Avast WEBforum

Consumer Products => Avast Mac Security => Topic started by: macabee on April 28, 2012, 11:29:01 AM

Title: Hanging browsers
Post by: macabee on April 28, 2012, 11:29:01 AM
I have successfully installed avast on my [intel] iMac, however when I installed avast on my wife's mac-book pro, both safari and firefox will not load web pages? so I was forced to uninstall avast.

Any advice would be appreciated.

Thanks
Title: Re: Hanging browsers
Post by: neldeberg on May 02, 2012, 11:10:28 AM
Quick question:

How did you manage to uninstall it? If I just delete the folder from my 'applications'-folder it still seems to run in the background and the icon is still in the icon menu.

I'm sorry if this question seems stupid. But I just want to be able to load web pages again.

Thank you in advance.
Title: Re: Hanging browsers
Post by: macabee on May 02, 2012, 11:48:41 AM
It can be un-installed from the drop down menu, see image
Title: Re: Hanging browsers
Post by: neldeberg on May 02, 2012, 12:37:30 PM
It can be un-installed from the drop down menu, see image

I love you and thank you for your time  :)
Title: Re: Hanging browsers
Post by: malt3 on May 02, 2012, 01:04:17 PM
Back to topic:
I have successfully installed avast on my [intel] iMac, however when I installed avast on my wife's mac-book pro, both safari and firefox will not load web pages? so I was forced to uninstall avast.
You could try to deactivate WebRep.
Just open up the Avira Window and go to WebRep. There you can uninstall the Plugins. (http://dl.dropbox.com/u/8657540/WebRep.png)
Then just reinstall them or keep them uninstalled.
Title: Re: Hanging browsers
Post by: tumic on May 02, 2012, 01:44:27 PM
I have successfully installed avast on my [intel] iMac, however when I installed avast on my wife's mac-book pro, both safari and firefox will not load web pages? so I was forced to uninstall avast.

Any advice would be appreciated.

Thanks

Please look into the system log (/var/log/system.log) if there are some related error messages.
Title: Re: Hanging browsers
Post by: macabee on May 02, 2012, 01:46:02 PM
I have tried this, but no joy. I did however notice something else, the download version on the cnet site appears to be an older build than the one I installed on my iMac.

When I installed it [V.7 build 36758] on my wife's mac book pro, I tried to update it, there was no server access on safari, firefox or google chrome, so I was not able to update it.

I have now tried unsuccessfully about five times to access any website with the cnet version uploaded, yet I have no issue at all with the version 7  [36770] on my iMac, which runs like a dream.

Strange or what!!!
Title: Re: Hanging browsers
Post by: macabee on May 02, 2012, 01:59:29 PM
I accessed the system log and found the attached error, if that helps.