Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Free Antivirus / Premium Security (legacy Pro Antivirus, Internet Security, Premier) => Topic started by: A4214909 on March 07, 2012, 09:34:36 AM

Title: I found a bug about the password.
Post by: A4214909 on March 07, 2012, 09:34:36 AM
I set the password for avast.
In principle, I need to type the correct password to stop avast working or change the setting.
But I discovered I just have to type thousands of words when avast ask for password and it will stop its service.
And then, I can change anything I want.
It just like password doesn't exist.
PLEASE FIX THE PROBLEM ASAP.

----------------
This video shows everything

http://www.youtube.com/watch?v=y3Fl5w2nLPg
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: Andrey,pro on March 07, 2012, 10:11:00 AM
Hello,A4214909! Welcome to the forum!
I've just updated to 7.0.1426 via the GUI and i can't reproduce it!
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: A4214909 on March 07, 2012, 11:44:57 AM
hi

this video can tell you what happened

http://www.youtube.com/watch?v=y3Fl5w2nLPg
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: logos on March 07, 2012, 11:56:14 AM
hmm ... just checked and can't reproduce ... anyone from Avast can have a look ? ;D
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: igor on March 07, 2012, 12:00:29 PM
Yeah, I'll fix that.
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: logos on March 07, 2012, 12:00:52 PM
@A4214909 what version of Avast did you use to do that? 7.0.1407 ?
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: logos on March 07, 2012, 12:01:31 PM
Yeah, I'll fix that.

is 1426 affected?
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: A4214909 on March 07, 2012, 12:05:19 PM
7.0.1426
 :o
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: RejZoR on March 07, 2012, 12:05:53 PM
Apparently it's not affected. See Andrey,pro's post above...

@A4214909
Yeah, new update has just been released.
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: logos on March 07, 2012, 12:11:30 PM
okay I could reproduce :o ... just pasting 20 times or more the same wrong password (in one single row) ... jesus ;D ... then getting a wrong password alert, and opening the settings panel without any problem ...

>>> 1426 is affected
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: Asyn on March 07, 2012, 12:19:52 PM
>>> 1426 is affected

Oops... :-\
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: A4214909 on March 07, 2012, 12:39:21 PM
Has the problem be fixed?
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: Tetsuo on March 07, 2012, 03:23:51 PM
Has the problem be fixed?

I don't think so. Currently the latest program update is v. 7.0.1426

A couple of users have reported that also v. 7.0.1426 is affected. We'll see what happens...
Title: Re: I found a bug about the password.
Post by: Tetsuo on March 07, 2012, 09:40:53 PM
Some information here:
http://forum.avast.com/index.php?topic=95170.msg759211#msg759211

It will be fixed tonight (in the next VPS update).

Regards