, bevestigt die het probleem. Nu weet ik natuurlijk niet in hoeverre Petr ook druk is met andere problemen, maar als je morgen in de loop van de ochtend nog geen antwoord van hem hebt zal ik hem middels een mailtje onder de kont schoppen ;D

Groetjes, Red.
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: rnuis on April 21, 2011, 07:41:44 PM
Als ik de test goed interpeteer, bevestigt die het probleem. Nu weet ik natuurlijk niet in hoeverre Petr ook druk is met andere problemen, maar als je morgen in de loop van de ochtend nog geen antwoord van hem hebt zal ik hem middels een mailtje onder de kont schoppen ;D

Groetjes, Red.

Ok dank je wel ik zal hem wel een schop onder zijn kont geven anders hahaha ;D ;D
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: pk on April 22, 2011, 08:59:23 PM
sorry guys, I didn't receive any notification that there're new posts here... as I wrote to rnuis in PM: I'm going to simulate this issue on Tue (there're holidays in CZ and I'm not able to simulate his problem on my laptop). Don\t worry, we'll fix it somehow - it must work well for you...
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: rnuis on April 27, 2011, 08:36:36 PM
Hello PK,

Do you know anything more about this already? ???

Greats,

rnuis
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: wimmme on August 10, 2011, 11:18:26 AM
Ik heb exact hetzelfde probleem. (I have exact the same issue !)
Windows 7 Enterprise X64 - Avast BP
Dell Precision M6500 - Ati FirePro M7740
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: Rednose on August 10, 2011, 05:55:31 PM
Ja dat kan, het is afhankelijk van het type video kaart dat je hebt. Maar volgens Petr wordt het gefixed in de volgende programma update.

Groetjes, Red.
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: waldonk on August 15, 2012, 08:26:04 AM
Hallo iedereen ik ben nieuw op het forum en heb een probleem om in safe zone een link te maken waarmee ik naar internet banking kan gaan. Wie kan mij helpen.   
Title: Re: Probleem met SafeZone
Post by: Kwartet! on August 15, 2012, 09:03:39 AM
Dag Waldonk,

Een heel ander probleem dan het beeldscherm dat door de Safezone gedimd wordt. Voortaan s.v.p. een eigen topic starten.

Ja, ik probeerde ook de sites waar ik telebankier vast te leggen in bookmarks/favorieten, of hoe die dingen in Chrome ook mogen heten.
Lukte niet, maar Chrome houdt wel bij, welke sites u het vaakst bezocht hebt. Dus eenmaal inloggen bij ING, ABN-AMRO, Rabo, en u kunt ze terugvinden, ik geloof op het tweede tabblad.

Dan alleen nog het probleem die sites te vinden. Volgens mij werkte knippen en plakken van adressen niet; logisch want dat is een van de dingen waartegen Safezone moet beveiligen.  Ik heb in Safezone gewoon gezocht op "ING, inloggen, particulier" en dat soort termen. Als u even in uw gewone browser naar de site gaat, vindt u vast wel de beste trefwoorden.

Met vriendelijke groeten