Author Topic: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473  (Read 170408 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kronhead

  • Guest
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #135 on: October 25, 2012, 11:28:17 PM »
I too am having outlook issues sending email since the update (Outlook 2007) worked fine before.  I am new to this site so I am not sure how to find answers to my problem.  Please steer me to any posts about solutions to this issue.
Thank you.

As a work-around, you can disable some shields to make it work. Double click on the icon in the system tray to bring up the user interface, and click on Real Time Shields in the left vertical menu. I have network, web, and mail shields disabled, but you may not need all of then shut down in your situation. Click on each shield in the expanded left menu, and click the stop button.

Good luck.
Dan

Offline jvidal

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 325
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #136 on: October 26, 2012, 12:45:57 AM »
I can confirm: 1473 is definitely a no-go on XP64.
Updated via the GUI, everything seemed ok, but after reboot the problems started:
- 32 bit apps do not work. They just sit in the task manager as phantom processes using ~700kb. Can't kill them, not even with the shields disabled. With the shields disabled, you can use 32 bit apps.
- uninstalling avast takes forever.
- system won't reboot. had to reboot with the reset switch

I tried a clean install after uninstalling in safe mode with the aswclear utility and re-installed, no luck, same problems.

I've always had problems with avast on XP64 (can't update nic drivers with avast enabled. Can't install virtualbox either (probably related to the nic issue). SUMo program won't work with the shields enabled.), but the system was usable.  Now it's a complete no-go.
I also noticed that there were no items on the "additional protection" tab except URL blocking, no sandbox (it seems this never existed in the first place for xp64), no browser protection and no remote assistance.

I hope the devs can release a fixed version soon.

twl845

  • Guest
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #137 on: October 26, 2012, 12:47:09 AM »
Updated via UI over 7.0.1472 RC, working fine so far except FF WebRep function.

The avast's WebRep plugin for FireFox is unfortunately not working in build 7.0.1473. It's been fixed already and we'll release the fix soon.
Please don't neglect the other trouble scenarios when you do the fix for 7.0.1473. We're all retreated to .1466 while we wait.  :)

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89347
  • No support PMs thanks
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #138 on: October 26, 2012, 01:04:09 AM »
@    jvidal
As suggested by lukas.hasik (avast team) an interim workaround is to disable the Behavior Shield, until this is corrected.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.5.6116 (build 24.5.9153.762) UI 1.0.808/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline jvidal

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 325
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #139 on: October 26, 2012, 01:07:58 AM »
Thanks DavidR, but it isn't actually a big deal for me, since I rarely use XP 64 (I dual boot into it only when I need to run HFSLIP). My main OS is win7 x64.
I switched to AVG free for the time being...

c ya!

Offline petr_matrix

  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 268
  • avast! programmer
    • AVAST Software
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #140 on: October 26, 2012, 01:41:24 AM »
I too am having outlook issues sending email since the update (Outlook 2007) worked fine before.  I am new to this site so I am not sure how to find answers to my problem.  Please steer me to any posts about solutions to this issue.
Thank you.

Hi,
solution is here http://forum.avast.com/index.php?topic=107641.msg854824#msg854824.
petr

Offline NON

  • Japanese User
  • Avast Überevangelist
  • Ultra Poster
  • *****
  • Posts: 5522
  • Whatever will be, will be.
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #141 on: October 26, 2012, 04:23:36 AM »
It's been fixed already and we'll release the fix soon.
Cool 8)

Please make sure other bugs are fixed, WebRep problem itself is not a big matter. :)
Desktop: Win10 Pro 22H2 64bit / Core i5-7400 3.0GHz / 32GB RAM / Avast 23 Premium Beta(Icarus) / Comodo Firewall
Notebook: Win10 Pro 22H2 64bit / Core i5-3340M 2.7GHz / 12GB RAM / Avast 23 Free / Windows Firewall Control
Server: Win11 Pro 23H2 64bit / Core i3-4010U 1.7GHz / 12GB RAM / Avast One 23 Essential

Avast の設定について解説しています。よろしければご覧ください。

sybex

  • Guest
UPGRADE MAKES WINDOWS HANG!
« Reply #142 on: October 26, 2012, 07:11:11 AM »
hmm NOT GOOD !!!!


the update causes my computer to hang ~~

as soon as i rebooted, logged on after installing the update my computer just hangs with the little circle timer going around and around and around :(

had to uninstall to avast to get my computer back to normal :(


Its windows 7 64bit
6 gig ram
1 terabyte drive
quad core AMD

rgds
SYB

Thoriq Fauzan

  • Guest
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #143 on: October 26, 2012, 09:25:08 AM »
When will you release the 8 version?

Offline CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11248
  • No support PM's thanks
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #144 on: October 26, 2012, 09:28:09 AM »
When will you release the 8 version?
Beta testing should be somewhere in the 1st quarter of 2013 but nothing is set in stone so you will just have to monitor the forums.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
The best things in life are free.

twl845

  • Guest
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #146 on: October 26, 2012, 04:09:13 PM »
When will you release the 8 version?
http://blog.avast.com/2012/10/23/new-avast-program-update-7-0-1473-is-here/
Have you noticed that Version 7.0.1473 has a few major problems that require a new build?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #147 on: October 26, 2012, 04:48:04 PM »
Have you noticed that Version 7.0.1473 has a few major problems that require a new build?
If it is needed, a minor build will be released for sure.
The intention would be, anyway, just to correct a bug but not to improve or add features, that will come to light only on version 8.
The best things in life are free.

twl845

  • Guest
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #148 on: October 26, 2012, 05:31:47 PM »
Have you noticed that Version 7.0.1473 has a few major problems that require a new build?
If it is needed, a minor build will be released for sure.
The intention would be, anyway, just to correct a bug but not to improve or add features, that will come to light only on version 8.
Thanks for the clarification. However it looks like there's a few bugs. Some folks like myself aren't able to re-boot after the install, and thanks to Rollback Rx have to revert to .1466, and others have their computers freeze after re-boot etc.  :'(

Himochi

  • Guest
Re: NEW PROGRAM UPDATE 7.0.1473
« Reply #149 on: October 26, 2012, 06:08:09 PM »
My computer is freezing on startup after updating from 1466 to 1473. I had to uninstall Avast entirely to get the computer to finish booting. I've seen people saying they're reverting back to 1466 until a fix is applied, but I can't seem to find any way to do this. :(

Someone suggested in another thread that I should download the 1466 installer from Filehippo, but I'm still getting 1473 no matter what version I try to download. Can anyone offer a solution on how to get back to 1466??