Author Topic: PUP.Optional.OpenCandy  (Read 6848 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hermie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
PUP.Optional.OpenCandy
« on: August 17, 2013, 08:41:46 PM »
Hi eveyone.
Found on another computer at C:\Program Files\RealArcade\Installer\bin\OCSetupHlp.dll
Detected by MBAM.
OS: Windows Vista.
Any suggestions what to do?

Best regards, Hermie

Offline Pondus

  • Avast Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 25932
Re: PUP.Optional.OpenCandy
« Reply #1 on: August 17, 2013, 08:48:04 PM »
« Last Edit: August 18, 2013, 08:24:38 AM by Pondus »
Chief Wiggum: Uh, no, you got the wrong number. This is 9-1…2.


Online Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5535
Re: PUP.Optional.OpenCandy
« Reply #2 on: August 17, 2013, 10:28:32 PM »
MBAM found it on my laptop.  8)
Mine was in PrimoPDF converter.
« Last Edit: August 17, 2013, 10:30:03 PM by Para-Noid »
Dell Inspiron, Win7x64 SP1, Pentium Dual-Core T4500, 6 GB Ram, Avast Free v2015.10.2.2213, Comodo Firewall 5.12 w/D+, MalwareBytes Premium 2.0, MCShield, Super Anti-Spyware Free, SpywareBlaster, OpenDNS Premium, Keyscrambler Personal, Ghostery. CCleaner, Greenshot, Firefox (latest build), Google Chrome (latest build) and, various browser security tools.

When you do something, do it with a purpose and do it on purpose.

Offline Hermie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
Re: PUP.Optional.OpenCandy
« Reply #3 on: August 18, 2013, 09:17:46 AM »
Thanks for the replies.
The malware has been deleted by MBAM.

Best regards, Hermie

Offline Pondus

  • Avast Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 25932
Re: PUP.Optional.OpenCandy
« Reply #4 on: August 18, 2013, 09:22:48 AM »
you may also run AdwCleaner to clear any crap from your browsers

http://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0     run and click delete/clean
you may post the log here



Chief Wiggum: Uh, no, you got the wrong number. This is 9-1…2.


Offline Hermie

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 153
Re: PUP.Optional.OpenCandy
« Reply #5 on: August 18, 2013, 11:18:20 AM »
Hi, I did a scan with AdwCleaner.
It did NOT get access to Chrome.

Regards, Herman