Author Topic: PUP.Optional.OpenCandy  (Read 7116 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hermie

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 226
PUP.Optional.OpenCandy
« on: August 17, 2013, 08:41:46 PM »
Hi eveyone.
Found on another computer at C:\Program Files\RealArcade\Installer\bin\OCSetupHlp.dll
Detected by MBAM.
OS: Windows Vista.
Any suggestions what to do?

Best regards, Hermie

Offline Pondus

  • Avast Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 27837
Re: PUP.Optional.OpenCandy
« Reply #1 on: August 17, 2013, 08:48:04 PM »
« Last Edit: August 18, 2013, 08:24:38 AM by Pondus »
Chief Wiggum: Uh, no, you got the wrong number. This is 9-1…2.


Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6086
  • Trust only what you test yourself!
Re: PUP.Optional.OpenCandy
« Reply #2 on: August 17, 2013, 10:28:32 PM »
MBAM found it on my laptop.  8)
Mine was in PrimoPDF converter.
« Last Edit: August 17, 2013, 10:30:03 PM by Para-Noid »
Dell Inspiron, Win10x64, MalwareBytes Premium--HP Envy Win10x64, MalwareBytes Premium,--Both systems Avast Free v2015.10.3.2225, MalwareBytes Anti-Exploit Free, Super Anti-Spyware, Spyware Blaster, MCShield, Unchecky, Firefox (latest build) and, various browser security tools.

"Look before you leap!" Use online scanners before you click on any link.

Offline Hermie

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 226
Re: PUP.Optional.OpenCandy
« Reply #3 on: August 18, 2013, 09:17:46 AM »
Thanks for the replies.
The malware has been deleted by MBAM.

Best regards, Hermie

Offline Pondus

  • Avast Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 27837
Re: PUP.Optional.OpenCandy
« Reply #4 on: August 18, 2013, 09:22:48 AM »
you may also run AdwCleaner to clear any crap from your browsers

http://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0     run and click delete/clean
you may post the log here



Chief Wiggum: Uh, no, you got the wrong number. This is 9-1…2.


Offline Hermie

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 226
Re: PUP.Optional.OpenCandy
« Reply #5 on: August 18, 2013, 11:18:20 AM »
Hi, I did a scan with AdwCleaner.
It did NOT get access to Chrome.

Regards, Herman