Author Topic: A.I.S. 2014 still blocks my home network  (Read 30231 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline -André-

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
A.I.S. 2014 still blocks my home network
« on: October 25, 2013, 02:48:59 PM »
Hi,

Avast I.S. 2014 is still blocking my home network and home group, even when I disabled the avast Firewall.

No problem with my modem/router and no problem when I use AVG Free.

3 or 4 times I got the mention : contact between pc’s only allowed with the license “Premier”.

With 25 months subscription avast! Internet Security to go, I was obliged to delete avast! and to download AVG Free to have access on my home network and home group.

Incredible !!

Grtz,  André.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #1 on: October 26, 2013, 02:08:17 PM »
Some firewall issues are to be addressed in the next week upgrade.
Are you trying to access the newtwork or use Remote Assistance avast! feature?
The best things in life are free.

Offline -André-

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #2 on: October 26, 2013, 02:22:59 PM »
Hi Tech,

Thanks for your answer.
Then, I'll wait until  after next week.

I only work with my home network or home group and I do not know what you mean with the Remote Assistance avast! feature (I'm 62 years old and not an expert).

Grtz,  André.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67255
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #3 on: October 26, 2013, 02:39:44 PM »
Hi Tech,

Thanks for your answer.
Then, I'll wait until  after next week.

I only work with my home network or home group and I do not know what you mean with the Remote Assistance avast! feature (I'm 62 years old and not an expert).

Grtz,  André.
avast! Premier has a feature that allow you to give remote assistance to other users. Or, on contrary, ask for another user to give remote assistance to you.
The best things in life are free.

Offline -André-

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #4 on: October 26, 2013, 02:54:29 PM »
I do not have avast! Premier but avast! Internet Security.

Can I reinstall the older version 8 until the upgrade of the version 2014.9?  And how to do (I already tried twice).

Grtz,  André.

Offline -André-

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #5 on: October 26, 2013, 03:37:27 PM »
Hi Tech,

My problem is not the Remote Assistance but my Home Network.

Grtz,  André.

Offline evita1

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #6 on: October 29, 2013, 02:00:00 AM »
Tech,

Just saw this post.  Would you happen to know when that upgrade is coming out next week?  Like Andre, installing Avast 2014 IS has now rendered my home network useless :(

Offline Jont

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #7 on: October 29, 2013, 04:52:57 AM »
I need this update too, port forwarding don't work.

Offline tommytinkroom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 150
  • The Dirty Boys
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #8 on: October 29, 2013, 10:39:28 AM »
Me to can't use media server (Mede8erX3D1000)with latest firewall >:(
Widows 7 Home Premium SP1 64bit/i5 intel processor/8gb Ram/640 harddrive/Graphics intel HD3000/

Offline -André-

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #9 on: October 29, 2013, 12:08:20 PM »
Hi all,

I just recieved an answer from avast! Support.  I believe it will interest you too.

You can read it here below.

============================================

Hello André! I'm sorry for the late reply.
Thank you for contacting AVAST Software company with your concerns.

Reinstall avast! completely, please. It seems to be the easiest solution of the problem.
Even if you did it before, do it again this way, using the uninstall utility, please:

1. Download the uninstall utility onto your desktop from this page:

http://files.avast.com/iavs9x/avastclear.exe

2. Start Windows in Safe Mode. Here you can learn how to start Windows in safe mode:

http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/boot_failsafe.mspx?mfr=true

3. Open (execute) the uninstall utility (in Windows Safe Mode, of course)
4. If you installed avast! in a different folder than the default, browse for it. (Note: Be careful! The content of any folder you choose will be deleted!)
5. Click REMOVE
6. After using that tool, restart your computer

7. Download the latest version of avast! from this page:

http://files.avast.com/iavs9x/avast_internet_security_setup.exe - avast! Internet Security
or
http://files.avast.com/iavs9x/avast_pro_antivirus_setup.exe - avast! Pro Antivirus
or
http://files.avast.com/iavs9x/avast_premier_antivirus_setup.exe - avast! Premier
or
http://files.avast.com/iavs9x/avast_free_antivirus_setup.exe - avast! Free Antivirus

8. Install it with default values.

9. Finally, insert your license file (if you're using the paid version) or register the program (if you're using the free version).
Your license file can be sent again upon filling up this form:

http://www.avast.com/resend-license-paid.php

If you need further assistance, don't hesitate to contact me again.
Best Regards

Technical Support


Support Center: https://support.avast.com/index.php?
« Last Edit: October 29, 2013, 12:10:09 PM by -André- »

Offline evita1

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #10 on: October 29, 2013, 06:56:54 PM »
Andre,

Please let us know if doing a total uninstall reinstall fixes you.  I already did this as avast 8 quit updating to begin with so that's why I updated to 2014 :(

Offline -André-

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #11 on: October 29, 2013, 07:39:41 PM »
@ evita1,

I have 3 PC's, all 3 Win7 Home Premium :

N° 1 is wired - DSL
N° 2 : WiFi - WPA2 - Personal Type AES
N° 3 : WiFi also

I de-installed AVG Free and installed the AVAST Internet Security as proposed by AVAST Technical Support on N° 2 : It worked, Perfect.

I did the same with N° 3 : It worked, Fantastic.

I had a complete approach in my Home Network and Home Group.

Remained N° 1, the wired one.  You guess ... : All 3 blocked again.

On N° 1, I previously had a crash with some HP software (scanner) and thought this could be the cause, so I did a complete re-install of Win7 with the Recovery DVD.

My whole Home Network and Windows Firewall still are blocked (attachment) and again, no way to unblock.  My happiness didn't last for long.

My modem/router has  been controlled by my Internet-provider and is OK (any problem with AVG Free).

So, I'll have to contact the AVAST Technical Support again.

Grtz,  André.

Offline evita1

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #12 on: October 29, 2013, 07:44:10 PM »
Hi Andre,

Thanks so much for replying.  Our are connected via Ethernet cables to our router.   There was another suggestion made on a post of mine to create a new homegroup and have all the pcs connect to the new group.    It didn't work for us.  I left my home group, hubby left his,  he made a new one and the only option I had under homegroup was to create a new one, no join option :(

Hope tech support can solve your problem.

Offline -André-

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 63
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #13 on: October 29, 2013, 08:17:46 PM »
evita1,

You will read from me when my problem is solved.

Maybe I have to do a re-install of AVAST I.S. on my 2 WiFi-PC's (N° 2 and 3).  I just saw that the Windows Firewall is NOT blocked on my wired PC (N° 1).

André.

doktornotor

  • Guest
Re: A.I.S. 2014 still blocks my home network
« Reply #14 on: October 29, 2013, 08:24:36 PM »
I just saw that the Windows Firewall is NOT blocked on my wired PC (N° 1).

What exactly are you trying to do with the Windows Firewall?! AIS already installs its own firewall. If you want to use Windows Firewall, then do not install the one from Avast!