Author Topic: Error message when installing Avast!  (Read 3471 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Yapsalotq

  • Guest
Error message when installing Avast!
« on: February 27, 2005, 01:16:49 AM »
Ok guys not sure of this problem...

Installing avast for a girlfriend on her daughters PC

PIII 800mghz
385 (I think) megs of Ram
XP HE No SP2 ( having trouble also installing it)
browser is IE6 I have the log file saved but Ill post this lil blub after reviewing it


26.02.2005 19:07:41 file: Extract: tried to extract 'Lang.dll' from pkg 'av_pro_dll409' but failed miserably is this my problem??
26.02.2005 19:07:41 general: progress end - forced
26.02.2005 19:07:41 general: progress thread end
 
Can anyone help me?

Tx
yaps

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Error message when installing Avast!
« Reply #1 on: February 27, 2005, 01:33:16 PM »
- remove all temporary files form that system
- download Avast again
- install it

Does this work?

Yapsalotq

  • Guest
Re: Error message when installing Avast!
« Reply #2 on: February 27, 2005, 04:39:02 PM »
nope .. Have tried it 3x and still same error during setup.

Yaps


edit* Also getting this error message

Avast.setup unable to locate component

this application has failed to start because aswCmnOS.dll was not found, Reinstalling the Application may fix the problem.


Iv also used the Avast removal tool to complately uninstall Avast before reinstalling.

Yaps
« Last Edit: February 27, 2005, 05:41:07 PM by Yapsalotq »

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11658
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re: Error message when installing Avast!
« Reply #3 on: February 27, 2005, 06:27:55 PM »
What about the system TEMP folder. Isn't it messed up?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Yapsalotq

  • Guest
Re: Error message when installing Avast!
« Reply #4 on: March 03, 2005, 06:58:40 PM »
Wow fnally bale to re teckle this problem
After formatting <Completely> boot from Disk

And Xp being the only Thing Iv installed

the EXACT same error

WTF???

Anyone ???

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31078
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: Error message when installing Avast!
« Reply #5 on: March 03, 2005, 07:12:49 PM »
What hardware do you have there?
Standard KB etc?
Is av scanning in the bios disabled?