Author Topic: avast! Backup error: cannot find the system  (Read 3053 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67269
avast! Backup error: cannot find the system
« on: November 12, 2013, 08:05:30 PM »
I'm getting this error message although I'm, apparently, is reaching 100% of backup.
I mean, it appears when I have 99% of backup progress, then the backup finishes, no error log entries were found.
Then I close the program... After sometime, maybe due to schedule settings, the error appears in the notification bar.
The best things in life are free.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67269
Re: avast! Backup error: cannot find the system
« Reply #1 on: November 12, 2013, 08:30:13 PM »
Exact message:
Backup problem
A general backup error occurred (Can not analyze file system)
The best things in life are free.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67269
Re: avast! Backup error: cannot find the system
« Reply #2 on: November 14, 2013, 02:24:26 PM »
How in hell I got rid of this message in my notification area...  >:(
The best things in life are free.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67269
Re: avast! Backup error: cannot find the system
« Reply #3 on: December 06, 2013, 09:48:50 PM »
Never got an answer for this... The error is back...
« Last Edit: December 06, 2013, 09:51:13 PM by Tech »
The best things in life are free.

Offline Jan Svehlak

  • Avast team
  • Poster
  • *
  • Posts: 521
Re: avast! Backup error: cannot find the system
« Reply #4 on: December 23, 2013, 08:51:30 AM »
Can you please advise which device are you using? This seems to be an OS message (not backup one) and could happen on eMMC file systems. Thank you in advance.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67269
Re: avast! Backup error: cannot find the system
« Reply #5 on: December 23, 2013, 11:11:11 PM »
Well Jan, I've uninstalled AMB, remove the device from account and reinstall/reregister...
So, now, it's working (knock wood). I can't help further debugging.

I'm on a I9250 (maguro) with Slim ROM 4.4.2 (dualboot with GraKernel RomSwitcher with CM 11.2 as 2nd ROM).
The best things in life are free.