Author Topic: Avast start up problem  (Read 23030 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re:Avast start up problem
« Reply #45 on: November 14, 2003, 01:15:40 AM »
Hum, I *did* search for "rpc error" before I posted; no results were returned.

I did not know RPC was a separate service; I'll check if it is being started as soon as I get back to that computer.

Thanks for the quick reply. I'll post as soon as I have details.

Chriz.

Chriz, RPC is Remote Procedure Call.
There are various configurations mentioned at http://www.blkviper.com/WinXP/servicecfg.htm to shutting down and disabling many of Microsoft's services which you may do not need. But
these actions - disabling Windows Services - is quite an advanced task. Avast! requires at least RPC service running... You can cause more conflits doing so. Be smart! Good luck. If you need more help, tell us.

Try to desinstall, boot and install avast again.
If this not work, please see Administrative Tools / Services
and look what is marked to RPC Service. It must be Start Automatically.
Both avast Services must be setted to start automacatilly either...

Btw, RPC is indeed an independent service of NT/XP systems. Just search the word 'RPC' in forums, you´ll get some:
This forum includes ZoneAlarm and RPC discussion
This forum includes a picture of RPC Window
This is specific of RPC error

Other foruns:
http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=695;start=msg3360#msg3360
http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=1550;start=msg9463#msg9463
http://www.avast.com/forum/index.php?board=8;action=display;threadid=1461;start=msg8651#msg8651
http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=1321;start=msg7437#msg7437
http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=1311;start=msg7227#msg7227
http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=1311;start=msg7225#msg7225
http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=1243;start=msg6772#msg6772
http://www.avast.com/forum/index.php?board=2;action=display;threadid=1121;start=msg6077#msg6077
The best things in life are free.

Offline nishith_u

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re:Avast start up problem
« Reply #46 on: October 19, 2004, 08:27:15 AM »
Issue of "the AAVM subsystem detected a RPC error" is related to the logon failure of the current user accounts .Check the avast antivirus service in service section and go to LOGON TAB and browse for the appropraite user accout . Enjoy ....... :) :)

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re:Avast start up problem
« Reply #47 on: October 19, 2004, 02:02:41 PM »
Issue of "the AAVM subsystem detected a RPC error" is related to the logon failure of the current user accounts .Check the avast antivirus service in service section and go to LOGON TAB and browse for the appropraite user accout . Enjoy ....... :) :)

In fact, avast must logon as LOCAL SYSTEM and must be allowed to interact with the desktop  ;)
The best things in life are free.

Offline jayfk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Greet's from Turkiye..
Avast start up problem:0000007B
« Reply #48 on: September 21, 2005, 05:42:24 PM »
Hi there..

I just installed the latest version on W/98 but i get the message:

AAVM - initialization error: AavmStart: avworkInitialize failed, 0000007B

i de/reinstalled avast a few times but still no change.. how can you help me?

thnx a lot...
JayFK

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: Avast start up problem:0000007B
« Reply #49 on: September 21, 2005, 07:18:42 PM »
I just installed the latest version on W/98 but i get the message:
AAVM - initialization error: AavmStart: avworkInitialize failed, 0000007B
Do you use any other antivirus in your computer?
Did you use in the past?
Do you have a firewall or other security program installed?

Please, search the board for avworkInitialize and see if you get any solution for your problem...
A reinstallation should done but I've tried and nothing...
The best things in life are free.