Author Topic: Avast 4 stops IE ^ from working????  (Read 5391 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pcgp

  • Guest
Avast 4 stops IE ^ from working????
« on: October 01, 2003, 02:23:41 PM »
Hi Guys

I have just installed the trial Avast 4, and the installation went well after I uninstall Norton 2003.

The problem I now have is that IE 6 comes up with the error report box (were it wants to send a report to Microsoft) and closes IE 6 down the same happens with anything that uses the IE 6 interface.

I want to get Avast working with my system I mean it found a SWEN worm that Norton missed.

O/S is XP PRO

Firewall : KERIO

thanks

Paul

whocares

  • Guest
Re:Avast 4 stops IE ^ from working????
« Reply #1 on: October 01, 2003, 02:59:05 PM »
Hi Paul,

did you delete Swen with avast or manually ?
Where exactly was the infected file found (full path and filename) ?

Can you open any other programs/EXE-files ?

You might want to look here for info & help:

http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=1335;start=0

 ;)

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Avast 4 stops IE ^ from working????
« Reply #2 on: October 01, 2003, 04:44:09 PM »
Also, do you have avast Home or Pro?
And what version of Kerio Personal Firewall?
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

pcgp

  • Guest
Re:Avast 4 stops IE ^ from working????
« Reply #3 on: October 02, 2003, 11:28:27 AM »
Thanks for the info, I read the other thread, unistalled norton again after putting it back on and cleaned up the regestry, rebooted and thenre installed Avast and all is now working as it should be.

 :)

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67241
Re:Avast 4 stops IE ^ from working????
« Reply #4 on: October 02, 2003, 02:37:23 PM »
Thanks for the info, I read the other thread, unistalled norton again after putting it back on and cleaned up the regestry, rebooted and thenre installed Avast and all is now working as it should be.

 :)

If you install Norton, try to see if you have corrected the registry keys for DOS in the following keys:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\VirtualDeviceDrivers
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\VirtualDeviceDrivers
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Control\VirtualDeviceDrivers

Do you see any Symantec driver listed here?
Is the avast! driver listed? If not, you are not protected  :'(
If you don´t believe me, try eicar test from DOS (cmd window).  ;D
The best things in life are free.

pcgp

  • Guest
Re:Avast 4 stops IE ^ from working????
« Reply #5 on: October 02, 2003, 05:26:48 PM »
Hi Tech,

I checked and its pointing to the .dll file/ driver for Avast 4.

What is the eicar test from DOS and how do I do it ?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67241
Re:Avast 4 stops IE ^ from working????
« Reply #6 on: October 03, 2003, 02:22:13 PM »
Hi Tech,
I checked and its pointing to the .dll file/ driver for Avast 4.
What is the eicar test from DOS and how do I do it ?

You´re happy without Symantec driver listed there  ;D
The eicar test and lots of useful links could be found at http://www.avast.com/forum/index.php?board=1;action=display;threadid=834;start=new

Specifically information about eicar test could be found at http://www.eicar.org
It is a test file for antivirus (not a real virus).  ;D
The best things in life are free.