Author Topic: Script shield won't work  (Read 3571 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

[anton]

  • Guest
Script shield won't work
« on: July 27, 2012, 03:59:33 PM »
After I've updated to the latest version of avast (following the recommended procedure - using uninstall tool in safe mode) I've noticed that Script shield seems to be inactive while I'm surfing the Internet with either Firefox 14.0.1 or Opera 12. Strangely, it works fine with IE 7.

P.S. I'm using XP SP2.

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6700
  • Trust only what you test yourself!
Re: Script shield won't work
« Reply #1 on: July 27, 2012, 06:13:13 PM »
Script Shield works for me in FF but not in Chrome.  ???
Dell Inspiron, Win10x64--HP Envy Win10x64--Both systems Avast Free v17.9.2322, Comodo Firewall v8.2 w/D+, MalwareBytes v3.0, OpenDNS, Super Anti-Spyware, Spyware Blaster, MCShield, Unchecky, Vivaldi Browser and, various browser security tools.

"Look before you leap!" Use online scanners before you click on any link.

[anton]

  • Guest
Re: Script shield won't work
« Reply #2 on: July 28, 2012, 09:24:38 AM »
Para-Noid, what's your OS?

SafeSurf

  • Guest
Re: Script shield won't work
« Reply #3 on: July 28, 2012, 11:19:44 AM »
His OS is in his Signature -- Win7.

@ [anton]

Try an Avast Repair:
XP Users:
- Go to Control Panel > Add/Remove programs > Avast Antivirus.
- Scroll down and choose Repair function in the pop-up window.
- Reboot.

Vista & Win7 Users:
-   Control Panel
-   Programs & Features
-   Uninstall a Program > Select Avast Antivirus
-   Click the Change/Remove button and scroll down to Repair
-   Click Next and follow.
-   Reboot.

If this doesn't work, since you upgraded, I would recommend an uninstall and clean install:

1. Save a copy of Avast and save it to your HDD:
Version 7.0.1456:         
Avast Free AV:                http://files.avast.com/iavs5x/avast_free_antivirus_setup.exe
Avast Pro AV :                 http://files.avast.com/iavs5x/avast_pro_antivirus_setup.exe
Avast Internet Security:   http://files.avast.com/iavs5x/avast_internet_security_setup.exe
2. Download the Avast Uninstall Utility http://www.avast.com/uninstall-utility and save it to your HDD. 
3. Disconnect from the Internet at this time.
4. Go into Safe Mode (hit F8 repeatedly) and run the Avast Uninstall Tool. Uninstall ALL previous versions and products of Avast you had on this machine.
6. Reboot.
7. Install the newest version of Avast and reboot.
8. Get Internet access and register your copy or add the license key for Free, Pro, or AIS online.
9. Update the Avast definitions.

Let us know how this goes for you.  Thank you.


[anton]

  • Guest
Re: Script shield won't work
« Reply #4 on: July 30, 2012, 01:24:36 PM »
SafeSurf, neither repairing nor uninstalling has worked - ScriptShield still doesn't work with FF or Opera, but does with IE7.

SafeSurf

  • Guest
Re: Script shield won't work
« Reply #5 on: July 31, 2012, 12:00:27 PM »
Can you please check for malware with Avast Quick scan and Malarebytes (MBAM) http://www.malwarebytes.org/ - download Free > UPDATE > Quick Scan.  Cut and past your MBAM log to your next post.  Thank you.

[anton]

  • Guest
Re: Script shield won't work
« Reply #6 on: July 31, 2012, 02:06:49 PM »
@ SafeSurf

I did a quck and full scans of Disc C with Avast and it found no threats. However, MBAM did:



Malwarebytes Anti-Malware (Trial) 1.62.0.1300
www.malwarebytes.org

Database version: v2012.07.31.07

Windows XP Service Pack 3 x86 FAT32
Internet Explorer 7.0.5730.13
Администратор :: COMPUTER [administrator]

Protection: Enabled

31.07.2012 14:05:04
mbam-log-2012-07-31 (14-05-04).txt

Scan type: Quick scan
Scan options enabled: Memory | Startup | Registry | File System | Heuristics/Extra | Heuristics/Shuriken | PUP | PUM
Scan options disabled: P2P
Objects scanned: 185498
Time elapsed: 4 minute(s), 1 second(s)

Memory Processes Detected: 0
(No malicious items detected)

Memory Modules Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Keys Detected: 1
HKCR\CLSID\{665C94CF-F293-11D1-B2E4-0060975B8649} (Trojan.Ardamax) -> Quarantined and deleted successfully.


Registry Values Detected: 0
(No malicious items detected)

Registry Data Items Detected: 3
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center|AntiVirusDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and repaired successfully.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center|FirewallDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and repaired successfully.
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Security Center|UpdatesDisableNotify (PUM.Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and repaired successfully.


Folders Detected: 0
(No malicious items detected)

Files Detected: 0
(No malicious items detected)

(end)




Frankly, I dnn't think that these may be the cause of the problem since after MBAM had deleted them and I had repaired avast again nothing changed.
« Last Edit: July 31, 2012, 02:08:45 PM by [anton] »