Author Topic: Can't reboot after updating to 7.0.1473 [Solved]  (Read 3085 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Baked

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Can't reboot after updating to 7.0.1473 [Solved]
« on: October 24, 2012, 09:44:51 PM »
Hello,

After updating to build 7.0.1473 my laptop with Windows 7 x64 doesn't fully boot anymore. The desktop suddenly freezes and I have to hard reset.

An other user recommended installing the previous build (1466) which used to work, but that version seems to have the same issue now. Which leads me to believe it's related to the virus database. I'm a 'updateholic' and use my laptop daily, so build 1466 has been running OK before updating to 1473.

Not sure what to do now...

Please let me know if I'm not the only one and/or if I need to provide some more information. Thank you.
« Last Edit: October 24, 2012, 11:08:35 PM by Baked »

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37129
Re: Can't reboot after updating to 7.0.1473
« Reply #1 on: October 24, 2012, 09:47:48 PM »
how did you upgrade......install on top of the old?

Offline Baked

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Can't reboot after updating to 7.0.1473
« Reply #2 on: October 24, 2012, 09:50:29 PM »
Sorry forgot to mention that. I've update to 1473 using the build-in updater from the GUI. After the freeze I booted into safe mode, uninstalled 1473, rebooted again in normal mode and installed 1466. After rebooting the same freezing issue occurred.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37129
Re: Can't reboot after updating to 7.0.1473
« Reply #3 on: October 24, 2012, 09:53:18 PM »
ok try removing using avast removal tool.... run it from safe mode and reboot

http://www.avast.com/uninstall-utility

then install latest version again

did that change anything?


Offline Baked

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Can't reboot after updating to 7.0.1473
« Reply #4 on: October 24, 2012, 10:18:56 PM »
No, still doesn't boot. Screen stays black after logging in, but the mouse does respond.

This is what I've tried:
1. Boot into safe mode.
2. Run cleaner
3. Select Avast! 7
4. Browsed to C:\Program Files\AVAST Software\
5. Pressed 'uninstall'
Output:
Code: [Select]
Service avast! Antivirus - Removed
Resident protection - Removed
Explorer extensions - Removed
Registry - Removed
Program files - Removed
Program was successfully removed

Rebooted into normal mode and installed 7.0.1473 again. Rebooted again and *BAM*, freeze...

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72812
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Can't reboot after updating to 7.0.1473
« Reply #5 on: October 24, 2012, 10:20:41 PM »
- Other security related software installed..??
- Which AV did you use before avast!..??
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.10.6772.IBC [UI.679] - EEK - Firefox ESR 91.3 [NS/uBO/PB] - TB 91.3.2
Avast-Tools: Secure Browser 96.0 - Cleanup 21.3 - SecureLine 5.14 - Driver Updater 21.3 - CCleaner 5.87
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Baked

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Can't reboot after updating to 7.0.1473
« Reply #6 on: October 24, 2012, 10:44:12 PM »
Wow, my sincere apologies! I've installed Malwarebytes PRO a couple of days ago and probably hibernated my laptop ever since. After disabling the PRO features, my issue is gone. Thank you all for your time.

But does this mean I can't ever use Malwarebytes (just payed for a license) in combination with Avast? Or is this a bug?
« Last Edit: October 24, 2012, 10:46:35 PM by Baked »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72812
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Can't reboot after updating to 7.0.1473
« Reply #7 on: October 24, 2012, 10:50:37 PM »
But does this mean I can't ever use Malwarebytes (just payed for a license) in combination with Avast?

Read here: http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=10138&st=0&p=417798&#entry417798
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.10.6772.IBC [UI.679] - EEK - Firefox ESR 91.3 [NS/uBO/PB] - TB 91.3.2
Avast-Tools: Secure Browser 96.0 - Cleanup 21.3 - SecureLine 5.14 - Driver Updater 21.3 - CCleaner 5.87
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Baked

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: Can't reboot after updating to 7.0.1473
« Reply #8 on: October 24, 2012, 11:08:17 PM »
Great, they now seem to live in harmony with each other. ;D Thanks again Asyn and Pondus for sharing your knowledge.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72812
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Can't reboot after updating to 7.0.1473 [Solved]
« Reply #9 on: October 24, 2012, 11:09:11 PM »
You're welcome.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.10.6772.IBC [UI.679] - EEK - Firefox ESR 91.3 [NS/uBO/PB] - TB 91.3.2
Avast-Tools: Secure Browser 96.0 - Cleanup 21.3 - SecureLine 5.14 - Driver Updater 21.3 - CCleaner 5.87
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0