Author Topic: problem after installing avast home  (Read 2866 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vpremk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
problem after installing avast home
« on: March 26, 2005, 04:19:11 PM »
after insalling avast4.6.623 I am not able to use it even after entering the registation key. Error messages like " Unknown error . storage could not be created in splash" and  "cannot save parameters in the storage - Errot dbsCreate Object"
I am using Win98 SE with Internet Explorer removed and Firefox installed.
Athlon XP 1600+ with 256 MB

Prem

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: problem after installing avast home
« Reply #1 on: March 26, 2005, 04:28:37 PM »
You may try to open the <avast>\data\avast4.ini file and in the [Common] section, change the item Database=ODBC to Database=XML. This could prevent the Microsoft Jet drivers from accessing the database... does it have any (positive) effect?
The best things in life are free.

Offline vpremk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: problem after installing avast home
« Reply #2 on: March 26, 2005, 04:40:20 PM »
unfortunately I don't know how to do it. Is it by editing the registry?

Is the problem due to absence of Internet Explorer? During installation, there was a message that the program requires IE 4 or later.

Prem

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: problem after installing avast home
« Reply #3 on: March 26, 2005, 06:27:56 PM »
unfortunately I don't know how to do it. Is it by editing the registry?
No, the C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\Data\avast4.ini file.
But you can download avast External Control on the link 'Control' in my signature.
Use the proper option to tweak your installation.

Is the problem due to absence of Internet Explorer? During installation, there was a message that the program requires IE 4 or later.
I think not, IE is only needed to display help files and other HTML issues not related to your problem.
The best things in life are free.

Offline vpremk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: problem after installing avast home
« Reply #4 on: March 27, 2005, 04:28:36 AM »
 :D
Thank you a lot.  After following your linstructions it is working fine..
Prem

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re: problem after installing avast home
« Reply #5 on: March 27, 2005, 09:22:48 PM »
Glad to know...
Please, come back if you want more help. But, if you can, try to come back and help the others.
This is a forum to receive but also to give help  8)
The best things in life are free.