Author Topic: Real time Web Shield  (Read 1993 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

CodeVisio

  • Guest
Real time Web Shield
« on: April 30, 2012, 09:45:43 AM »
Hi,

I'm facing with a problem in these days.

Sometimes, I'mt not able to browse the web, either with IE or FireFox. Brwosers were not able to load the page just like a cable disconnnection.
However, the net connection is good. For example I can normal ping another pc on the net.
As soon as I disable the real-time Web Shield all come back to normal, I can browse etc.

What's wrong?

My PC:
Win7(64bit), the last avast upodated.

tilmur

  • Guest
Re: Real time Web Shield
« Reply #1 on: November 16, 2012, 03:39:54 PM »
Anyone has a solution?

I have the same problem since I've updated to 7.0.1456, yesterday I updated 7.0.1474 and the problem continues.
The only solution to have connection to Internet is disable Web Shield.

I have 2 PC with Windows XP SP3 and the 2 have the same problem.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86684
  • No support PMs thanks
Re: Real time Web Shield
« Reply #2 on: November 16, 2012, 04:51:11 PM »
After a program update it is possible that a firewall blocks new/updated avast processes.

What is your firewall ?
Does it allow avastSvc.exe internet access ?
- If it does delete the entry for it and reconnect to the internet, this should force the firewall to ask permission again.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.5.6015 (build 22.5.7263.730) UI 1.0.711/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

tilmur

  • Guest
Re: Real time Web Shield
« Reply #3 on: November 22, 2012, 01:06:05 PM »
After a program update it is possible that a firewall blocks new/updated avast processes.

What is your firewall ?
Does it allow avastSvc.exe internet access ?
- If it does delete the entry for it and reconnect to the internet, this should force the firewall to ask permission again.

I use Windows Firewall, but avastSvc.exe doesn't appear in the permission list... I add it manually and reconnect Internet but nothing changes.

I tried to disable the Firewall too and the same problem still continues.
« Last Edit: November 22, 2012, 01:08:24 PM by tilmur »

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86684
  • No support PMs thanks
Re: Real time Web Shield
« Reply #4 on: November 22, 2012, 01:19:08 PM »
Unfortunately the XP firewall has zero outbound protection so that shouldn't be the issue, you can turn it back on if you already done so.

Try a repair of avast:
XP - Add Remove programs, select 'avast! Anti-Virus,' click the Change/Remove button and select Repair, click next and follow.

If that doesn't work it will probably need to be a clean reinstall.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.5.6015 (build 22.5.7263.730) UI 1.0.711/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security