Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Free Antivirus / Premium Security (legacy Pro Antivirus, Internet Security, Premier) => Topic started by: lydia38024 on November 16, 2004, 04:41:28 PM

Title: HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 16, 2004, 04:41:28 PM
help.......... ok i duno what the prob is.....  but after uninstalling avast then reinstalling.......  now yahoo is blank and system restore is blank and it keeps saying JAVA error......  and it wasnt' untill the uninstall reinstall of avast that this all happened.......  what could be the prob????? ???
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: Eddy on November 16, 2004, 04:48:20 PM
Quote
now yahoo is blank
What do you mean? Can't see the yahoo website?

Quote
system restore is blank
You mean you can't enable/disable system restore?
Do you mean system restore points are gone?

Quote
and it keeps saying JAVA error
When do you get this error?
What is the exact error?

What OS are you using?
What exact version of Avast?
What was the reason to uninstall/reinstall Avast in the first place?
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 16, 2004, 05:43:11 PM

ok......

the NEW version of avast.......unintalled it to see if that was the problem in the first place due to error occuring AFTER installing them in first place.....

having....

NDA Error
Failed to initialize script engine for "JavaScript"

and no its not yahoo website its the messenger
its blank

and when i try to do a system restore its blank to.......  
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: Eddy on November 16, 2004, 05:55:07 PM
Have you tried to boot with "last know working configuration"?
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 16, 2004, 06:17:43 PM
i have no clue what ur talkin bout.......

if ur meanin system restore..........
i would LOVE to do that...... but the PAGE IS BLANK.........

i can't system restore if the whoel thing is blank.......
what am i sposed to do????
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: efparri on November 16, 2004, 06:35:39 PM
Hit F8 during the boot process and you will get choice of boot options such as Safe Mode, Safe Mode with Networking, etc..
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 16, 2004, 07:07:33 PM
what will that do????????  or what do i do after i do that???????
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 16, 2004, 07:08:19 PM
and what do i click to get that working right
or to do what you're talking about
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: Eddy on November 16, 2004, 07:09:58 PM
Just try it and see if it solves anything.
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 16, 2004, 07:17:48 PM
lol
well don't see how it could HURT anything,
ok so let me get this straight then.......


i reboot..... and when its rebooting i click f8.....

then click on boot with last known working conviguration?

and then thats it?


Title: Re:HELP PLEASE
Post by: Eddy on November 16, 2004, 07:22:12 PM
Yes, that is it. Press F8 right after the bios status screen and before windows starts to load.
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 17, 2004, 04:27:06 PM
well that didn't work.........  still the same error.......  i don't no what else to try.......  PLEASE HELP.......  i think its something with avast... cuz more than one person has told me that they updated or just downloaded it and it messed up their puters.......  so its not just me........  
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: Eddy on November 17, 2004, 04:33:48 PM
Try to remove/reinstall the Yahoo Messenger and let us know what happens.
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 17, 2004, 05:10:28 PM
ok........  i uninstalled and went to yahoo site to reinstall.........  and it won't do it because of the java thing...........  
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: Eddy on November 17, 2004, 05:12:33 PM
Visit http://java.sun.com (http://java.sun.com) and install the JVM, let's see if that helps.
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: ianb on November 17, 2004, 05:21:19 PM
Did you used to have Norton before Avast ?
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 17, 2004, 06:04:16 PM
ok did the java thing..... that didn't help.......
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 17, 2004, 06:04:39 PM
yes i had nortons before avast why?
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 17, 2004, 06:10:08 PM
and also.....  i removed nortons when i first got avast but avast keeps detecting it.......  so not sure if that means anything? ???
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: bob3160 on November 17, 2004, 06:28:51 PM
lydia38024
Norton and avast! are not compatible. Most AV programs don't like other AV programs.
Simply un-installing Norton didn't remove it from your computer.
At this point, we need to start from scratch by doing some cleanup.
Click on the link in my signature and do the following:
1. download the avast uninstall utility and run it to completely remove avast.
2. download the Norton un-install utility and use it to completely remove Norton.
3. Install the Sun Java App. from the link Eddy supplied.
4. Re-install Avast!
Please let us know how everything is going.
We'll be looking out for your reply. :)

Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 17, 2004, 07:06:47 PM
ok i hate to be a pain but..... the avast uninstall utility link isnt workin on that page......   do u no ne where else i can get it

thanks in advance
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: Lisandro on November 17, 2004, 07:09:13 PM
ok i hate to be a pain but..... the avast uninstall utility link isnt workin on that page......   do u no ne where else i can get it

http://files.avast.com/files/eng/avclear4.exe
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: Eddy on November 17, 2004, 07:09:50 PM
Try THIS LINK (http://files.avast.com/files/eng/avclear4.exe)
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: lydia38024 on November 17, 2004, 08:26:42 PM
wow well as soon as i finished avast uninstall utility and rebooted......  everything seems to be working fine so far..  haven't installed yahoo or avast yet but didn't get the error on reboot   ;D thank you all
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: ianb on November 17, 2004, 08:49:49 PM
Old versions of NAV don't remove certain registry entries, which can muck up Java script operations.  The symptoms you describe match this exactly.

Here is the answer ..........

========================================================
BACK UP YOUR REGISTRY FIRST THOUGH.

HOW TO BACK UP REGISTRYhttp://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/199762382617?OpenDocument&src=sec_doc_nam (http://service1.symantec.com/SUPPORT/tsgeninfo.nsf/docid/199762382617?OpenDocument&src=sec_doc_nam)
=======================================================

The fix is to correct the registry entry.

Copy the text between the ----- markers into a text file in Notepad,
save it as "Jscript.reg" to your desktop, right-click the file and
choose Merge.

Ensure that your Windows directory is indeed c:\windows - if not edit
the text BEFORE you Merge it to reflect the location of your Windows
directory.
Remember that the directory separator \ needs to be written as \\.

------
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{f414c260-6ac0-11cf-b6d1-00aa00bbbb58}\InprocServer32]
@="c:\\windows\\system32\\jscript.dll"
------
Title: Re:HELP PLEASE
Post by: bob3160 on November 17, 2004, 11:26:04 PM
wow well as soon as i finished avast uninstall utility and rebooted......  everything seems to be working fine so far..  haven't installed yahoo or avast yet but didn't get the error on reboot   ;D thank you all
lydia38024
You now have a totally unprotected system.
Please finish the rest of the steps outlined for you and then get back to us. :'(