Author Topic: simple user interface screen  (Read 12488 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

macman

  • Guest
simple user interface screen
« on: October 01, 2003, 04:59:47 AM »
Ticking the box at the  bottom of the simple user interface window to stop the screen being displayed at next load up does not seem to work. Has anyone else noticed this and is there a way to fix it?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re:simple user interface screen
« Reply #1 on: October 01, 2003, 05:05:16 AM »
Ticking the box at the  bottom of the simple user interface window to stop the screen being displayed at next load up does not seem to work. Has anyone else noticed this and is there a way to fix it?

Please, rephrase your problem: are you talking about Simple User Interface Menu or the skinned window? Which box are you talking about? Could you post a picture of it (you can use the button Attach in the posting window).  ;)
The best things in life are free.

macman

  • Guest
Re:simple user interface screen
« Reply #2 on: October 01, 2003, 07:16:07 AM »
This is the screen in question (jpg attached) :)

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11865
    • AVAST Software
Re:simple user interface screen
« Reply #3 on: October 01, 2003, 09:38:14 AM »
It sounds like the same problem as posted to this thread... is it?

macman

  • Guest
Re:simple user interface screen
« Reply #4 on: October 01, 2003, 10:16:11 AM »
sorry..which thread?

trigger

  • Guest
Re:simple user interface screen
« Reply #5 on: October 01, 2003, 10:22:08 AM »
 ;D just hit the "this thread" text in that post, there is a link under it.

Or: http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=862

Peter

macman

  • Guest
Re:simple user interface screen
« Reply #6 on: October 01, 2003, 12:10:22 PM »
Thanks

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re:simple user interface screen
« Reply #7 on: October 01, 2003, 01:45:55 PM »
It sounds like the same problem as posted to this thread... is it?

Hey, Igor, your guess was wrong... See http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=862
What´s happening?
The best things in life are free.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re:simple user interface screen
« Reply #8 on: October 01, 2003, 01:49:00 PM »
Macman, how is configured your avast4.ini file?
Like this:

[Simple]
ShowHelpCheckList=0

or

[Simple]
ShowHelpCheckList=1

The second option - as Igor says below - has to make the help index disappear... But why the button is not working for you?  :'(
« Last Edit: October 02, 2003, 02:52:19 AM by Technical »
The best things in life are free.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11865
    • AVAST Software
Re:simple user interface screen
« Reply #9 on: October 01, 2003, 02:02:34 PM »
Well, the meaning of the value is (despite it's name) the opposite. The value 1 means that the help will not be shown, the value 0 means it will.

You can try to reinstall/update the HTML help components (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=14498).

macman

  • Guest
Re:simple user interface screen
« Reply #10 on: October 02, 2003, 01:38:10 AM »
I have installed updated HTML help file. Made no difference. I have changed the ini help value setting from 1 to 0 and back again. Made no difference. I might try completely uninstalling and then re-installing Avast.
Thanks for all the suggestions. Apart from this one small problem I have , Avast is great! I love it.   :)

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11865
    • AVAST Software
Re:simple user interface screen
« Reply #11 on: October 02, 2003, 09:45:21 AM »
Settings the ShowHelpCheckList value to 1 in the [Simple] section of avast4.ini made no difference?  ???
It really should...  >:(

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re:simple user interface screen
« Reply #12 on: October 02, 2003, 02:26:12 PM »
Settings the ShowHelpCheckList value to 1 in the [Simple] section of avast4.ini made no difference?  ???
It really should...  >:(


I think it´s necessary to stop/restart avast! to load the changes in avast4.ini.
A boot may be enough. Maybe stopping and restarting the residents...  ;)
The best things in life are free.

macman

  • Guest
Re:simple user interface screen
« Reply #13 on: October 03, 2003, 05:02:34 AM »
The problem has been solved with your help. After uninstalling and then reinstalling software I could not find  any reference at all in the avast 4 ini file about showing help checklist screen. By editing the file and adding the command " ShowHelpChecklist=1", the screen no longer appears.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re:simple user interface screen
« Reply #14 on: October 03, 2003, 02:12:12 PM »
The problem has been solved with your help. After uninstalling and then reinstalling software I could not find  any reference at all in the avast 4 ini file about showing help checklist screen. By editing the file and adding the command " ShowHelpChecklist=1", the screen no longer appears.

Ok, so you are a happy avast! user again...  :D
The best things in life are free.