Author Topic: This is strange !!  (Read 19783 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
This is strange !!
« on: September 25, 2003, 11:39:52 PM »
Today I created the file untitled.com with EICAR test string but the standard shield and on-demand scanner did not detect it  ???
When I double-click on it I received the attached error message ..
then I tried to scan it with Nod32, it poped-up with an alert that this file infected with EICAR virus so I choosed to rename the file (untitled.Vcom).
Just after renaming the file Avasts4 poped up with the alert that this file is infected  with the EICAR virus  ??? ??? ??? ???
Avast4 detected it in a .Vcom file and failed to detect it in a .com file  ??? ??? .. This is strange !!
[font=Verdana color=red]EDIT: -  Avast4: ver 4.1.268
          - Virus DB : 0309-3 dtd 23.9.2003
          - OS: Winb98se[/font]        
« Last Edit: September 25, 2003, 11:54:00 PM by minacross »
MW

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:This is strange !!
« Reply #1 on: September 25, 2003, 11:43:45 PM »
Attached error , sorry  ;D ;D
MW

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re:This is strange !!
« Reply #2 on: September 26, 2003, 04:41:22 AM »
Hey, minacross, since nobody answer your question, I´ll use your forum to post another strange thing:
I have send from one e-mail to another an eicar.com file attached from a floppy.
The configuration of SMTP, POP, mail protection, etc. are set to scan e-mail both send and received...
Strange! I could send and receive the e-mail without an avast! warning...  :o
What´s up?
The best things in life are free.

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:This is strange !!
« Reply #3 on: September 26, 2003, 08:43:55 AM »
strange indeed  ??? ???
MW

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re:This is strange !!
« Reply #4 on: September 26, 2003, 02:15:27 PM »
Hey, minacross, since nobody answer your question, I´ll use your forum to post another strange thing:
I have send from one e-mail to another an eicar.com file attached from a floppy.
The configuration of SMTP, POP, mail protection, etc. are set to scan e-mail both send and received...
Strange! I could send and receive the e-mail without an avast! warning...  :o
What´s up?

Double sorry (quotting myself...).
The attach with eicar.com virus test was send without the attach due to the automactic settings of Internet Mail Provider...
Sorry, avast! is working perfectly  :D
The best things in life are free.

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:This is strange !!
« Reply #5 on: September 26, 2003, 10:40:28 PM »
Vlk, any advice ?  ??? ???
MW

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:This is strange !!
« Reply #6 on: September 27, 2003, 01:05:02 AM »
the problem still exists after yesterdays update (9/26)   :'( :'( :'( :'( :'(
N.B.: I downloaded the files:

- eicar.com
- eicar_com.zip
- eicarcom2.zip

from eicar.org and Avast4 did not detect the file in them  ??? ???
« Last Edit: September 27, 2003, 01:07:06 AM by minacross »
MW

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:This is strange !!
« Reply #7 on: September 27, 2003, 01:41:51 AM »
BTW, I do not have iNEWS with the splash screen  ??? ???
No modifications done to avast4.ini  ???
MW

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:This is strange !!
« Reply #8 on: September 27, 2003, 01:43:54 AM »
avast4.ini  ??? :o
MW

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:This is strange !!
« Reply #9 on: September 27, 2003, 02:18:26 AM »
I really need your help Alwil team..  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
MW

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67274
Re:This is strange !!
« Reply #10 on: September 27, 2003, 03:03:11 AM »
Hey minacross!
Could you post your settings of avast4.ini and the Resident Shild (extensions being scanned, etc.)?
While avast! team is sleeping let the forum try to help you  ;D
The best things in life are free.

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:This is strange !!
« Reply #11 on: September 27, 2003, 08:48:24 AM »
Hey minacross!
Could you post your settings of avast4.ini and the Resident Shild (extensions being scanned, etc.)?
While avast! team is sleeping let the forum try to help you  ;D

- P2P, IM and Outlook/exchange providers are disabled
- RS is adjusted to scan created/modifued files as well as opened files(default extension set).
- Avast4.ini is attached to this post .
Thanx  Technical  :)
« Last Edit: September 27, 2003, 08:50:46 AM by minacross »
MW

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:This is strange !!
« Reply #12 on: September 27, 2003, 10:44:46 AM »
I reinstalled Win98se from command prompt with the same ssetting, every time I reboot I receive the fillowing error(s):   :'( :'( :'(
MW

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:This is strange !!
« Reply #13 on: September 27, 2003, 10:45:20 AM »
then this one..
MW

Offline MWassef

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1315
Re:This is strange !!
« Reply #14 on: September 27, 2003, 10:45:58 AM »
then this one ..
MW