Author Topic: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)  (Read 234398 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #15 on: April 07, 2013, 03:25:20 PM »
That looks to have killed the remnants

If you are going to install Avast again you will need to do the following :

Download the AVG removal tool http://www.avg.com/gb-en/utilities to your Desktop.
Download Avast Uninstall Utility to your Desktop.
Download the correct version of Avast  to your Desktop.
http://files.avast.com/iavs5x/avast_free_antivirus_setup.exe
http://files.avast.com/iavs5x/avast_pro_antivirus_setup.exe
http://files.avast.com/iavs5x/avast_internet_security_setup.exe
Disconnect from the net
Uninstall Avg via control panel
Run the AVG removal tool
Run AswClear
Re-install Avast using the custom mode 

ddb19

  • Guest
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #16 on: April 11, 2013, 10:19:53 AM »
Hello I have got the same problem. I have ran your tools and generate the frst.txt file (linked at this post).
Could you please help me ?

I have ran the zeroaccess symantec fix. It did not find the zeroaccess trojan.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #17 on: April 11, 2013, 03:23:09 PM »
I see that you have two hard drives, could you unplug one

ddb19

  • Guest
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #18 on: April 11, 2013, 04:20:02 PM »
My computer is a notebook. I have only one hard drive splitted in two partitions.
I have noticed the hard drive led is always highlighted, even if no application is launched.
My PC is very slow, when i try to launch any application. I can not access to diskmanager in order to disable the second partition.
When i try to set offline the volume data with diskpart in safe mode, i have got the french error message "le volume y a encore un chemin d'accès"

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #19 on: April 11, 2013, 04:23:43 PM »
I can see no malware so I would assume that you have a disc problem especially as the drive light is always on and the second partition is activated

ddb19

  • Guest
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #20 on: April 11, 2013, 05:02:05 PM »
thank you for your help. I will try to format and reinstall my PC. I hope the disk is not corrupted.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #21 on: April 11, 2013, 05:07:52 PM »
The thing to be aware of is that the last named driver was successfully loaded, it is the one following that is at fault unfortunately it does not provide the name for that

logamberat

  • Guest
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #22 on: April 17, 2013, 04:03:22 PM »
My aswrvrt.sys have problem too. Ihave ran FRST and generated frst.txt.
Could you help me please ?

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #23 on: April 17, 2013, 05:04:26 PM »
There is no malware apparent on that log..  Unfortunately you do not appear to have any restore points either.  This may be related to the last windows updates, although one was pulled there is still one that appears to be causing problems


ddb19

  • Guest
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #24 on: April 18, 2013, 10:10:18 AM »
Hello, i have solved my issue. A picture file was corrupted. Since i deleted it, my computer runs as the first day

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #25 on: April 18, 2013, 03:18:28 PM »
A corrupt picture file stopped the boot ?  How did you delete it ?

ddb19

  • Guest
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #26 on: April 18, 2013, 09:57:00 PM »
I have booted in safe mode with network in order to save my pictures to another computer. My robocopy command always hangs on this file. I have deleted it. After I have tried to boot in normal mode and it works fine now.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #27 on: April 18, 2013, 10:08:52 PM »
Well that is really weird ..  But it worked and you cannot gainsay that

juanadie

  • Guest
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #28 on: April 26, 2013, 03:52:29 AM »
Hello I have got the same problem. I have ran your tools and generate the frst.txt file (linked at this post).
Could you please help me ?


Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40589
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Problem with aswrvrt.sys (Won't boot)
« Reply #29 on: April 26, 2013, 11:20:36 AM »
Hi download the attached fixlist.txt to the same USB as FRST
Run FRST as before and press Fix

Try to reboot to normal windows