Author Topic: new version of avast problem  (Read 21632 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: new version of avast problem
« Reply #30 on: February 20, 2005, 06:25:45 PM »
Neron, this is what I asked

So without flashget, ashWebSv.exe is taking up 100% CPU?

and you replied:

no ashWebSv.exe isn't taking more than 55 %
Flashget is taking the other 45 %(or every program with which i download)


So if you're not downloading with flashget, it doesn't consume any CPU, does it? If you download e.g. with IE only, are you saying that iexplore.exe is than taking 45%?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline Jorasik

  • Avast Evangelist
  • Poster
  • ***
  • Posts: 423
    • My website (in bulgarian)
Re: new version of avast problem
« Reply #31 on: February 20, 2005, 08:10:33 PM »
Yes,if i download with ie ,iexplore.exe is thakeing 45%

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: new version of avast problem
« Reply #32 on: February 20, 2005, 08:26:18 PM »
Hmm. Aren't you using any sort of network application? BTW could you please try running http://www.cexx.org/LSPFix.exe and post a screenshot of its window?

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline BilstonBoy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: new version of avast problem
« Reply #33 on: February 21, 2005, 12:47:36 AM »
I just upgraded to the latest version of Avast and I've had severe slowdown problems.

I ran Ad Aware. Checked task manager and AshMaiSv.exe was taking up 80-90% of the processor. When I terminated the process, Ad Aware ran much faster.

Grabit would only half run. It would clear out old news articles, then not download any updated headers. I stopped the Internet Mail provider. Grabit started working immediately.

I've only just rebuilt this computer, so there is currently very little software on it. The problems I describe only happened when I upgraded to 4.6.603.

My PC is Windows XP SP2 + latest updates. AMD XP 64 3200+. 1GB ram. 250GB sata disk. Asus A8V-E Deluxe PCI-Express motherboard. Ge-Force 6600GT graphics.  Latest versions of Firefox, Thunderbird, Grabit, Avast, ZoneAlarm, Ad Aware, Spybot  S&D + TeaTimer.

Offline Riker

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
  • The Star`s the Limit
Re: new version of avast problem
« Reply #34 on: February 21, 2005, 01:03:44 AM »
I ran Ad Aware. Checked task manager and AshMaiSv.exe was taking up 80-90% of the processor. When I terminated the process, Ad Aware ran much faster.

Hi

have you downloaded any mail/news when adaware run? Because I think AshMaiSv.exe is the Avast Mailscanner Provider.

Riker
MCSA

Offline BilstonBoy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: new version of avast problem
« Reply #35 on: February 21, 2005, 01:16:50 AM »
Hi

have you downloaded any mail/news when adaware run? Because I think AshMaiSv.exe is the Avast Mailscanner Provider.

Riker
Probably had. At the time I didn't know what was slowing my computer down. I haven't tried replicating the problem. I've stopped the mail scanner provider at the moment, so no further issues.

Offline sephirothj4

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: new version of avast problem
« Reply #36 on: February 21, 2005, 01:48:04 AM »
i first updated my avast porfessional 4.5 to 4.6 and when i went into the internet it says avast! proxy 503 it says the website cant be reached whts happening???

Offline mantra

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 688
  • AVAST REVEREND
Re: new version of avast problem
« Reply #37 on: February 21, 2005, 08:11:36 AM »
sorry fried
i use a p4 3.800
1 gb of ram
and i notice it's more slow!
AVAST REVEREND
Angelica Bella ROCKS
AVAST ROCKS
the other avs SUCK

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11665
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: new version of avast problem
« Reply #38 on: February 21, 2005, 09:07:17 AM »
sephirothj4, in most cases this problem is caused by the personal firewall you're using. Please make sure the process ashWebSv.exe is granted access to the Web.

Thanks
Vlk
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Offline vojtech

  • Avast team
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 939
    • ALWIL Software
Re: new version of avast problem
« Reply #39 on: February 22, 2005, 03:25:59 PM »