Author Topic: new avast 2014  (Read 12864 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline krypton

  • Poster
  • *
  • Posts: 413
new avast 2014
« on: October 20, 2013, 06:03:31 AM »
hi avast.

i am using avast from more than 8 years and avast never disappointed me anytime. but from yesterday when i updated to new version 2014. it maked me disppointed. i cant find virus chest in new avast. even when i scan my pc, avast gets hang and i have to restart me pc. it is very slow when i scan my pc and then problem came from yesterday when i updated to new version. its new interface is really bad. in old look avast was indicating with voice system that avast database has been updated when avast updated automatically. but now no voice system i seen in this new avast. i was giving 10 stars from 10. but now i will give 1 star from 10 stars. i will use avast for few days. and if the problem keep continues i will go for another antivirus. so pleas fix this all problem.
LAPTOP: LENOVO G50, 4 GB RAM, 500 GB HARD DISK, AVAST PREMIER 2018, WINDOWS 8.1

Offline krypton

  • Poster
  • *
  • Posts: 413
Re: new avast 2014
« Reply #1 on: October 20, 2013, 08:06:37 AM »
and i dont know wat this ????? in this drop menu.

wat is this bug?
LAPTOP: LENOVO G50, 4 GB RAM, 500 GB HARD DISK, AVAST PREMIER 2018, WINDOWS 8.1

Offline krypton

  • Poster
  • *
  • Posts: 413
Re: new avast 2014
« Reply #2 on: October 20, 2013, 10:10:21 AM »
and also today m facing this problem in every few hours even i dont stop any shields. avast stops sheilds automatically.

new avast have lot of bugs.
LAPTOP: LENOVO G50, 4 GB RAM, 500 GB HARD DISK, AVAST PREMIER 2018, WINDOWS 8.1

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36545
  • Weihrauch Airguns
Re: new avast 2014
« Reply #3 on: October 20, 2013, 10:20:20 AM »
How did you install new version..... on top of old?.....or did you remove old before installing?

Offline Sly_Toad

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 45
Re: new avast 2014
« Reply #4 on: October 20, 2013, 10:26:04 AM »
I've also your first bug in avast 8.xx. I believe it was after I defragmented my HDD. I simply uninstalled avast using the avast uninstall utility and reinstalled from scratch.

When installing a new version, it's always best to uninstall the previous one using the uninstall utility and install the new one from scratch. It's a pain to configure all over again, but it's worth it.

The second error never happened to me, can't help you there.

As for virus Vault, open avast and on the left side you'll see statistics. Click it. The you'll see Component Status, again on the left side, click it. You'll have an icon named virus vault on the right. If you click it, it'll open the virus vault.

Sorry about my english. Also, my avast is in Portuguese, so I'm making a rough translation, but i hope it helps.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36545
  • Weihrauch Airguns
Re: new avast 2014
« Reply #5 on: October 20, 2013, 10:31:20 AM »
http://forum.avast.com/index.php?board=21.0     None-English forum sections if you need  ;)
« Last Edit: October 20, 2013, 10:34:32 AM by Pondus »

Offline krypton

  • Poster
  • *
  • Posts: 413
Re: new avast 2014
« Reply #6 on: October 20, 2013, 11:04:03 AM »
How did you install new version..... on top of old?.....or did you remove old before installing?
i just clicked update program at bottom of my old avast version.
LAPTOP: LENOVO G50, 4 GB RAM, 500 GB HARD DISK, AVAST PREMIER 2018, WINDOWS 8.1

Offline boe323

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 107
Re: new avast 2014
« Reply #7 on: October 20, 2013, 11:19:42 AM »
There is a voice when updated and scanned, seems like you need to re install avast, interface is pooh, but it does work apart from few bugs, I imagine the interface wil get better, could of at least give the option to resize it. If you click on home then right click on the boxes you can add virus chest and change what you want to see on that page.
« Last Edit: October 20, 2013, 11:22:00 AM by boe323 »

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36545
  • Weihrauch Airguns
Re: new avast 2014
« Reply #8 on: October 20, 2013, 11:24:25 AM »
Go to avast.com > support > downloads > uninstall utility ..... remove all previous used avast versions, reboot    and install new avast again

Any change?

Offline Arnold72

  • Poster
  • *
  • Posts: 564
  • RIP.Jay "padre" Miner.(May 31, 1932 – June 20, 19
Re: new avast 2014
« Reply #9 on: October 20, 2013, 01:11:50 PM »
Just a quick pointer.

Would it not be in the best interests of avast and its users if on the download page that it clearly states that an uninstall of a previous version would be advised.?

Better still perhaps this advice would be better suited being contained within the installer itself.
It may stop a lot of grief in  the long run.
Avast Free V9.0.2006.||Comodo Firewall 6.3||Sandboxie.||SUA.||Firefox Web Browser.

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6714
  • Trust only what you test yourself!
Re: new avast 2014
« Reply #10 on: October 20, 2013, 06:32:20 PM »
Just a quick pointer.

Would it not be in the best interests of avast and its users if on the download page that it clearly states that an uninstall of a previous version would be advised.?

Better still perhaps this advice would be better suited being contained within the installer itself.
It may stop a lot of grief in  the long run.
Not really since avast always states that a user should be able to update over the top of a previous install.
For most this works well for others not so well. For those who have issues with an over the top install a
repair usually fixes the issue(s). If, and only if, a repair fails then a clean install is recommended.  :)
Dell Inspiron, Win10x64--HP Envy Win10x64--Both systems Avast Free v17.9.2322, Comodo Firewall v8.2 w/D+, MalwareBytes v3.0, OpenDNS, Super Anti-Spyware, Spyware Blaster, MCShield, Unchecky, Vivaldi Browser and, various browser security tools.

"Look before you leap!" Use online scanners before you click on any link.

Offline krypton

  • Poster
  • *
  • Posts: 413
Re: new avast 2014
« Reply #11 on: October 26, 2013, 08:43:05 AM »
Go to avast.com > support > downloads > uninstall utility ..... remove all previous used avast versions, reboot    and install new avast again

Any change?
i done as u said. i unistall old avast and download new from website. but i scanned with avast and it  detected viruses in my laptop. i cant clean them. i getting error while cleaning them.
« Last Edit: October 26, 2013, 08:50:37 AM by krypton »
LAPTOP: LENOVO G50, 4 GB RAM, 500 GB HARD DISK, AVAST PREMIER 2018, WINDOWS 8.1

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 63568
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: new avast 2014
« Reply #12 on: October 26, 2013, 08:46:04 AM »
Please attach your logs. (AdwCleaner, MBAM, OTL and aswMBR..!!)
Instructions: http://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.2.2401.Beta#4 [UI.502] - CC 5.65 - EEK - Firefox ESR 68.6 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.6 - ASB/ASL.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline krypton

  • Poster
  • *
  • Posts: 413
Re: new avast 2014
« Reply #13 on: October 26, 2013, 08:50:02 AM »
Please attach your logs. (AdwCleaner, MBAM, OTL and aswMBR..!!)
Instructions: http://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0
i need to download any other software to post logs u said?i downoaded adwcleaner. and  also avast screen do not opens when i double click avast icon.
« Last Edit: October 26, 2013, 09:02:31 AM by krypton »
LAPTOP: LENOVO G50, 4 GB RAM, 500 GB HARD DISK, AVAST PREMIER 2018, WINDOWS 8.1

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9304
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: new avast 2014
« Reply #14 on: October 26, 2013, 11:33:45 AM »
It wouldn't hurt to read what the info is for the error under Result column. Expand it and read it. Considering it's a TEMP folder, i'd say the error is file doesn't exist. Because it god deleted during the scan process by the original installer or container.
Visit my webpage RejZoR's Flock of Sheep