Author Topic: Avast internet security 7 no UI  (Read 1986 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

assaft

  • Guest
Avast internet security 7 no UI
« on: January 12, 2013, 06:31:52 PM »
Hi,
I've just downloaded and installed Avast internet security 7 on my Windows 7SP1 home premium and I can't open it's UI (AvastUI.exe).
I've noticed the following entry "C:\Program Files\AVAST Software\Avast\avastUI.exe" /nogui in my HKLM\software\wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Besides that AvastSvc.exe service is set on automatic but can't be started.

Any ideas?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67236
Re: Avast internet security 7 no UI
« Reply #1 on: January 12, 2013, 06:42:14 PM »
Which was your previous antivirus? How did you uninstalled it?
The best things in life are free.

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76213
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast internet security 7 no UI
« Reply #2 on: January 12, 2013, 07:47:07 PM »
Additionally to Tech's questions:
- Which version of AIS..??
- Other security related software installed..??
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

assaft

  • Guest
Re: Avast internet security 7 no UI
« Reply #3 on: January 13, 2013, 08:55:49 AM »
I was using an old version of avast that has expired, looked it up in the Add\Remove program but it was not on the list.
between the old version of avast and the new on I was using MS Security Essentials but did remove it using Add\Remove programs.

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76213
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast internet security 7 no UI
« Reply #4 on: January 13, 2013, 11:32:22 AM »
Repair avast!:
1. Control Panel -> Add/Remove programs -> avast!
2. Click on 'Repair'.
3. Follow instructions.
4. Reboot.
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0