Author Topic: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly  (Read 12022 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mcbearcat

  • Guest
I've been noticing that Web Shield has blocked youtube videos. I have to disable the Web Shield to be able to use youtube, is there a way to prevent the Web Shield from causing these problems or is it inherent in Avast?

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48612
  • 64 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #1 on: June 20, 2013, 12:12:36 AM »
Sorry but avast! does not block YouTube.  What other security prorams are you running ?
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v24H2 64bit, 32 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 24.4.6112, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

yufei

  • Guest
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #2 on: February 16, 2014, 07:11:52 AM »
Hi, I realize this is an old thread, but I have the exact same problem. If I turn the web shield off, the video plays right away. I couldn't get the exclusion list working. Is there a solution?

malone.m

  • Guest
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #3 on: February 16, 2014, 05:07:44 PM »
Hi all, I can confirm behavior described by yufei. It started with previous version of Avast. Youtube videos are played jerkily, in IE 11 it´s even worse than in Firefox - video sometimes even stops for a second (sound plays on without interruption).. Without Avast everything works fine. Win7 64bit.
« Last Edit: February 16, 2014, 05:21:58 PM by malone.m »

thekochs

  • Guest
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #4 on: February 16, 2014, 05:16:04 PM »
Saw this issue in another thread too....the topic is not being able to access router page because of Web Shield but there is also dialogue on YouTube slow-down.....just thought I'd post as FYI: http://forum.avast.com/index.php?topic=107855.105

Offline polonus

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33926
  • malware fighter
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #5 on: February 16, 2014, 05:42:44 PM »
I have avast installed, In firefox Youtube plays right with Adblock Plus installed - no problems whatsoever.
In Google Chrome I have a problem, but disabling ABP in Chrome does not solve that error problem either.
So the problem is not with avast, but with Google hindered in some ways of their user tracking.
Google is locking down their users more and more to their terms of service.  ::)
Can anyone pinpoint the exact problem for Google Chrome error messages from the video player?
Vid links  play fine when  right opened up into the latest VLC Media player.

polonus
Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!

Offline polonus

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33926
  • malware fighter
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #6 on: February 16, 2014, 06:11:29 PM »
In my Google Chrome I narrowed down the problem. Flash is out for me and  pn*w*d  ;D
I take back my words, it was flash. Canged to HTML5 and wonderful even in  HD.
Nothing to do with google, with avast, just flash...
No hiccups, no stutter, no problems. So go here and change over: https://www.youtube.com/html5

avast! rocks....

polonus
Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!

malone.m

  • Guest
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #7 on: February 16, 2014, 07:01:11 PM »
I also noticed some "lags" when loading scripts on other google sites (google play, image search results..), but it seems that flash is what new avast really "hates". Not only youtube video, some flash internet speed testers are affected too.

Offline polonus

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33926
  • malware fighter
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #8 on: February 16, 2014, 07:34:48 PM »
Hi malone.m,

What makes you conclude avast is to blame?
Really uninformed.  :o
Are you going to defend Adobe and Java now?
Java and Adobe have proven that they are belonging to the risée of the Internet,
where secure coding is concerned.
But with Java and Adobe flash bashing you cannot score some cheap  points on an avast support forum,
so why not turn the tables around then and defend Adobe's Flash.
Adobe comes with the same recommendation ;D ,
try HTML5: http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/video-playback-issues.html

polonus
« Last Edit: February 16, 2014, 07:38:59 PM by polonus »
Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!

malone.m

  • Guest
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #9 on: February 16, 2014, 07:59:24 PM »
Hi polonus,are you kidding me?? Only reason is that problems occured after Avast web shield has been changed (in previous version) and with Avast disabled works everything perfectly fine. Plus I'm not only one who noticed these problems after installing previous or latest version. So this is clearly BUG in web shield or browser plugin!

AdrianH

  • Guest
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #10 on: February 16, 2014, 08:14:25 PM »
Hi polonus,are you kidding me?? Only reason is that problems occured after Avast web shield has been changed (in previous version) and with Avast disabled works everything perfectly fine. Plus I'm not only one who noticed these problems after installing previous or latest version. So this is clearly BUG in web shield or browser plugin!

I have avast9 on Win7 64Bit and Win8.1 64Bit ........... zero problems with any video/music/YouTube.   

I have installed avast9 on dozens of systems and can find no problem with YouTube.

yufei

  • Guest
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #11 on: February 16, 2014, 08:32:47 PM »
I'm on OSX Mountain Lion and Youtube doesn't work for Chrome AND Safari. I tried disabling AdBlock on Chrome but my Safari has NOTHING installed and still won't work. I also tried reinstalling Flash and clearing my Chrome cache and rebooting.

My Avast is the latest version. This started this week. It was fine before.

I changed my youtube default to HTML5 video but not every video comes in that format right? How do I know if a video is loading in HTML5? It's still not working :/ If I need to play a video I need to disable Web Shield.
« Last Edit: February 16, 2014, 08:35:18 PM by yufei »

AdrianH

  • Guest
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #12 on: February 16, 2014, 08:44:23 PM »
My browser of choice is Opera 12.16. YouTube works perfectly, tried IE11 and again zero issues.

Just tried Chrome, which I rarely use and the sound track is fine, the video playback jerks to the beat of the music ........

Try with and without avast, the result is the same , Chrome would appear to be the problem.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37585
  • Not a avast user
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #13 on: February 16, 2014, 08:52:36 PM »
I'm on OSX Mountain Lion and Youtube doesn't work for Chrome AND Safari. I tried disabling AdBlock on Chrome but my Safari has NOTHING installed and still won't work. I also tried reinstalling Flash and clearing my Chrome cache and rebooting.

My Avast is the latest version. This started this week. It was fine before.

I changed my youtube default to HTML5 video but not every video comes in that format right? How do I know if a video is loading in HTML5? It's still not working :/ If I need to play a video I need to disable Web Shield.
avast! for Mac forum section is here   http://forum.avast.com/index.php?board=5.0


Offline polonus

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33926
  • malware fighter
Re: Web Shield Causing Youtube Videos to Not Load or to Load Slowly
« Reply #14 on: February 16, 2014, 11:48:45 PM »
Interesting to know what is the source of the problem regarding YouTube in GoogleChrome?
The encryption of vids is being changed from time to time.
Did one update here: https://chrome.google.com/webstore/detail/lphhdjlelnbemfkdkeanjkmbenaddllb *
Is it browser dependent? Sometimes one video sequence  bumps to the next  :o  ::)
Some say it is Google Chrome extension related. Has it to do with ABP or Do not track me.?
Is it really  related to avast! shield interference as some suggest here?
Or is it driver related? Go to http://www.geforce.com/drivers *
It is annoying, that is what it is.
What answers did you get online. * link credits go to freekfluweel & hahahi from goeievraag dot nl

polonus
« Last Edit: February 17, 2014, 12:06:22 AM by polonus »
Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!