Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Free Antivirus / Premium Security (legacy Pro Antivirus, Internet Security, Premier) => Topic started by: Hermite15 on April 27, 2011, 08:14:42 PM

Title: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: Hermite15 on April 27, 2011, 08:14:42 PM
someone in the French section reported some blocking from Avast on Google pages, using VPS 110427-1. His issue got solved after updating to 110427-2. I personally didn't have any problem with the old VPS but I just updated anyway ;D

http://forum.avast.com/index.php?topic=77127.0

ps: hard to believe this has happened again ::)
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: scythe944 on April 27, 2011, 09:30:28 PM
I'm trying to figure out why I've only seen it posted in the forums and not on the blog or the main webpage AGAIN.  Well, last time it was posted on the blog at least.  This time, only in a few topics on the forum.  Luckily we've been quick to notify the users that it's just a FP.
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: Hermite15 on April 27, 2011, 09:35:25 PM
yeah what I still don't get is why I didn't get any issue with the "bad" VPS...
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: scythe944 on April 27, 2011, 09:39:02 PM
Me either.  The last FP issue happened at one of my locations that I was working at, with an AMS Mirror and ADNM console.  One computer got the bad VPS version, but the computer that I was working on didn't.

I guess we're lucky and the computers that we're working on don't download the bad update in time, and instead it downloads the good one.  Not quite sure.
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: Rednose on April 27, 2011, 09:44:29 PM
It also depends on how long the bad VPS update is available, and the update interval you have set in Avast!

Greetz, Red.
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: Hermite15 on April 27, 2011, 10:09:25 PM
the thing is that I'm pretty sure I've used 110427-1 (so the supposed to be bad one) a couple of hours as I updated manually to get it.
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: Asyn on April 27, 2011, 10:18:29 PM
the thing is that I'm pretty sure I've used 110427-1 (so the supposed to be bad one) a couple of hours as I updated manually to get it.

I also had the "bad" VPS, but didn't use any Google image thingies.
Did you..??
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: Hermite15 on April 27, 2011, 10:36:09 PM
the thing is that I'm pretty sure I've used 110427-1 (so the supposed to be bad one) a couple of hours as I updated manually to get it.

I also had the "bad" VPS, but didn't use any Google image thingies.
Did you..??


no I don't think so...so it just affected that (image search) and nothing else on Google?
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: warlock on April 27, 2011, 10:52:45 PM
I'm trying to figure out why I've only seen it posted in the forums and not on the blog or the main webpage AGAIN.  Well, last time it was posted on the blog at least.  This time, only in a few topics on the forum.  Luckily we've been quick to notify the users that it's just a FP.
Informing about such issues is what the 'avast! News Service' would be ideal for (instead of the current useless advertisements).
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: Asyn on April 27, 2011, 10:57:29 PM
so it just affected that (image search) and nothing else on Google?

Not only, but mostly.
asyn
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: Asyn on April 27, 2011, 11:00:13 PM
Informing about such issues is what the 'avast! News Service' would be ideal for (instead of the current useless advertisements).

No bad idea, imo.!!
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: Hermite15 on April 27, 2011, 11:03:55 PM
Informing about such issues is what the 'avast! News Service' would be ideal for (instead of the current useless advertisements).

No bad idea, imo.!!


+1 that would be the very least they could do in such cases
Title: Re: NEW VPS issue ??? (110427-1)
Post by: Rednose on April 27, 2011, 11:22:56 PM
+ 2

Good idea :)

Greetz, Red.