Author Topic: AVAST Takes Too Long to Load and Does NOT Work [RESOLVED]  (Read 21253 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SugarD-x

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 190
  • Proud Avast! User
    • Clan Xperience
Re: AVAST Takes Too Long to Load and Does NOT Work
« Reply #15 on: November 05, 2012, 11:16:30 PM »
maybe try "Repair" from Control Panel?
I'll give it a try and see, but the issue appears to not be Avast! itself, but more-so something Avast! just happens to trigger more often in the system's "glitchy-ness". Granted, this computer has given me odd issues since the day I bought it, so I'm not surprised at this point. ;D
~SugarD-x~

Offline Mike_A

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 31
Re: AVAST Takes Too Long to Load and Does NOT Work
« Reply #16 on: November 06, 2012, 01:47:19 AM »
maybe try "Repair" from Control Panel?

Tried that and got an error. No indication of the error in the Avast logs.

Offline Mike_A

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 31
Re: AVAST Takes Too Long to Load and Does NOT Work
« Reply #17 on: November 06, 2012, 01:49:51 AM »
As bad as it sounds, my personal workaround was to just let the computer sit for 10 minutes or so and do it's thing. When it felt good and ready, it would suddenly load everything and get back on track again. ;D

I had seen that happen in the past. So it is not just me. Whew! Thought I was crazy. Well, maybe so, but anyway.

Well, it just seems to be getting worse and worse in this instance so I think I will do an uninstall and an install and hope for the best.

Thanks.


Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 69974
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: AVAST Takes Too Long to Load and Does NOT Work
« Reply #18 on: November 06, 2012, 05:51:00 AM »
Well, it just seems to be getting worse and worse in this instance so I think I will do an uninstall and an install and hope for the best.

1. Download avast! Free Antivirus: http://files.avast.com/iavs5x/avast_free_antivirus_setup.exe
2. Follow instructions: http://www.avast.com/uninstall-utility (Run this tool for all prior installed avast! versions..!!)
3. Reinstall avast! with the downloaded installer from point 1.
4. Reboot.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.3.2459.Beta4 [UI.610] - EEK - Firefox ESR 78.9 [NS/uBO/PB] - TB 78.9
Avast-Tools: Secure Browser 89.1 - Cleanup 21.1 - SecureLine 5.11 - Driver Updater 21.1 - CCleaner 5.78
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Mike_A

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 31
Re: AVAST Takes Too Long to Load and Does NOT Work
« Reply #19 on: November 06, 2012, 05:39:47 PM »
Well, it just seems to be getting worse and worse in this instance so I think I will do an uninstall and an install and hope for the best.

1. Download avast! Free Antivirus: http://files.avast.com/iavs5x/avast_free_antivirus_setup.exe
2. Follow instructions: http://www.avast.com/uninstall-utility (Run this tool for all prior installed avast! versions..!!)
3. Reinstall avast! with the downloaded installer from point 1.
4. Reboot.

I did a reinstall and it is now working. I'll see how long this lasts. I will say that I went through a couple of different steps during the install that did not present themselves during the automatic update. A couple of different questions were asked. Also, it did not steer me towards a registration number like the product previously has done. So maybe something in those differences caused a minor confusion within the product itself. Don't know. Just know it is now working, happy about that, and hope it stays working!

Thanks.

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 69974
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: AVAST Takes Too Long to Load and Does NOT Work
« Reply #20 on: November 06, 2012, 05:55:20 PM »
You're welcome.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 21.3.2459.Beta4 [UI.610] - EEK - Firefox ESR 78.9 [NS/uBO/PB] - TB 78.9
Avast-Tools: Secure Browser 89.1 - Cleanup 21.1 - SecureLine 5.11 - Driver Updater 21.1 - CCleaner 5.78
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Mike_A

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 31
Re: AVAST Takes Too Long to Load and Does NOT Work [RESOLVED]
« Reply #21 on: November 07, 2012, 02:19:54 AM »
I've started up my computer 3 times and Avast has worked each time. So I am a happy camper again! Looks like a complete uninstall and reinstall is needed to fix some problems. Should NOT have to do that but no software is perfect! And this software is VERY important.

 :)