Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Free Antivirus / Premium Security (legacy Pro Antivirus, Internet Security, Premier) => Topic started by: Coolmario88 on March 29, 2012, 07:23:51 AM

Title: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on March 29, 2012, 07:23:51 AM
I have just noticed today i have been on the web like almost all day! and the script shield shows it has scanned nothing.. how do i fix this?
Title: Re: Script Shield not working
Post by: CraigB on March 29, 2012, 07:37:59 AM
Try a repair and reboot first. Do you get any script activity if you browse this forum with IE9 ? as mine is working.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on March 29, 2012, 07:39:37 AM
Try a repair and reboot first. Do you get any script activity if you browse this forum with IE9 ? as mine is working.
I tried going to a few websites in IE9 and still no script shield activity. I will try a repair.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on March 29, 2012, 07:47:26 AM
Avast's script shield is now scanning webpages when browsing the web with IE9.. but with Google Chrome 18 (Stable) It has no activity.. :(
Title: Re: Script Shield not working
Post by: CraigB on March 29, 2012, 07:58:32 AM
Well at least we got it working on IE for now but as for Chrome i'll leave that for someone with experience with it as iv never used it, it could just be a small issue between avast and the latest Chrome since it's only been releast for a day i think  ???
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on March 29, 2012, 08:03:45 AM
I just got back after a rude blue screen that i got suddenly when i was using chrome.. here is what blue screen says.. but idk could avast have caused it?
Title: Re: Script Shield not working
Post by: CraigB on March 29, 2012, 08:10:11 AM
No idea! but you could send that dump off for avast to have a look at it.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on March 29, 2012, 08:18:10 AM
Tried opening ftp.avast.com on windows file explorer.. but that just opens up the default browser.. any idea how now i can upload it?
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on March 29, 2012, 08:43:00 AM
hello i tried to open ftp.avast.com in windows explorer from the view menu option in IE9 and i get a message that says "This FTP cannot be viewed in windows explorer
Title: Re: Script Shield not working
Post by: CraigB on March 29, 2012, 08:52:10 AM
Iv never had to do it myself but i dont think you can view it  ???, you just send it off.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AdrianH on March 29, 2012, 09:16:08 AM
Use an FTP client like this >>> http://filezilla-project.org/download.php?type=client
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on March 29, 2012, 09:30:23 AM
Just uploaded the dump file to the site. I really do wonder if avast caused the crash or not. anyways the file is in a zip folder named coolmario88.zip
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Asyn on March 29, 2012, 12:50:35 PM
Iv never had to do it myself but i dont think you can view it  ???, you just send it off.

That's right.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on March 30, 2012, 03:49:11 AM
Now i am wondering.. will there be a new update to avast coming out anytime soon to fix the problem with the script shield not working with google chrome 18?
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AntiVirusASeT on March 30, 2012, 07:08:03 AM
script shield not working here with google chrome 18.0.1025.142 too.

Avast free v7.0.1426, windows 7 32bit sp1

other programmes (comodo firewall v5.10.228257.2253, kingsoft pc doctor v3.3)
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AntiVirusASeT on April 03, 2012, 01:01:00 PM
still not working here after a repair and reboot

specs info still the same as previous.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: danny96 on April 03, 2012, 01:03:39 PM
still not working here after a repair and reboot

specs info still the same as previous.

http://www.avast.com/uninstall-utility
Then try this.
After that just install avast! again.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AntiVirusASeT on April 03, 2012, 01:08:37 PM
;p will keep that for the last resort. cus script shield is working fine with the 2 other browsers (IE9 and firefox v11.0)

and the problem with google chrome only happened after i updated it to v18. v17 it was working.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: DavidR on April 03, 2012, 02:33:00 PM
@ Coolmario88
Have you not seen this topic, http://forum.avast.com/index.php?topic=96535.0 but there appears to be a link in an option in the Behavior Shield that effectively stops the script shield from working (mentioned by Tetsuo in Reply #17 of that topic. See my post in that topic, http://forum.avast.com/index.php?topic=96535.msg771226#msg771226 (http://forum.avast.com/index.php?topic=96535.msg771226#msg771226).

So have you disabled/unchecked the "Monitor the system for unauthorized modifications" in the Behavior Shield settings ?
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AntiVirusASeT on April 03, 2012, 04:14:05 PM
hmm anyone mind checking if script shield is scanning scripts when google chrome v18.0.1025.142 is running.

if someone posts a positive, i shall do a clean install of Avast to see if it solves my problem  :)
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on April 03, 2012, 07:32:25 PM
So have you disabled/unchecked the "Monitor the system for unauthorized modifications" in the Behavior Shield settings ?
No, I have the Behavior Shield at its default settings so the option you mentioned isn't disabled.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: DavidR on April 03, 2012, 08:06:29 PM
Looks like you and Bob (in the other topic) have the same issue as he too has that option enabled but no script shield activity.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: HS2234 on April 03, 2012, 09:49:21 PM
Same here
Title: Re: Script Shield not working
Post by: DavidR on April 03, 2012, 10:03:37 PM
As I asked Bob - have you disabled/unchecked the "Monitor the system for unauthorized modifications" in the Behavior Shield settings ?
Title: Re: Script Shield not working
Post by: HS2234 on April 03, 2012, 10:05:15 PM
NOpe,... But I tried that and it still does not work
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AntiVirusASeT on April 04, 2012, 07:51:49 AM
nope, i checked that "Monitor the system for unauthorized modifications" in the Behavior Shield settings is not disabled.  :)
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AntiVirusASeT on April 04, 2012, 02:52:16 PM
update, reinstalling google chrome does not solve the problem (v18)
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AntiVirusASeT on April 04, 2012, 08:17:44 PM
update 2: reinstalled Avast free v7.0.1426 using avast uninstallation tool for version 7 only in safe mode (this machine has only v7 on it before)

the script shield still does not scan google chrome v18.

any updates from Avast developers?

thx
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Alikhan on April 04, 2012, 11:38:13 PM
Script shield is not working here too.

Google Chrome 18.0.1025.142m

I have Avast Internet Security and Malwarebytes Pro. OS is Windows 7 64 bit.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on April 05, 2012, 12:38:01 AM
I hope avast gets the bug or whatever is making the script shield not scan activity with users using google chrome 18 (stable)  fixed soon.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on April 06, 2012, 02:47:09 AM
Reported it on the chrome issue website that new chrome builds are making the script shield stop working on avast antivirus.
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AntiVirusASeT on April 06, 2012, 04:19:57 AM
thx  :)
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AntiVirusASeT on April 06, 2012, 04:35:58 AM
update: script shield not working with fresh update from google chrome v18.0.1025.151m

avast v7.0.1426 free, windows 7 32bit sp1
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AntiVirusASeT on April 10, 2012, 06:00:07 PM
 ??? any updates on the script shield problem of not scanning google chrome latest?

still not working here...
Title: Re: Script Shield not working
Post by: True Indian on April 10, 2012, 06:36:59 PM
v18.0.1025.152 - updated

yet no script shield activity here in chrome  :-[

any response from the avast team is appreciated!
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on April 10, 2012, 07:48:06 PM
v18.0.1025.152 - updated

yet no script shield activity here in chrome  :-[

any response from the avast team is appreciated!
Igor already did make a reply on another topic about it. http://forum.avast.com/index.php?topic=96762.msg772158#msg772158
Title: Re: Script Shield not working
Post by: AntiVirusASeT on April 11, 2012, 05:28:51 AM
thanks for the link! (maybe i should have searched 1st  ::) )

shall remember not to be so eager to update google chrome too often (its releases are like some rapid fire gun...so quickly  :) )
Title: Re: Script Shield not working
Post by: Coolmario88 on April 12, 2012, 02:59:10 AM
I wonder if it would be possible for avast to make a plugin for google chrome that makes the script shield scan websites that you visit?