Author Topic: corrupt registry fixed with rescue disc, installed Avast ... <<< SOLVED >>>  (Read 11093 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Thewizard

  • Guest
Hi,
Please, I am new to this forum so go gently with me.
I downloaded some new security updates for Windows XP but when I rebooted the PC refused to boot, even in safe mode.
I got into the recovery console and looked into how to do a manual "restore" but then I remembered I had an Avast! rescue disc, so I tried this.
I repaired the registry, and removed junk files etc. with the rescue disc , then the computer successfulyl rebooted into Windows XP Pro.
Except I think I went a bit to harshly with the settings, because when I clicked on Avast! icon I got:

Failed to init aswData.dll 126/126

So now I thought I would just download it again on top of the old version and hope it sorted out any dependency issues.
I started to do that then I spotted a new version Avast 7 on your site, so I downloaded that instead.
Now I don't understand because it installed successfully but I could not insert my license key, despite having a 3 computer version of the key (which I had already installed on my computer, and my mother's, which makes 2 keys, so I should still have one key left.)

So I am now running the free version despite having paid for the Pro version.

Please any help gratefully received!
« Last Edit: January 17, 2013, 11:56:24 PM by Thewizard »

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37170
Quote
Now I don't understand because it installed successfully but I could not insert my license key,
and the error notification say?

Thewizard

  • Guest
"Unable to insert license key. license has expired."

Like, I only purchased it a month ago?

Oh yeah and I get another message now every time I boot up:

Outlook Express erro unable to open message store ox80040154, 14007

Thanks.

P.S. Oh yeah I forgot, now when I go to "Scan Now" I just get a blank window inside the antiivurs window where there should be scan options.
« Last Edit: December 19, 2012, 12:46:16 AM by Thewizard »

Thewizard

  • Guest

Sorry to multiple post.

I have now sorted out the license problem, I got it sent to my email address again, downloaded the link, and it worked fine.

However I still have the scanner options missing in the main program. (See .jpg link below).
I can't explain this since I downloaded Avast! 7 as a fresh installation, (even though I had deleted some packers from the previous installation in my over-zealous expunging of my corrupted registry files)
.
Thanks in advance.

Thewizard

  • Guest
Bump.

Offline DJBone

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6348
Try a repair of avast!:
1. Control Panel -> Add/Remove programs -> avast!
2. Click on 'Repair'.
3. Follow instructions.
4. Reboot.

If this doesn't help, try a clean reinstall:
1. Download avast! Free Antivirus: http://files.avast.com/iavs5x/avast_free_antivirus_setup.exe
2. Follow instructions: http://www.avast.com/uninstall-utility
3. Reinstall avast! with the downloaded installer from point 1.
4. Reboot.

DJBone
Win10 x64, APS (always latest version)
Avast Mobile Security (always latest version)

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 73451
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
- Which avast!..?? (Pro/IS)
- Which version..??
- OS..?? (32/64 Bit..? - which SP..?)
- Other security related software installed..??
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 22.1.6864.IBC [UI.688] - EEK - Firefox ESR 91.5 [NS/uBO/PB] - TB 91.5.0
Avast-Tools: Secure Browser 97.1 - Cleanup 21.4 - SecureLine 5.14 - Driver Updater 21.4 - CCleaner 5.88
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Thewizard

  • Guest
to answer the last questions:

1) Avast Internet Security- the not-free version (sorry not Pro as it turned out once I had inserted my key)
2) 7.0.1474
3) 32 Bit Xp Pro SP3
4) Malwarebytes, and Microsoft Security Esentials

I think I might have answered my own question thanks to your questions because I think I downloaded Avast! Pro on top of Avast! Internet Security which could have created a conflict which is why the scan section is blank. This would also explain why, initially it wouldn't accept the license key.
« Last Edit: December 23, 2012, 08:01:12 PM by Thewizard »

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86124
  • No support PMs thanks
Having a second resident antivirus installed Microsoft Security Essentials, isn't likely to be helping the cause.

Having two resident anti-virus scanners installed is one too many and not recommended as rather than provide twice the protection it can cause conflicts that could leave you more vulnerable.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.11.2500 (build 21.11.6809.528) UI 1.0.683/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline DJBone

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6348
to answer the last questions:

4) Malwarebytes, and Microsoft Security Esentials
You should uninstall Microsoft Security Essentials! Never use 2 resident AV-Programs at the same time!

DJBone
Win10 x64, APS (always latest version)
Avast Mobile Security (always latest version)

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 73451
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
to answer the last questions:

1) Avast Internet Security- the not-free version (sorry not Pro as it turned out once I had inserted my key)
2) 7.0.1474
3) 32 Bit Xp Pro SP3
4) Malwarebytes, and Microsoft Security Esentials

First, drop MSE..!!!

Then:
1. Download avast! Internet Security: http://files.avast.com/iavs5x/avast_internet_security_setup.exe
2. Follow instructions: http://www.avast.com/uninstall-utility (Run this tool for all prior installed avast! versions..!!)
3. Reinstall avast! with the downloaded installer from point 1.
4. Reboot.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 22.1.6864.IBC [UI.688] - EEK - Firefox ESR 91.5 [NS/uBO/PB] - TB 91.5.0
Avast-Tools: Secure Browser 97.1 - Cleanup 21.4 - SecureLine 5.14 - Driver Updater 21.4 - CCleaner 5.88
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Thewizard

  • Guest
Okay thanks everyone. :-)

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 73451
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Okay thanks everyone. :-)

You're welcome.
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 22.1.6864.IBC [UI.688] - EEK - Firefox ESR 91.5 [NS/uBO/PB] - TB 91.5.0
Avast-Tools: Secure Browser 97.1 - Cleanup 21.4 - SecureLine 5.14 - Driver Updater 21.4 - CCleaner 5.88
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Thewizard

  • Guest
How do I mark this thread as "Solved"?

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86124
  • No support PMs thanks
You can use the Modify button in your first post and add [Solved] to the Subject.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.11.2500 (build 21.11.6809.528) UI 1.0.683/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security