Author Topic: AdwCleaner 3.000  (Read 3621 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline abruptum

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1019
AdwCleaner 3.000
« on: August 14, 2013, 10:54:30 AM »
In new AdwCleaner there is no search button anymore,only clean button.
AdwCleaner is totally useless now.I don't know anymore if I want to delete something or not.
I found old version 2.306 and I'll stay with it for now.

Offline Pondus

  • Avast Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 27784
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #1 on: August 14, 2013, 11:37:26 AM »
it does not remove any vital OS files, just browser crap....and using old version means it will not remove the latest crap

AdwCleaner also contains some advanced options that disable certain detections. this seems to be gone in latest version, but there is a quarantine manager under tools button..possible to restore now?....have not tested yet
http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

change log here   http://general-changelog-team.fr/~xplode/Changelogs/CG_AdwCleaner_EN.txt   cant see latest version there yet
« Last Edit: August 14, 2013, 11:56:08 AM by Pondus »
Chief Wiggum: Uh, no, you got the wrong number. This is 9-1…2.


Offline miguelgrado

  • Poster
  • *
  • Posts: 548
  • Warrior Forospyware
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #2 on: August 14, 2013, 11:43:16 AM »
There is no search button but has quarantine  http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Removal-Tools/AdwCleaner.shtml ;)
miguel:CPU:intel core 2 quad q9400 2.7 ghz-ram 8 g ddr3 1333 mhz-grafica nvidia g force 220gt 1 g ram-SO windows 10 pro 64 bits-Internet explorer 11 y firefox latest-Seguridad:Quio 360 Total Security-malwarebytes premiun- Hitman Pro alert

Offline abruptum

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1019
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #3 on: August 14, 2013, 11:54:44 AM »
@Pondus
Chagelog link is old.Latest version there is 2.303.
I only used AdwCleaner to check after installation of normal apps if some crap is also installed.
Why should I use clean button if there is nothing to clean ?
This is just stupid.As I said,without search button AdwCleaner is useless to me.

Offline Pondus

  • Avast Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 27784
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #4 on: August 14, 2013, 11:59:06 AM »
Quote
@Pondus
Chagelog link is old.Latest version there is 2.303.
i know....my post say so

Quote
Why should I use clean button if there is nothing to clean ?
if there is noting to clean, you get a clean log after run.....

just tested on a work computer here, but it found nothing so cant see if that quarantine option has a restore function....

Chief Wiggum: Uh, no, you got the wrong number. This is 9-1…2.


Offline abruptum

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1019
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #5 on: August 14, 2013, 12:16:47 PM »
Is restart required after using clean button ?
With search button,restart is not required.

Online essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 38425
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #6 on: August 14, 2013, 12:33:28 PM »
Only if it locates anything that needs removing

Offline xXToffeeXx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #7 on: August 14, 2013, 07:52:09 PM »
The owner of AdwCleaner is considering re-adding the search feature as a lot of people are asking for it.

The quarantine does has a restore function, but at the moment the whole of it is in French.

If you wonder where this information comes from, I am part of the BleepingComputer training program, and so have access to these areas.

Offline abruptum

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1019
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #8 on: August 14, 2013, 07:55:25 PM »
Great news.Thanks.

Offline abruptum

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1019
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #9 on: August 15, 2013, 09:27:39 AM »
It looks like version 3.000 is gone.Latest version on author's site is version 2.306.
    http://general-changelog-team.fr/fr/downloads/viewdownload/20-outils-de-xplode/2-adwcleaner

Offline miguelgrado

  • Poster
  • *
  • Posts: 548
  • Warrior Forospyware
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #10 on: August 15, 2013, 09:38:01 AM »
Version 3 is not available  :o
miguel:CPU:intel core 2 quad q9400 2.7 ghz-ram 8 g ddr3 1333 mhz-grafica nvidia g force 220gt 1 g ram-SO windows 10 pro 64 bits-Internet explorer 11 y firefox latest-Seguridad:Quio 360 Total Security-malwarebytes premiun- Hitman Pro alert

Offline xXToffeeXx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #11 on: August 15, 2013, 10:17:47 AM »
Yes, here is a what Xplode said: "Unfortunately, I had to upload v2.306 in order to fix some problems with this new version.
Sorry for the inconvenience."

Offline abruptum

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 1019
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #12 on: August 20, 2013, 10:08:17 PM »
OK,today's version 3.000 is great.It has Scan button and it is much better.
What is going to happen to the items in Quarantine Manager when I uninstall
current version and install new one (updating) ?
I have folder ProgramData boost_interprocess and its files in Quarantine Manager.
I believe from the dates files were created that boost_interprocess folder was created when I installed
Sleipnir browser 2 days ago.Anyway I uninstalled it  because it is resources hog like every Chromium browser.

Offline Pondus

  • Avast Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 27784
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #13 on: August 20, 2013, 10:12:18 PM »
Quote
What is going to happen to the items in Quarantine Manager when I uninstall
same as with AV programs i guess...they are gone   ;)
Chief Wiggum: Uh, no, you got the wrong number. This is 9-1…2.


Offline miguelgrado

  • Poster
  • *
  • Posts: 548
  • Warrior Forospyware
Re: AdwCleaner 3.000
« Reply #14 on: August 20, 2013, 10:12:29 PM »
OK,today's version 3.000 is great.It has Scan button and it is much better.
What is going to happen to the items in Quarantine Manager when I uninstall
current version and install new one (updating) ?

when uninstall current version ,quarentene is deleted too
miguel:CPU:intel core 2 quad q9400 2.7 ghz-ram 8 g ddr3 1333 mhz-grafica nvidia g force 220gt 1 g ram-SO windows 10 pro 64 bits-Internet explorer 11 y firefox latest-Seguridad:Quio 360 Total Security-malwarebytes premiun- Hitman Pro alert