Author Topic: Internet Explorer toolbar  (Read 3159 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline QckNiEk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Internet Explorer toolbar
« on: August 16, 2013, 12:47:12 AM »
Under Internet Explorer, Avast Online Security appears as a toolbar that takes up an entire row of the screen.  Is there any way to configure IE so that AOS appears as an icon, as it does in Firefox? Please note that obvious workarounds such as buying a bigger monitor or using a different browser are not what I am hoping to find.  Thanks!

Online Pondus

  • Avast √úberevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 30907
Re: Internet Explorer toolbar
« Reply #1 on: August 16, 2013, 12:49:33 AM »
could you attach a screenshot

Chief Wiggum: Uh, no, you got the wrong number. This is 9-1…2.


Offline ram1220

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 114
Re: Internet Explorer toolbar
« Reply #2 on: August 16, 2013, 10:47:00 PM »
 From what I have read in this forum it can not be changed. This is just the way it is displayed with the newer Internet Explorer versions.

Offline QckNiEk

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Internet Explorer toolbar
« Reply #3 on: August 17, 2013, 05:32:43 AM »
Screenshot attached. 

"The way it is" is way too ugly for me.  Unfortunately, some poorly designed web sites simply cannot get along with Firefox. It's my impression that switching to IE is more effective at overcoming such problems than switching to Chrome or Opera, although it's just an impression. If there's really no other way to fix it, no problem, I'll just stop using the Avast toolbar with IE.

Offline mchain

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3321
  • Spartan Warrior
Re: Internet Explorer toolbar
« Reply #4 on: August 17, 2013, 09:51:05 AM »
Well, there's always WOT.  See signature below this post.  Has a clickable link there and does what AOS does and more.  Will actually halt a site with poor reputation from fully loading; it gives one a chance to research it before deciding whether to proceed or not.  Might be worth looking into.
Windows 10 Home 64-bit Avast Internet Security version 2017.12.3.2280 WOT (Web Of Trust) Browser reputation-based add-on http://www.mywot.com/

Offline dprout69

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 344
Re: Internet Explorer toolbar
« Reply #5 on: November 30, 2013, 11:10:22 PM »
Right click > Uncheck lock the toolbar > Hover over the Online Security divider and drag the icon to the left of the File/Edit/View etc

Recheck lock the toolbar

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6507
  • Trust only what you test yourself!
Re: Internet Explorer toolbar
« Reply #6 on: November 30, 2013, 11:12:48 PM »
IE>tools>add-ons/extensions>untick what you don't want.  :)
Dell Inspiron, Win10x64--HP Envy Win10x64--Both systems Avast Free v12.3.2278, Comodo Firewall v8.2 w/D+, MalwareBytes Anti-Malware Premium, MalwareBytes Anti-Exploit Premium, Super Anti-Spyware, Spyware Blaster, MCShield, Unchecky, Vivaldi Browser and, various browser security tools.

"Look before you leap!" Use online scanners before you click on any link.

Offline -midnight

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1871
Re: Internet Explorer toolbar
« Reply #7 on: November 30, 2013, 11:34:19 PM »
This is how it shows up on IE11.

Offline dprout69

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 344
Re: Internet Explorer toolbar
« Reply #8 on: November 30, 2013, 11:58:58 PM »
As per my previous post... screenshot attached.  IE11
« Last Edit: December 01, 2013, 12:00:46 AM by dprout69 »

Offline dprout69

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 344
Re: Internet Explorer toolbar
« Reply #9 on: December 01, 2013, 12:48:32 AM »
and you know the funny thing is for the last month... my above screen shot worked fine and now all of a sudden this week it's doing this... attached.

Any suggestions?

Offline dprout69

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 344
Re: Internet Explorer toolbar
« Reply #10 on: December 01, 2013, 01:49:55 AM »
Actually I see what the problem is... the avast toolbar is just too tall in comparison to the menu bar... it's bigger and trying to fit into a smaller space and just wacks out.  Must be an IE11 thing as this didn't happen when I was on 9... so bug report