Author Topic: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free  (Read 17281 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mirta

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« on: January 18, 2013, 12:00:17 AM »
Za 74 dni kończy się moja licencja na avast!free. Otrzymałam nowy klucz licencyjny, postępowałam zgodnie z instrukcją w mejlu, lecz nie mogę kliknąć  przycisku " wprowadź klucz licencyjny", bo go po prostu nie ma. Na dole znajduje się jedynie miejsce na wpisanie pliku licencyjnego płatnych wersji. Dotychczas nie miałam żadnych problemów przy aktualizajach. Nie rozumiem, w czym tkwi błąd.
Bardzo proszę o pomoc.

Offline mirta

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« Reply #1 on: January 19, 2013, 05:03:25 PM »
http://e-numizmatyka.pl/phpBB2/img/299784.jpg[/img]]
Tak wygląda mój ekran, różni się znacznie od tego, co pokazują na filmie o wprowadzaniu kodu licencyjnego.
Może by ktoś spojrzał na to bystrym okiem ?

Jak widać z paska nie jestem zbyt obyta internetowo, ale skorzystać z prostej intrukcji potrafię.
« Last Edit: January 19, 2013, 05:05:23 PM by mirta »

Offline mirta

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« Reply #2 on: January 22, 2013, 01:27:12 PM »
czy  nikt z ekipy Avastu nie potrafi mi pomóc ?

Offline pikaczu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
Re: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« Reply #3 on: January 22, 2013, 03:51:19 PM »
czy w tym mailu jest kod?
Łukasz Janik

Offline mirta

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« Reply #4 on: January 23, 2013, 12:10:10 AM »
Pewnie, że jest. Szkopuł w tym, że nie ma go gdzie wprowadzić.

Offline pikaczu

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
Re: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« Reply #5 on: January 23, 2013, 09:11:51 AM »
poczekaj jeszcze 50 dni to pojawi sie
Łukasz Janik

Offline Ewelinaa

  • Avast team
  • Full Member
  • *
  • Posts: 102
Re: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« Reply #6 on: January 25, 2013, 03:32:42 PM »
dokładnie, wystarczy cieprliwość.
na marginesie, forum jest użytkowników, tutaj użytkownicy pomagają sobie nawzajem ;-)

Offline mirta

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
Re: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« Reply #7 on: January 25, 2013, 09:09:51 PM »
Badzo dziękuję za wyjaśnienie :)
Najwyraźniej musiałam zapomnieć, że ten kod wprowadza się krótko przed końcem starej licencji.
Panikara ze mnie ;)

Offline mbk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« Reply #8 on: January 30, 2013, 06:39:17 PM »
Natomiast ja mam problem z wprowadzeniem pliku licencyjnego License.avastic. Po uruchomieniu otrzymuję komunikat:
Nie można wprowdzic pliku licencyjnego.
Podpis jest niepoprwny. Plik licencji jest uszkodzony lub zmodyfikowany.
Plik otrzymałem mailem po zakupieniu
SKU produktu: ISV6031Y
Nazwa produktu: avast! Internet Security - 3 PCs, 1 rok
Ilość zamówiona: 1
Kwota: zł 86,09

Offline mbk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« Reply #9 on: January 31, 2013, 11:00:43 AM »
Kupiłem licencje na trzy komputery i na jednym plik się dał odczytać. Może dlatego, że nie był na nim nigdy instalowany Avest. Na pozostałych dwóch był już darmowy Avast. Odinstalowałem starą wersję i zainstalowałem nową zgodnie z instrukcją. I nic.

Offline Ewelinaa

  • Avast team
  • Full Member
  • *
  • Posts: 102
Re: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« Reply #10 on: February 02, 2013, 12:44:56 PM »
mbk - jeśli jest informacja, że plik jest uszkodzony - napisz do pomocy - http://www.avast.com/pl-pl/support
Plik licencyjny można otworzyć tylko za pomocą programu avast. Bezpłatna wersja powinna się automatycznie zaktualizować do płatnej.

Offline lostek815

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: nie mogę wprowadzić klucza licencyjnego w avast!free
« Reply #11 on: February 09, 2013, 02:32:12 PM »
Czy tylko ja nie rozumiem o jaki klucz chodzi? Przecież w wersji darmowej nie podaje się żadnego klucza... :o Wystarczy rejestracja i już mamy program na cały rok. A potem jak zostaje chyba mniej niż miesiąc do końca to wyskakuje komunikat i wystarczy na nowo się zarejestrować wpisując imię, nazwisko i adres e-mail i gotowe. W życiu żadnego klucza nie wprowadzałem w avast! Free Antivirus...