Author Topic: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working  (Read 145248 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bikemanAMD

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 343
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #15 on: October 27, 2013, 10:25:23 PM »
Only use Internet Explorer on all my PC's here, will disable web protection, til it's fixed, and surf cautiously til then.   

Only about 4 machines to fix up here
Windows 8.1 Pro with Media Center- AMD A6-3620 APU/Radeon 6530D, 8gb DDR3 ram, 1tb hard drive-Avast 9.0.2018  Windows 8.1  Pro 64bit, Windows 8 Firewall
Secondary Laptop: XP 32bit, 60gb hard drive-Avast 9.0.2018
Acer Netop W7 (32bit) 320gb hard drive, Avast 9.0.2018

Offline the_doc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 18
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #16 on: October 28, 2013, 12:01:44 AM »
As I stated in my initial post
"All addons/accelerators etc disabled"; all includes avast's plugins

Avast 2014 kills vanilla IE8 64bit; IE8 32bit works fine
« Last Edit: October 28, 2013, 12:04:42 AM by the_doc »

Offline pattontj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #17 on: October 28, 2013, 12:16:40 AM »
Just a quick note, I'm getting calls from my friends today who are running avast.  WebRep (Avast! online security) has broken the Internet Explorer.  Disabling the AVAST addons fixes IE.  Chrome installed on the same computer running the addon works fine.  Seemed to have started late Sunday morning or early afternoon. 

Also worth noting, on my i7-2xxx, if I wait for and don't touch IE, it does eventually open.  When I look at the toolbars section, it notes that the Avast addon took 57.06 seconds to open.  Maybe this addon does a "phone home", and something is wrong with Avast's servers?  Weird Chrome still works.  Disabled for now within IE

Tim

Offline evita1

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 26
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #18 on: October 28, 2013, 01:23:40 AM »
I've had the same issues as well under Win7 pro.  I just put a fresh install of avast 2014 as my avast 8 quit updating today.  IE was taking forever to start up.   I found on those avast add ons,  I only needed to disable the 2 32-bit ones in IE.  I left the 64 bits on and my IE 10 works fine now (using 64 bit windows).    I'm on Firefox 24 and that wasn't affected by Avast


Offline bugler

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #19 on: October 28, 2013, 01:38:28 AM »
I am running 64-bit.  Like everyone else, my explore just stopped working today.  I found this simple instruction video to reset Internet Explorer.  It worked quick and easy and it wipes away the extensions that might be a problem.

http://www.youtube.com/watch?v=YV-xaA4YmuA

Offline galvarez51

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #20 on: October 28, 2013, 02:32:12 AM »
Runnining Win 7 64 bit - IE10 Hangs and lags. Avast icon in Toolbar is greyed out. Disabling avast! Online Security add-on only is the work around. Also, using InPrivate Browsing works.  Pleas fix this. Chrome working fine.
« Last Edit: October 28, 2013, 02:34:41 AM by galvarez51 »

Offline Bazz67

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #21 on: October 28, 2013, 03:42:51 AM »
IE 10/11 crashes on start up, had to access "manage addons" through control panel.    Disabling addons made no difference, IE still crashes on startup.    Turning off "ALL" avast shields made no difference, IE still crashes.   Restarted computer, all addons still disabled, all shields still down, IE crashes on startup.   

Uninstall Avast, IE works

Sorry to say Avast team, you've really "screwed the pooch" this time.

Offline !Donovan

  • Web Analyst
  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2220
    • The WAR Against Malware
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #22 on: October 28, 2013, 08:30:19 AM »
I've had no problems running avast! 2014 with IE11. I do however disable every plugin I encounter, before they're activated.

Also see: http://forum.avast.com/index.php?topic=138156.msg1010106#msg1010106

~!Donovan
« Last Edit: October 28, 2013, 08:31:58 AM by !Donovan »
Familiarize Yourself! | Educate Yourself! | Beautify Yourself! | Scan Yourself!
"People who say it cannot be done should not interrupt those who are doing it."

Offline bomba6

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #23 on: October 28, 2013, 09:43:52 AM »
IE 10/11 crashes on start up, had to access "manage addons" through control panel.    Disabling addons made no difference, IE still crashes on startup.    Turning off "ALL" avast shields made no difference, IE still crashes.   Restarted computer, all addons still disabled, all shields still down, IE crashes on startup.   

Uninstall Avast, IE works

I'm facing the same problems as Bazz67 and OP (BEX64 Error), but only on my Windows 7 Ultimate 64bit laptop.
On both other 2 PCs running Windows 7 Ultimate 32bit IE works fine.
Tried downgrading IE all the way to IE8 with no luck.
All addons are disabled etc...

Using 2014.9.0.2006.

Edit: using IE10 on Win7 SP1 (updated with windows update)
« Last Edit: October 28, 2013, 03:30:52 PM by bomba6 »

Offline !Donovan

  • Web Analyst
  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2220
    • The WAR Against Malware
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #24 on: October 28, 2013, 10:39:49 AM »
I am running the 32-bit version of Windows 7 Ultimate as well. No problems on my side with IE11.
Familiarize Yourself! | Educate Yourself! | Beautify Yourself! | Scan Yourself!
"People who say it cannot be done should not interrupt those who are doing it."

Offline puter illit

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 146
  • I'm a llama!
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #25 on: October 28, 2013, 12:33:52 PM »
Up dated program last night, Same here :'( :(, up date said everything installed OK and NO bad extensions found? IE was working But today IE won't work, tried disabling avast add on didn't do anything. IE opens and shows as running in TM but as soon as I click a link/website - NOTHING! NOT RESPONDING! - Freezes -  have to shut it down from TM. Firefox is working fine. Avast links in help/pop up's not working either.

How do I uninstall last up date??????? without unistalling Avast completely

UPdate: working fine now at least for the moment ;D. disabled, enabled and disabled add on's again!

FYI: I called Avast support  :-X don't waste your time! Never mentioned the add on's poked around my computer and when nothing on IE worked all they wanted to do was sell me the support plan, said there was nothing wrong with Avast update and it was my computer's programs causing the issue and I needed a complete and though evaluation of my O/S. :P
« Last Edit: October 28, 2013, 02:56:54 PM by puter illit »
Dell XPS m1530 w/moderfied Dual O/S -XP PRO  SP3/Vista. 320gb/7200 RAM HD & all the bells & whistles. Avast: Home 6.0

Offline NewUserGreg

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #26 on: October 28, 2013, 04:24:56 PM »
I still haven't seen Avast admit there is a problem. Is this normal?

Offline puter illit

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 146
  • I'm a llama!
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #27 on: October 28, 2013, 04:41:58 PM »
I still haven't seen Avast admit there is a problem. Is this normal?

As a rule No. Forum is your best and quickest way to resolve issues. Moderators are usually on top of any new issues and will have work-a-rounds. Was a bit surprised myself about this issue on the program update, been using Avast free for many years and it's probably one of the best out there vs any other paid anti-virus programs.
Dell XPS m1530 w/moderfied Dual O/S -XP PRO  SP3/Vista. 320gb/7200 RAM HD & all the bells & whistles. Avast: Home 6.0

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 44082
  • 60 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #28 on: October 28, 2013, 04:46:32 PM »
The other problem is that this seems to have started over the weekend when you're dealing with a skeleton crew.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v1909 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline daytona

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Avast 2014: Internet Explorer has stopped working
« Reply #29 on: October 28, 2013, 05:13:12 PM »
Same happened here to me on 3 computers yesterday morning. I spent well into the late hours figuring out what to do. Luckily I GHOST every few days and lost very little information. Thanks to all for the help.........   ;D ;D