Author Topic: Avast Internet Security causing problem in Windows 10  (Read 2069 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pwac@pakwing.com

  • Guest
Avast Internet Security causing problem in Windows 10
« on: March 20, 2016, 09:43:21 AM »
Three Days ago, i install Avast Internet Security in my Lenovo G50-80 5th Generation. After 30 minutes, i feel that my laptop is heating up, i ignored it but i noticed that the battery timing of my laptop is reduced suddenly from 5 hour to just 2 hour. i uninstalled Avast, after uninstalling laptop stopped heating up and battery timing comes back to 5 hour.
What is the issue with Avast, there is no other antivirus in my machine, i am using Avast internet licence which i got by referring 21 people, i am using windows 10 64 bit latest build.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37181
Re: Avast Internet Security causing problem in Windows 10
« Reply #1 on: March 20, 2016, 09:56:33 AM »
Did you remove your previous used AV with that vendors removal tool?


pwac@pakwing.com

  • Guest
Re: Avast Internet Security causing problem in Windows 10
« Reply #2 on: March 20, 2016, 10:06:13 AM »
There was no antivirus installed in my machine.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37181
Re: Avast Internet Security causing problem in Windows 10
« Reply #3 on: March 20, 2016, 10:22:04 AM »
Quote
There was no antivirus installed in my machine.
Are you sure? ... Lenovo usually come with preinstalled McAfee


Let's use a diagnostic tool and we may see the problem


see here  >>  https://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0
Scroll down to second picture ... Farbar Recovery Scan Tool ... run as instructed and attach the two diagnostic logs


See below the box you write in ... Attachments and other options


« Last Edit: March 20, 2016, 10:07:45 PM by Pondus »

Online bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47047
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast Internet Security causing problem in Windows 10
« Reply #4 on: March 20, 2016, 11:12:08 PM »
Quote
There was no antivirus installed in my machine.
Are you sure? ... Lenovo usually come with preinstalled McAfee


Let's use a diagnostic tool and we may see the problem


see here  >>  https://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0
Scroll down to second picture ... Farbar Recovery Scan Tool ... run as instructed and attach the two diagnostic logs


See below the box you write in ... Attachments and other options
My Lenovo had McAfee on it when I received it not long ago. It was the first thing I removed through programs and features and by using their removal tool.
http://us.mcafee.com/apps/supporttools/mcpr/mcpr.asp
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast One 21.11, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bi