Author Topic: Program update 7.0.1451  (Read 102936 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sedina

  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 236
Program update 7.0.1451
« on: June 28, 2012, 07:23:32 PM »
Hi all,

I'm glad to announce new program update of avast! Free AV / Pro AV / Internet Security (version 7.0.1451).

This program update contains the following major features:
* Changes in the autosandbox module
* Improvements in Remote Assistance (support for UAC prompts etc)
* Improvements in SafeZone (protection against kernel-mode keyloggers;  Updated SafeZone Browser; clipboard sharing, etc.)
* Outlook plugin redesign
* Opera support in WebRep
* SiteCorrect module for the detection of unwanted websites
* Windows 8 compatibility updates
* Emergency Updater

Download locations:
http://files.avast.com/iavs5x/avast_free_antivirus_setup.exe
http://files.avast.com/iavs5x/avast_internet_security_setup.exe
http://files.avast.com/iavs5x/avast_pro_antivirus_setup.exe

It should be possible to install this version on top of your existing avast! installation (all settings should be preserved). Also, you can use build-in updater.

thanks for your feedback during beta testing!

Pavel

Offline Coolmario88

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1313
  • Bronies make the web go round
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #1 on: June 28, 2012, 07:27:08 PM »
Updating now.

Edit: Updating done and everything is running like it should for me ;D
« Last Edit: June 28, 2012, 07:57:35 PM by Coolmario88 »
OS: Windows 8.1 64-bit
Avast Version: Avast free 2015.10.0.2208
Webbrowser: Internet Explorer 11, Firefox 34

Offline happy avast user

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 259
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #2 on: June 28, 2012, 07:38:55 PM »
Is this the official and stable avast program update?

happy avast user :)
MY SYSTEM IS WINDOWS 7 HOME PREMIUM 64 Bit SP1 4.00 GB Ram (3.50 USABLE RAM)
AVAST 10.0.2200 FREE ANTIVIRUS RC3 10.0.2204
FREE CCleaner FREE MALWAREBYTES ANTIMALWARE WINDOWS FIREWALL

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2867
  • Avast Free AV shall conquer the whole world
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #3 on: June 28, 2012, 07:45:38 PM »
Is this the official and stable avast program update?

happy avast user :)

Yep as Pavels said ;) 8)

Edit: Update as smooth as a baby bum thanks again Pavels and the Avast team.
« Last Edit: June 28, 2012, 07:55:38 PM by SpeedyPC »
ASUS G75VX-T4153H - Avast Free v10.2.2215 - Outpost Pro Firewall v9.1 - W8 64bit - Firefox (NS/LP/TL/Ghost/VT) - Thunderbird (AdP) - MBAM Premium + MBAE - Adguard Premium - Secunia PSI - CryptoPrevent - CCleaner - MCShield - WinPatrol PLUS - Unchecky - Macrium Reflect Home Edition

Offline mikaelrask

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1382
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #4 on: June 28, 2012, 08:12:46 PM »
update went smooth here. used the program update. keep up the good work.
Windows 8.1 Intel core I-3 64 bit
6 gb ram 500 gb hardrive. avast 10 MBAM

Offline giogio

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3174
  • I recommend Avast! to everyone!
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #5 on: June 28, 2012, 08:20:32 PM »
Updated from RC without problem, thanks Avast team!  ;)
Home: P4 3Ghz HT - 2GB RAM -500GB HDD - Win 7 SP1 32bit- Avast! Internet Security 10.2.2215 - MBAM 2 free - Chrome 41 (AB) - TB 31.5
Work: i5-2400 - 4GB RAM - 500GB HDD - Win 7 SP1 64bit - Avast! EPS 8.0.1603, ASOA console 1.3.3.42 - FF 36 - TB 31.5

Offline sztihamer

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 37
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #6 on: June 28, 2012, 08:21:40 PM »
Just as expected! AutoSandbox close button still hasn't been fixed! It still gives the same error just like previous betas and the release candidate. Also I still don't see the yellow border with the AutoSandbox tag for programs, except for the AutoSandbox test tool...

Offline Alikhan

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1255
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #7 on: June 28, 2012, 08:24:48 PM »
When is Avast going to make the script shield working with Chrome? It still isn't.
Windows 7 Home Premium 64-bit • Avast Internet Security 2015 • MBAM Premium (latest) • Google Chrome • CCleaner •

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 27137
  • 55 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #8 on: June 28, 2012, 08:32:15 PM »
Updater from within the program not working:
Free avast! Security Seminar: http://www.authorstream.com/Presentation/bob3160-1425909-protecting-yourself/    -  Important: http://www.organdonor.gov/
My Blog: http://bob3160.blogspot.com/ - Win 8.1 Pro 64bit, 8 Gig Ram, avast!2015.10.0.2208 Free, MBAM, WinPatrol -- How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXde

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 71574
  • No support PMs thanks
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #9 on: June 28, 2012, 08:57:25 PM »
Manual Program Update from regular 7.0.1426 avast free version worked fine; shows option to try AIS for 20 days or just the Essential update.

Install went OK on my win7 netbook, on reboot you get the complete your avast software update screen, ensure you uncheck the Chrome bits before clicking the Finish button.

Now about to update the RC1 1447 build on my XP Pro system.
Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ WinXP ProSP3/ avast! free 2015 10.2.2217 R2-SP2 beta/ Outpost Firewall Pro9.1/ Firefox 37.0.1, NoScript, RequestPolicy/ MailWasher Pro/ DropMyRights/ MalwareBytes AntiMalware Premium 2.1.4/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 8104
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's little secrets
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #10 on: June 28, 2012, 08:58:41 PM »
I think the program update release was a bit premature but oh well...

Offline lukas.hasik

  • Avast team
  • Poster
  • *
  • Posts: 570
  • Head of Customer Care & Satisfaction aka Support
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #11 on: June 28, 2012, 09:01:06 PM »
Updater from within the program not working:


bob, you are using Beta build, right? Did the update work from beta to release by update button?

thx
Lukas.
Quality is also a feature.
http://support.avast.com

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 71574
  • No support PMs thanks
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #12 on: June 28, 2012, 09:15:37 PM »
Confirm the same issue as Bob on my RC1 7.0.1447 build, checking for a program update from the UI reports the program is up to date. It is as though the RC1 build is only looking for a beta/RC update availability.

I tried a Repair followed by an Update from Control Panel, add remove programs and that also reported having the latest program version.
Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ WinXP ProSP3/ avast! free 2015 10.2.2217 R2-SP2 beta/ Outpost Firewall Pro9.1/ Firefox 37.0.1, NoScript, RequestPolicy/ MailWasher Pro/ DropMyRights/ MalwareBytes AntiMalware Premium 2.1.4/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security

Offline Samson63

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 25
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #13 on: June 28, 2012, 09:27:14 PM »
Updated manually to Avast Free 7.0.1451 now Application Layer Gateway fails to start, Notification that windows firewall is off, although it does come on, but no alg.exe running in task manager or not running in sevices....XP Pro sp3

Added...I seemed to have fixed this by setting Avast to load after other system services...alg.exe is now running at start up, shows in task manager and in services, no problems now with windows firewall...all seems well.
« Last Edit: June 28, 2012, 09:56:59 PM by Samson63 »

Offline keloo05

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 180
Re: Program update 7.0.1451
« Reply #14 on: June 28, 2012, 09:33:50 PM »
Confirm the same issue as Bob on my RC1 7.0.1447 build, checking for a program update from the UI reports the program is up to date. It is as though the RC1 build is only looking for a beta/RC update availability.

I can confirm too. It looks like we have to use the installer to update.