Author Topic: Youtube Loading Problem Only With Avast  (Read 5245 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Da New Champ

  • Guest
Youtube Loading Problem Only With Avast
« on: September 15, 2012, 02:39:31 AM »
Hello guys, ive recently came across this problem that when im watching youtube or downloading anything now it will load/download for about 5 seconds then stops, connections cut off. On youtube the videos load a little bit then the bar goes fully grey like the videos fully loaded.



Now no matter what i do, i hit play pause nothing happens until i click another part of the video, then it loads another 3 seconds and goes back to a full bar, it does this on every resolution of video. This all happens with avast enabled. Once i disable all avast shields the videos work fine. Its very annoying lol.

Has anyone had this happen to them?

Aventador

  • Guest
Re: Youtube Loading Problem Only With Avast
« Reply #1 on: September 15, 2012, 01:56:12 PM »
I have never had this issue. YouTube will pause due to poor bandwidth. As indicated by your screen shot your viewing in HD. What happens when you select a lower resolution? Also is your Flash Player up to date? What browser are you using? Does this happen on all browsers? How many MB is your connection?

Da New Champ

  • Guest
Re: Youtube Loading Problem Only With Avast
« Reply #2 on: September 15, 2012, 09:56:57 PM »
I have never had this issue. YouTube will pause due to poor bandwidth. As indicated by your screen shot your viewing in HD. What happens when you select a lower resolution? Also is your Flash Player up to date? What browser are you using? Does this happen on all browsers? How many MB is your connection?

All resolutions, all browsers, i just did a speedtest to check my connection, it was 20 ping, and it was downloading at 25MB a second then it stopped after a couple seconds, slowly dropping down to 0, never finished.



Then i turn off avast and it finishes the test, no problems at all.

I'm really not sure what is going on..

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47147
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Youtube Loading Problem Only With Avast
« Reply #3 on: September 15, 2012, 10:03:04 PM »
What OS, What other Security programs are running and which Firewall program are you using ???
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

Da New Champ

  • Guest
Re: Youtube Loading Problem Only With Avast
« Reply #4 on: September 15, 2012, 10:07:46 PM »
What OS, What other Security programs are running and which Firewall program are you using ???

Windows 7, windows firewall is on, thats it.

Well i was disabling the shields 1 by 1 seeing which it is, Web Shield is the problem, i turned it off and everything works fine, youtube loads, speedtest runs. I can try windows firewall disabling if you guys think that may  be a problem?

NM Windows firewall disabled does nothing when web shield is enabled. Same problem. I guess im just going to roll without a web shield :O
« Last Edit: September 15, 2012, 10:09:38 PM by Da New Champ »

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47147
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Youtube Loading Problem Only With Avast
« Reply #5 on: September 15, 2012, 10:13:12 PM »
Disabling your on-line protection is not what you want to do.
Go into the Firewall settings and make sure the webshield is allowed and not blocked.
If that doesn't work, remove all entries for the webshield and let the firewall ask you again for access permission.


Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

Da New Champ

  • Guest
Re: Youtube Loading Problem Only With Avast
« Reply #6 on: September 15, 2012, 10:20:41 PM »
Disabling your on-line protection is not what you want to do.
Go into the Firewall settings and make sure the webshield is allowed and not blocked.
If that doesn't work, remove all entries for the webshield and let the firewall ask you again for access permission.

I allowed it through the windows firewall, that didnt work but how do you do this in the avast interface? Or how to i clear entries?

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47147
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Youtube Loading Problem Only With Avast
« Reply #7 on: September 15, 2012, 10:31:15 PM »
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://

Da New Champ

  • Guest
Re: Youtube Loading Problem Only With Avast
« Reply #8 on: September 15, 2012, 10:33:19 PM »
Well avast is allowed through it, i just did that and the problem persist.  Im not sure how to clear my web shield settings in the Avast interface.
« Last Edit: September 15, 2012, 10:37:54 PM by Da New Champ »

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47147
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Youtube Loading Problem Only With Avast
« Reply #9 on: September 15, 2012, 10:40:11 PM »
Well avast is allowed through it, i just did that and it doesn't work.  Im not sure how to clear my web shield settings in the Avast interface.
Remove it and let it ask you again for permission and then allow it.


What settings:



Mine are on default and I have no problems viewing YouTube.

Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://