Author Topic: Slow computer......  (Read 10877 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Angelangi

  • Guest
Slow computer......
« on: March 21, 2005, 03:06:36 PM »
Is anyone having the same trouble as myself? 
 I noticed my pc keeps on running extreemly slowly and after trying lots of other things, i turned my avast off completely.  The pc runs perfect without it..  Does anyone have the same and if so, how do we resolve it?  I have been happy with avast for a long time now and dont want to have to go back to my old one...I am also new today on here, so if i am in the wrong place etc.. im sorry  :(   

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88736
  • No support PMs thanks
Re: Slow computer......
« Reply #1 on: March 21, 2005, 03:17:26 PM »
Hi, welcome to the forums.
What OS are you using? is it up to date?
What avast! version and VPS file (virus database) number, e.g. 0436-4 (see about avast!)

This forum will be fine for now as you/we haven't established that it is a problem related to avast!

There can be many reasons why your computer runs slow and accumulation of program running in the background using system resources and adware/spyware slowing things down.

It would be best to use a program called hijackthis it lists everything that is running on your computer.

Download HijackThis.zip and check out the HiJackThis Tutorial, then post the contents of your log file here. If you need more help just ask.


Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.1.6099 (build 24.1.8821.762) UI 1.0.796/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Angelangi

  • Guest
Re: Slow computer......
« Reply #2 on: March 21, 2005, 04:18:38 PM »
Hi,, thanks for that...
OS is xp home with service pack 2,, all up to date....  my avast is all up to date,, the newest one...
i have ran the microsoft anti spyware thing, results nothing found.. avast anti virus, nothing found... 
it only seems to run slow when i turn avast back on....
here are the results of the scan i have just done with hijack this.. maybe you can see what the problem is,, i dont understand it all..
thanks,  angie  :o)

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 15:07:40, on 21/03/2005
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe
C:\Program Files\Ahead\InCD\InCDsrv.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\WINDOWS\system32\RunDll32.exe
C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe
C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\BTTray.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://www.hdzrwcfeevgvkimhdmtlkdxcb.com/ZsdHq1QXo6KeAhXSifFIJWJ8kcsQ2nOPLGDsgbO_2i6b9Le7NnTyuA5ac/xBB3d6.jpg
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.co.uk/
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://www.hdzrwcfeevgvkimhdmtlkdxcb.com/ZsdHq1QXo6KeAhXSifFIJWJ8kcsQ2nOPLGDsgbO_2i6b9Le7NnTyuA5ac/xBB3d6.jpg
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.co.uk/
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar2.dll
O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar2.dll
O3 - Toolbar: (no name) - {5AA06644-BC46-4220-A460-47A6EB47C96D} - (no file)
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
O4 - HKLM\..\Run: [SiSPower] Rundll32.exe SiSPower.dll,ModeAgent
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [BluetoothAuthenticationAgent] rundll32.exe bthprops.cpl,,BluetoothAuthenticationAgent
O4 - HKLM\..\Run: [gcasServ] "C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] "C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe"  -osboot
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - Global Startup: BTTray.lnk = ?
O8 - Extra context menu item: &Google Search - res://c:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmsearch.html
O8 - Extra context menu item: Backward Links - res://c:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmbacklinks.html
O8 - Extra context menu item: Cached Snapshot of Page - res://c:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmcache.html
O8 - Extra context menu item: Similar Pages - res://c:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmsimilar.html
O8 - Extra context menu item: Translate into English - res://c:\program files\google\GoogleToolbar2.dll/cmtrans.html
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05\bin\npjpi142_05.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05\bin\npjpi142_05.dll
O9 - Extra button: @btrez.dll,-4015 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @btrez.dll,-4017 - {CCA281CA-C863-46ef-9331-5C8D4460577F} - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\btsendto_ie.htm
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O12 - Plugin for .spop: C:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll
O16 - DPF: {0F9B4CA4-A30F-480A-841D-69B45C50A8F8} (SekureL0gin.SekureKontrol) - http://secure2.comned.com/signuptemplates/AktiveSekurity.cab
O16 - DPF: {B9191F79-5613-4C76-AA2A-398534BB8999} - http://us.dl1.yimg.com/download.yahoo.com/dl/installs/suite/autocomplete.cab
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: Bluetooth Service (btwdins) - WIDCOMM, Inc. - C:\Program Files\WIDCOMM\Bluetooth Software\bin\btwdins.exe
O23 - Service: InCD File System Service (InCDsrv) - AHEAD Software - C:\Program Files\Ahead\InCD\InCDsrv.exe


Offline xistenz

  • Poster
  • *
  • Posts: 632
Re: Slow computer......
« Reply #3 on: March 21, 2005, 04:29:08 PM »
Try a repair of avast! antivirus. Start--> Control Panel --> Add/Remove Programs.

Angelangi

  • Guest
Re: Slow computer......
« Reply #4 on: March 21, 2005, 04:48:30 PM »
ok.. dont that... and you know what... its lookin good..... *crosses fingers......
thanks folks... will let you know if it sorts it..  :)

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88736
  • No support PMs thanks
Re: Slow computer......
« Reply #5 on: March 21, 2005, 05:56:59 PM »
This is an extract from Eddy's log file analyser. putting a tick in the fix box of hijackthis will remove the entry from the register so it won't run. A back-up is usually taken by hijackthis so you can restore any item you feel needs to be restored.

You should urgently look at the info below about a firewall.

No software firewall detected. If you are not using a hardware firewall, it is highly recommended to install one.

GENERAL INFORMATION :
--------------------------------------------------------------------------------
Tutorial on the hijackthis log : http://members.home.nl/edeijl/

Use www.google.com to find out more on items not listed here or if you have doubts.

In addition to this application, you can also analyze the original HijackThis log online at: http://hijackthis.de

--------------------------------------------------------------------------------
THESE ITEMS ARE EITHER HARMFUL OR A SECURITY RISK WE STRONGLY RECOMMEND TO FIX THEM :
--------------------------------------------------------------------------------
r1 - hklm\software\microsoft\internet explorer\main
o3 - toolbar: (no name) - {5aa06644-bc46-4220-a460-47a6eb47c96d} - (no file)
o16 - dpf: {0f9b4ca4-a30f-480a-841d-69b45c50a8f8} (sekurel0gin.sekurekontrol) - http://secure2.comned.com/signuptemplates/aktivesekurity.cab
o16 - dpf: {b9191f79-5613-4c76-aa2a-398534bb8999} - http://us.dl1.yimg.com/download.yahoo.com/dl/installs/suite/autocomplete.cab

--------------------------------------------------------------------------------
THE FOLLOWING ITEMS ARE NOT NEEDED TO LOAD AT BOOTTIME FOR THE SYSTEM TO WORK PROPERLY :
--------------------------------------------------------------------------------
o4 - hklm\..\run: [gcasserv] "c:\program files\microsoft antispyware\gcasserv.exe"
o4 - hklm\..\run: [tkbellexe] "c:\program files\common files\real\update_ob\realsched.exe"  -osboot
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.1.6099 (build 24.1.8821.762) UI 1.0.796/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Angelangi

  • Guest
Re: Slow computer......
« Reply #6 on: March 21, 2005, 07:26:40 PM »
i have now fixed the ones you said,,, and i have done the repair on avast like the other person said... and everything seems to be fine now.... so thanks a lot you two... much appreciated... angie  :)

wllm55

  • Guest
Re: Slow computer......
« Reply #7 on: March 21, 2005, 08:25:15 PM »
Yes, in fact that is why I came to this forum looking for solutions. I'm using a dell p4,512ddr and Windows XP, SP1. My default browser is FireFox except when I am forced to use IE. I have tried several different remedies but nothing has worked except to disable Avast. Every thing goes back to normal. This hanging up (slowingdown or crashing) started about a week or so ago after a large update from Avast. Help!!!! ???

wllm55

  • Guest
Re: Slow computer......
« Reply #8 on: March 21, 2005, 08:31:25 PM »
P.S. I have run a virus scan with avast and grisoft, adaware, spybot and have detected NO problems. I also use SpywareBlaster all the time and routinely dump the cache in FireFox and clean the disk once aweek all this is while using a dial up connection. ::)

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
Re: Slow computer......
« Reply #9 on: March 21, 2005, 08:51:17 PM »
P.S. I have run a virus scan with avast and grisoft.

Are you using AVG and avast at the same computer, at the same time (residents)?
The best things in life are free.

wllm55

  • Guest
Re: Slow computer......
« Reply #10 on: March 21, 2005, 08:59:00 PM »
negative, I use Avast while online. And when I check my computer I run Avast and AVG on seperate scans at seperate times.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
Re: Slow computer......
« Reply #11 on: March 21, 2005, 09:39:19 PM »
negative, I use Avast while online. And when I check my computer I run Avast and AVG on seperate scans at seperate times.

So, you do not use the Standard Shield of avast! Only other providers while you're online. Ok.
I'm using XP and Firefox without trouble  ::)
The best things in life are free.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88736
  • No support PMs thanks
Re: Slow computer......
« Reply #12 on: March 21, 2005, 10:35:49 PM »
Edit: cleared intentionally incorrect information.
« Last Edit: March 21, 2005, 10:54:39 PM by DavidR »
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.1.6099 (build 24.1.8821.762) UI 1.0.796/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Angelangi

  • Guest
Re: Slow computer......
« Reply #13 on: March 22, 2005, 02:06:29 AM »
P.S. I have run a virus scan with avast and grisoft, adaware, spybot and have detected NO problems. I also use SpywareBlaster all the time and routinely dump the cache in FireFox and clean the disk once aweek all this is while using a dial up connection. ::)

Yes,, this is exactly the same problem i had... Someone called xistenz on here gave me a tip.... go to control panel,, then add/remove programes, and then avast,, and repair.... it worked for me.... its been running fine all night with avast all up and running fine too..
Try it and see..
Angie

wllm55

  • Guest
Re: Slow computer......
« Reply #14 on: March 22, 2005, 12:56:36 PM »
Angie,, thanks for the reply but I'm missing something. I go to control panel, add or remove programs and I have looked everywhere for something that says "repair". All I can do is change it or remove it. what am I missing? Windows XP, SP 1