Author Topic: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?  (Read 13028 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

orpnon

  • Guest
Hello.

When Im browsing with mozilla firefox 1.0.2 or opera 7.54, avast just keep getting RANDOMLY this error messege:


http://koti.mbnet.fi/nonpro/problem.jpg

I think that problem is at "Web shield", because avast icon wont roll anymore if I still keep browsing at internet(Reboot will activate it again).
But example, if I open some other file, Avast icon will roll.


Latest program which I have installed (before that problem started) is that new mozilla firefox 1.0.2(before it I had mozilla firefox 1.0.1).
Then I installed opera 7.54, because I though the problem was at newest mozilla.

That didn't resolve the problem.


I have also tried to repair avast installation, and it succeed but the problem still appears. :(


System info:

OS: Windows 2000 Professional with servicepack 4. (maybe 1month old installation...)

Firewall: Kerio 2.1.5

Other programs:
Daemon tools
Steam
Getright
Netlimiter

I have also tried spybot search and destroy and ad-aware SE. They didn't find anything suspicious. Avast doesn't find anything suspicious either.


Sorry my bad english, I hope you can resolve something out.  :'(

Thank you.
orpnon







Wight

  • Guest
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #1 on: April 05, 2005, 08:39:49 PM »
Hello.

Have you tried first un-installing avast! and then re-install and update it?

Wat version of avast! are you using? Home or pro version and what is the version number(current is 4.6.623)?

orpnon

  • Guest
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #2 on: April 05, 2005, 09:22:49 PM »
Oops, I forgot to mention those.

I havent tried to uninstall and reinstall avast, but I could try...

And the version is Avast Home Edition Build: Mar 2005 (4.6.623)

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11860
    • AVAST Software
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #3 on: April 06, 2005, 09:45:02 AM »
Did you submit the crash report from the "avast! encounters problem..." dialog?
If yes, when (approximatelly) was it and what name or e-mail was used to send it? (you can send it to me by PM if you don't want to reveal it here)

Thanks!
« Last Edit: April 06, 2005, 09:47:06 AM by igor »

Offline lukor

  • Administrator
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1884
    • AVAST Software
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #4 on: April 06, 2005, 09:25:22 PM »
System info:

OS: Windows 2000 Professional with servicepack 4. (maybe 1month old installation...)

Firewall: Kerio 2.1.5

Other programs:
Daemon tools
Steam
Getright
Netlimiter

Please make sure you are using at least Netlimiter version 1.3, previous versions were known to be very unstable with certain apps (Web Shield for example  :'( ) and as Netlimiter is LSP based solution, it loads itself into every process - so when it crashes whole 'host' process ends. We might see more from the memory dump, if Igor will manage to find it.

Lukas.

orpnon

  • Guest
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #5 on: April 07, 2005, 07:24:29 PM »
Igor:

I didn't manage to send that error report.
It says something about wrong SMTP settings and that MAPI thing didn't worked either. (Must config firewall/and/or STMP settings first)

Ill try to send the error report, when it appears next time(and make smtp/mapi settings).
I will also post the time when I did the error report + email address.

lukor:

I am using newest version of netlimiter (1.3)... But now I have shut it down, so lets see if the "avast! encounters problem..." -errormessege appears again.

-orpnon  :)

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11860
    • AVAST Software
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #6 on: April 07, 2005, 07:32:24 PM »
OK, check the folder <avast4>\Data\Log - there should be a recent file (or files) called unpXXXXXXXX, where X are some numbers. That is the actual crash dump sent from the "Error" dialog. Is it there? If yes, can you send us the file, please?
Thanks.

orpnon

  • Guest
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #7 on: April 07, 2005, 08:11:03 PM »
Shutting down netlimiter didn't helped, problem still continues.  :-\
Browsing at internet mozilla just gives randomly the error window what says: "file is empty". Same time Avast! error window appears.

igor:

Yes there is 9 files with start of "unp<lots of numbers>"

Where to I could send them?

Do I upload those files to internet? I have no clue how do I config those SMTP settings. :(

Thanks for the help.

-orpnon


Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #8 on: April 07, 2005, 09:02:38 PM »
Where to I could send them?

email to: vlk (at) avast.com
email to: rypacek (at) asw.cz
Upload to the anonymous ftp server ftp://www2.asw.cz/incoming
The best things in life are free.

orpnon

  • Guest
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #9 on: April 07, 2005, 09:26:14 PM »
I mailed log files to vlk.

-orpnon

Offline lukor

  • Administrator
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1884
    • AVAST Software
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #10 on: April 07, 2005, 11:56:52 PM »
Shutting down netlimiter didn't helped, problem still continues.  :-\

Shutting down NL makes no difference, it's dll is still loaded. You must install it if you want to test it - but do you have at least version 1.3?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67194
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #11 on: April 08, 2005, 12:43:51 AM »
Lukas, can I make the suggestions that I did (email and ftp)...
If nobody says against it, I'll continue informing the users to follow this procedure.
Anyway, I feel a little unconfortable as I'm giving an 'order' that involves other people...
The best things in life are free.

Offline lukor

  • Administrator
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1884
    • AVAST Software
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #12 on: April 08, 2005, 08:52:01 AM »
Lukas, can I make the suggestions that I did (email and ftp)...
If nobody says against it, I'll continue informing the users to follow this procedure.
Anyway, I feel a little unconfortable as I'm giving an 'order' that involves other people...

Of course you can, It's a great help!!! Thanks.

The information is correct just the ftp address also works in the form

ftp://ftp.asw.cz/incoming

which might perhaps be more easily remembered. Both are working. Thanks again.
Lukas.


orpnon

  • Guest
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #13 on: April 08, 2005, 03:35:01 PM »
Quote

Shutting down NL makes no difference, it's dll is still loaded. You must install it if you want to test it - but do you have at least version 1.3?

Yes, I have latest version of netlimiter(1.3).

Did you got the email with unp<lots of numbers> files from me? My email is nonpro (at) suomi24.fi

-orpnon

orpnon

  • Guest
Re: "avast! encounters problem..." problem with browsing at internet?
« Reply #14 on: April 13, 2005, 06:12:58 PM »
Well did you got something out from those unp files  ???